Nog meer over JV A - Gijzel-Oosterzele

Voetbal JV De Pinte nam het thuis op tegen VW Gijzel-Oosterzele, en facebook "Das Provincial" had een plaatselijke verslaggever in de tribune.

Tim vH: "Het is uitzonderlijk dat ik schrijf over de B-reeks. Maar een partij tussen Davy en Stijn kon ik niet laten schieten. De partij begon zonder Rabaey (op vermaakuitstap in een of andere Europese stad) en zonder Beeckman (scheur). Bij VGO toch enkele met een verleden bij Jong & Vlug. De partij begon met mooi voetbal langs weerszijden, de grasmat liet dit ook echt toe (wat.een.biljart!). Eerste kans voor JV en 1-0. Een minuut of 8 ver en Flachet ging op wandel en scoorde op Raskin-se wijze. VGO had het meeste balbezit maar was aanvallend onmachtig. Te weinig aansluiting, te weinig aanvoer, te weinig druk, kies zelf maar… JV speelde het slim uit en speculeerde op de tegenaanval. Pas op, het was mooi om zien hoe ze telkemale pijlsnel konden uitbreken.

Na rust kwam Alexis Fajardo erin bij VGO. Er kwam iets meer dreiging maar geen uitgespeelde kansen. Toch viel de 1-1, een mindere uittrap van Vermassen en De Bruyne met de lob/afstandsschot vanop 40 meter. De partij bleef hetzelfde beeld aanhouden. VGO balbezit, De Pinte ijzersterk in de uitbraken. Hun snelheid vooraan deed VGO pijn. De ingevallen Martens zorgde 5’ voor tijd voor de winninggoal. Onder - wederom - een talrijke opkomst kon De Pinte zegevieren."