Latem B en De Pinte A delen de punten na leuke derby

LATEM B 3 – DE PINTE A 3

De prijzen mochten dan al een tijdje verdeeld zijn, toch lokte de derby tussen Latem B en De Pinte A opnieuw een massa kijklustigen. Gewoontegetrouw zetten de beide supporterskernen hun beste beentje voor, veel ambiance en, vooral, het bleef sportief.

De wedstrijd startte gelijkopgaand, de strakke wind maakte het voetballen niet gemakkelijker. Het eerste schot op doel was een vrijschop van Otto Rabaey, doelman Henri Wuyts van Latem klemde de bal (9'). Stilaan toonde de thuisploeg zich de betere en bij een eerste grote kans, via een schot van Ralph Verheye, moest JV-keeper Julian Vermassen redding brengen met de voet (17'). Dan volgden tien moeilijke minuten voor De Pinte. Bij een nieuwe Latemse aanval kon Vermassen de bal twee keer uit zijn doel houden, echter derde keer goede keer, Verheye recupereerde de bal en knalde van dichtbij tegen de Pintse netten (22' 1-0). De aangeslagen Pintenaars kregen met pech af te rekenen toen in de “16” de bal ongelukkig op de arm van verdediger Rob Van Den Berghe botste; ref Ronsse wees naar de penaltystip. Senne Van Kerkhove trapte de bal tussen paal en keeper droog in doel (27' 2-0). Dat zag er niet best uit voor de bezoekers. De blauw-witte aanhang dacht de buit binnen.

Gelukkig herpakten de mannen van coach Hautekeete zich snel. Op het halfuur kon Otto de bal binnen houden, zette voor doel waar Simon Coene van dichtbij de aansluitingstreffer lukte (31' 2-1). Kort daarop moest Rob Van Den Berghe, na een pijnscheut in de hamstring, de kleedkamer opzoeken. Bram De Borchgrave nam zijn plaats in (35'). Bij Latem toonde nr. 14 Verheye zich een te duchten heerschap, al werd hij soms teruggefloten door de scheidsrechter wegens té geweldig. Diezelfde speler kon zijn ploeg bijna ruimer op voorsprong zetten toen hij na balverlies bij JV op het middenveld de bal kreeg en in één tijd nipt over schoot.

Toch ook nog een paar kansen voor rood-wit op het einde van de eerste helft. Na inzenden kopte Otto aan de tweede paal de bal naast, het scheelde niet zoveel. Nog eens Otto toen de keeper zich mistrapte, nu mikte onze spits naast (40'). Vlak voor rusten moest Julian Vermassen nog eens uitpakken toen weer Verheye bij een klutsbal zijn kans ging.

Stand halfweg: 2-1.

GEVLEIDE PUNTENDELING VOOR LATEM

Een heel ander spelbeeld in de tweede helft. Latem kwam er niet meer aan te pas. De Pinte kon dan ook snel gelijk maken. Een mooie collectieve aanval van de bezoekers, met Simon in de hoofdrol, werd door Robbe Van Hoecke besloten met de verdiende gelijkmaker (59' 2-2).

Pas na een uur spel kwam de thuisploeg boven water, Guillaume Bolle trapte voorlangs. Snel terug aan de overkant waar Liam Flachet gelanceerd werd op rechts, hij mikte de bal in het zijnet. Coach Hautekeete wisselde Thibo Moors voor Nathan Bruynoghe (62'). De inkomst van Nathan was ronduit indrukwekkend. Hij slalomde door de FC-defensie, zette de bal voor doel waar Otto aan de verste paal intikte (63' 2-3).

Nadat Latem via Boris De Smedt nog eens onze keeper kon testen mocht vrijschopspecialist Tibo Haeck zijn nummertje opvoeren. Getrapt een stuk voor de grote backlijn zagen de meeste supporters de bal in doel gaan; bleek dat het leder net achter de netten lag (69'). Toch knap gedaan Na deze actie terug een frisse JV-kracht op het veld. Jorrit Heymans nam de plaats van Otto in.

De thuisploeg moest zich beperken tot counteren, soms niet ongevaarlijk. Zo ging Verheye op rechts door en forceerde een reuzenkans, De Pinte kwam goed weg want de bal ging voorlangs (73'). Pinte-keeper Julian Vermassen mag terug kijken op een sterk seizoen. Hij was meermaals een van de beteren bij de roodwitten en won dit seizoen punten voor zijn ploeg. Een paar weken geleden voorkwam hij op het veld van leider Massemen een afstraffing. Een doelman met zelfvertrouwen dus. Op Latem net iets teveel. Toen hij in de 76' in eigen doelgebied met de bal op wandel ging verslikte hij zich in het kunstje, moest uiteindelijk de bal snel wegtrappen waar Latemnaar Van Kerkhove het leder onderschepte en kalm de goedkope gelijkmaker lukte (3-3). Geen ramp Julian, in de eindronde doe je dan maar een redding extra! De stand wijzigde niet meer, ook Floris Van De Velde die nog op het veld kwam scoorde deze keer niet. Iedereen tevreden met de puntendeling.

Een derby die zeker niet verveelde. Een mooie afsluiter voor De Pinte dat kan terug kijken op een schitterend seizoen, bekroond met een derde plaats in het eindklassement en een plaatsje in de promotie-eindronde. Wie weet waar dat avontuur eindigt!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Daan Hertveldt, Jary Haeck, Tibo Haeck, Kamiel Haeck, Robbe Van Hoecke, Simon Coene, Liam Flachet, Thibo Moors, Otto Rabaey, Nathan Bruynoghe, Jorrit Heymans, Floris Van De Velde, Bram De Borchgrave.

UITSLAGEN 3de PROVINCIALE C:

Massemen - Tenstar Melle 6-1; Oostakker - Zevergem 1-4; HT Zwijnaarde - HO Kalken B 1-0; VC Zwijnaarde - Moortsele 2-2; Cercle Melle - Overmere 1-1; Bottelare - Gijzel-Oosterzele 4-5; Wichelen - Heusden 3-4; Latem B - De Pinte A 3-3.

EINDSTAND SEIZOEN 2023-2024:

1. Massemen 71 punten; 2; Heusden 65; 3. De Pinte A 54; 4. Cercle Melle 48; 5. Gijzel-Oosterzele 44; 6. Zevergem 42; 7. Bottelare 41; 8. VC Zwijnaarde 38; 9. HT Zwijnaarde 38; 10. Latem B 38; 11. Tenstar Melle 36; 12. Oostakker 36; 13. Moortsele 33; 14. Overmere 33; 15. HO Kalken B 29; 16. Wichelen 26.

EINDSTAND DERDE PERIODE:

1. Massemen 22 punten; 2. Gijzel-Oosterzele 21; 3. Heusden 20... 7. De Pinte 15.                                      (EricSn)