Thuiszege tegen VC Zwijnaarde brengt JV A in top 5

JV DE PINTE A 3 – VC ZWIJNAARDE 1

De competitie is elf speeldagen ver en De Pinte A staat zowaar op de vijfde plaats in de klassering. Wie dit in het tussenseizoen durfde voorspellen werd voor gek verklaard! Niet zozeer het aanvallend compartiment valt op, vooral de JV-defensie doet het schitterend. Op Machelen en Gavere-Asper na is de rood-witte verdediging met 16 tegendoelpunten de beste van de reeks. Doelman Julian Vermassen, verdedigers Jary Haeck (rots in de branding), Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Tibo Haeck en seizoensrevelatie Daan Hertveldt deden het ook zaterdag tegen VC prima. En dan hebben we Bram De Borchgrave nog op de bank zitten!

Laat ons wel wezen, VC Zwijnaarde is niet echt een waardemeter. Bij de groen-witten loopt het voor geen meter, zelfs een trainerswissel na enkele matchen bracht geen soelaas. Met één schamel puntje wordt het ongetwijfeld vechten tegen de degradatie voor de jongens van T1 Frank De Clerck.

Van trainers gesproken, bij Jong & Vlug moest Davy Hautekeete achter de balustrade toekijken wegens schorsing. Zijn plaats werd voor de gelegenheid ingenomen door Nico De Cock. Geen wijzigingen bij de thuisploeg. “Never change a winning team”, een uitspraak van Sir Alfred Ramsey die in 1966 Engeland naar de Wereldbekerzege leidde, is na al die jaren nog steeds van toepassing.

De Pinte had meer balbezit in de eerste helft doch deed daar weinig mee. Beide keepers konden zich met moeite verwarmen op het in mist gehulde Moerkensheide. Het bleef wachten tot kort voor de rust om doelpunten te zien. Eerder verrassend kwamen de bezoekers op voorsprong via een strafschop. Hun prijsschutter Pieter Cornelis zette de elfmeter feilloos om (34' 0-1). Even schrikken voor de Pintse supporters, die enkele minuten later zélf mochten juichen. Na een fout net binnen de “16” kon ook Thibo Moors zijn kans wagen vanop de stip en werkte eveneens perfect af (39' 1-1). Topschutter Moors scoorde zelfs een tweede keer, dit vlak voor rusten. Ideaal moment, de Pintenaars konden rusten met een 2-1 voorsprong.

LIAM MAAKT DE ZAAK AF

De Pintse coach wachtte niet lang met wissels. Alle bankzitters kwamen in de loop van de tweede helft op het veld. Naar goede gewoonte hadden de tegenstanders de handen vol met Liam Flachet. Op de 59' was er geen houden aan. Liam rolde de linkerflank op en schoot onder de duikende doelman Vandevyver de 3-1 tegen de netten (59'). Tien minuten later, na een knappe pass van Jary Haeck, werd Liam slechts op het nippertje afgestopt. Daarmee stopte ook de wedstrijd voor hem na een kwalijke tik. Hopelijk zonder erg! Arthur Matthijs nam zijn plaats in.

Er kwamen nog kansen voor JV. Hoekschoppen en een vrije trap van Robbe Van Hoecke werden door Moors en Simon Coene overgekopt. Het viel op dat de Pintse aanvallers “baas waren in de lucht”.

Zwijnaarde had de verdienste moedig te blijven strijden. Ze slaagden er zelfs in om met een slotoffensief tweemaal dicht bij een doelpunt te komen. In de 87' zette Van Wijmeersch de bal perfect voor doel, twee spelers stonden vrij maar slaagden er niet in van dichtbij te scoren. In de extra-tijd weer Van Wijmeersch die Cornelis een niet te missen kans aanreikte, weer werd de aansluitingstreffer gemist.

Volgende opgave voor JVA: zaterdag 19 november om 18 uur op het veld van Cercle Melle.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Daan Hertveldt, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Liam Flachet, Tom Meulemans, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Robbe Van Hoecke, Simon Coene en Bram De Borchgrave.

UITSLAGEN 3de PROV. B:

Latem B – Jong Zulte 2 – 4, Machelen – HT Zwijnaarde 5 – 1, Vinkt – Bottelare 0 – 1, Olsene – Moortsele 1 – 4, Gijzel-Oosterzele – Cercle Melle 4 – 4, Tenstar Melle – Huise-Ouwegem 2 – 2, Gavere-Asper – Nazareth-Eke 1 – 3, De Pinte – VC Zwijnaarde 3 – 1.

RANGSCHIKKING NA 11 SPEELDAGEN:

1. Machelen 26 punten; 2. Bottelare 25; 3. Gavere-Asper 24; 4. Nazareth-Eke 23; 5. De Pinte 19; 6. Gijzel-Oosterzele 18; 7. Cercle Melle 17; 8. Moortsele 17; 9. Jong Zulte 15; 10. HT Zwijnaarde 15; 11. Latem B 15; 12. Vinkt 11; 13. Huise-Ouwegem 10; 14. Tenstar Melle 9; 15. Olsene 1; 16. VC Zwijnaarde 1.                                                       (EricSn)