Tenstar Melle houdt JV A in bedwang

JV DE PINTE A 1 – TENSTAR MELLE 1

(Wedstrijdbal geschonken door gemeenteraadslid Wim Van Biervliet)

Een lange werkdag zaterdag voor de medewerkers van Jong & Vlug. In de loop van de dag het jeugdtornooi ACG Cup, 's avonds de kersthappening. Die werd om 18 uur geopend door de JV Ladies. Zij deden dat met bravoure want ze legden de buurmeisjes uit Latem met liefst 12-0 over de knie. Terzelfdertijd moest in Petegem JV B de strijd aangaan tegen het sterke Sparta en ook zij sloten de partij af met een overwinning (0-1). De A-spelers mochten dus tegen Tenstar Melle niet onderdoen. De Mellenaars stonden met 10 punten op de 14de plaats, JV A 7de met 21 punten. De Pintenaars hadden een 2 op 9 achter de rug en konden een zege gebruiken om hun plaats in de linkerkolom veilig te stellen. Tenstar-coach Arne Naessens, oud-speler van De Pinte, dacht er anders over en beloofde stevig weerwerk van zijn manschappen. Hij zou nog gelijk krijgen ook.

Coach Davy Hautekeete kon beroep doen op zijn typeploeg. Robbe Van Hoecke sukkelde de voorbije week wat met de gezondheid maar wilde er absoluut bij zijn. Bitter koud voor spelers en supporters, velen keken toe vanuit de kantine.

De verwachte druk van de thuisploeg bleef uit en Tenstar hield de partij in evenwicht. Melle kwam zelfs op voorsprong met een doelpunt van Yari De Wilde na 20' (0-1) en had achteraf de kans om die score te verdubbelen. De Pinte lukte weinig in de “16” waar de bezoekende doelman Edson Madaleno de plak zwaaide. Zo hield hij met een knappe redding Liam Flachet van de gelijkmaker (43').

BETWIST STRAFSCHOP GOED VOOR EEN PUNT

T1 Hautekeete stond tijdens de pauze aan het bord in de kleedkamer, na de rust moest het beter. De rood-witten zitten na een prachtige seizoensstart duidelijk in een mindere periode. Gelukkig hebben ze een mooie marge opgebouwd met de onderste regionen, maar nu zelfs VC Zwijnaarde gelanceerd lijkt (5-1 winst tegen Latem B) moet er niet met de punten gemorst worden.

De tweede helft was duidelijk voor De Pinte. Op het uur viel de verdiende gelijkmaker. Liam Flachet werd foutief gestuit in de grote rechthoek en ondanks protest van de bezoekers blies ref Laloux voor een logische strafschop. Aanvoerder Thibo Moors liet deze keer doelman Madaleno geen schijn van kans en het stond 1-1 (60'). De Melse keeper hield tijdens de rest van de partij zijn ploeg overeind. Doelrijpe schoten van onder andere Liam en invaller Arthur Matthijs maakte hij onschadelijk. Een gelijkspel dus, waarmee vooral de mannen van Melle tevreden mochten zijn.

Volgende zondag, 18 december, sluit JV A het kalenderjaar af op het veld van Vinkt. Omwille van de finale van de Wereldbeker wordt er afgetrapt om 13u.30.

Julian Vermassen, Matthias Vandenbroucke, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Tom Meulemans, Liam Flachet, Robbe Van Hoecke, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Simon Coene, Daan Hertveldt, Kamiel Haeck.

Nazareth-Eke – Huise-Ouwegem 4 – 1, Gavere-Asper – Machelen 1 – 1, VC Zwijnaarde – Latem B 5 – 1, Moortsele – Jong Zulte 3 – 2, Vinkt – HT Zwijnaarde 2 – 1, Bottelare – Gijzel-Oosterzele 1 – 1, Olsene – Cercle Melle 1 – 4, De Pinte – Tenstar Melle 1 – 1.

1. Nazareth-Eke 15 wedstr./32 punten; 2. Bottelare 14/29; 3. Gavere-Asper 15/29; 4. Machelen 14/27; 5. Cercle Melle 15/27; 6. Gijzel-Oosterzele 14/22; 7. De Pinte 15/22; 8. Jong Zulte 14/21; 9. Latem B 14/21; 10. Moortsele 15/21; 11. HT Zwijnaarde 15/20; 12. Huise-Ouwegem 14/16; 13. Vinkt 14/14; 14. Tenstar Melle 14/11; 15. VC Zwijnaarde 14/7; 16. Olsene 14/1.                                                                                                         (EricSn)