Vlotte winst voor JV A. Jorrit en Floris gesel voor VC-verdediging!

DE PINTE A 5 – VC ZWIJNAARDE 1

Ondanks de vele afwezigen blijft coach Davy Hautekeete het voetbaltalent uit de mouw schudden. Wàt een prestatie zaterdagavond op Moerkensheide van “nieuwelingen” Floris Van De Velde, Josias Mpiana, Emile Duyck en een herboren Jorrit Heymans. En zeggen dat de geblesseerde Simen Beyaert ook bij dit kransje hoort. Akkoord, het was tegen VC Zwijnaarde dat na een goede voorbereiding de pedalen heeft verloren. Hoe dan ook, de talrijke supporters genoten andermaal van een mooie voetbalavond.

Dus geen Liam Flachet en Rob Van Den Berghe (beiden één speeldag schorsing), Robbe Van Hoecke en Bram De Borchgrave (geblesseerd) en Thibo Moors (buitenland). De erg jonge thuisploeg had aanvankelijk geen overschot tegen de buren uit Zwijnaarde en doelman Julian Vermassen moest al kort na de aftrap de 0-1 vermijden met een voetveeg. Bij de bezoekers rommelde het echter achterin en de snelle JV-aanvallers profiteerden gretig. In de 12' opende Jorrit Heymans dan ook de score (1-0). Op het halfuur botsing tussen de doelman en een verdediger van VC, met een goed gevolgde Floris Van De Velde die de kans niet liet liggen (2-0).

Het was niet altijd even simpel. Vanuit een scherpe hoek schoot Jorrit in de 35' de bal toch in de netten (3-0), de doelman ging hier niet helemaal vrijuit. Even gevaar aan de overkant toen een afstandsschot van een bezoeker nipt overging (38'). Eén minuut later scrimmage voor het VC-doel na corner, uiteindelijk belandde de bal op de paal. Dat bleek de voorbode van een vierde thuisdoelpunt. Een flits van Floris door de groene defensie, uitgeweken naar rechts, zag hij een klein gaatje tussen paal en keeper (41' 4-0).

Een zwaar verdict aan de rust voor het moedige en sportieve Zwijnaarde.

JV A BIJ DE TOP 5

De goal die de bezoekers in de eerste helft toch wel verdienden, maakten ze in het begin van de tweede helft. VC kwam herboren uit de kleedkamer en zou een kwartier de betere ploeg zijn. Bekroond in de 47' met een doelpunt van Stijn Steenkiste (4-1). Wat later bokste doelman Vermassen een kopbal via de doelpaal buiten. Een moeilijke periode voor de thuisploeg, maar meer dan één doelpunt werd de bezoekers door de rood-witte defensie niet gegund.

Het laatste halfuur van de derby nam De Pinte weer de bovenhand en had doelkansen bij de vleet. Emile Duyck trapte na een mooie aanval hoog over (68'), Jorrit werd het schieten belet (69') en Floris kwam oog in oog met de keeper die deze keer redde (72'). Het zou uiteindelijk de ingevallen Otto Rabaey zijn die de eindstand vastlegde. Met een solo snelde hij richting VC-doel, eens in de “16” werd hij evenwel gehaakt. Ref Niels De Ruyck, die de wedstrijd stevig in handen had, floot uiteraard strafschop. Otto legde zelf de bal op de stip en trapte zelfverzekerd de bal over de keeper in doel (76' 5-1).

Met drie zeges op rij is JV A opgeklommen naar de vierde plaats in het klassement (zie hieronder). Volgende zaterdag staat een bezoek aan Overmere op het programma. Aftrap om 19u.30.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Josias Mpiana, Jary Haeck, Tibo Haeck, Kobe Lambert, Kamiel Haeck, Simon Coene, Emile Duyck, Floris Van De Velde, Jorrit Heymans, Daan Hertveldt, Dries Florizoone, Thibault De Bruycker, Tom Achtergaele, Otto Rabaey.

UITSLAGEN IN 3de PROV. C:

Cercle Melle - Zevergem 1-1; Gijzel-Oosterzele - HO Kalken B 4-1; Massemen - Wichelen 4-0; Latem B - Moortsele 3-1; De Pinte - VC Zwijnaarde 5-1; Oostakker - Tenstar Melle 0-3; Bottelare - Heusden 2-3; HT Zwijnaarde - Overmere 3-0.

RANGSCHIKKING NA 8 SPEELDAGEN:

1. Massemen 22 punten; 2. Heusden 19; 3. HT Zwijnaarde 19; 4. De Pinte 14; 5. Bottelare 13; 6. Overmere 13; 7. Zevergem 11; 8. Latem B 10 (*); 9. Cercle Melle 10; 10. Gijzel-Oosterzele 9; 11. Tenstar Melle 8; 12. Wichelen 8; 13. Moortsele 7; 14. HO Kalken B 5; 15. VC Zwijnaarde 4 (*); 16. Oostakker 4.

(*) wedstrijd minder verrekend.                                                                                          (EricSn)