JV A wint in de slotfase van Wichelen dat degradeert

DE PINTE A 2 – WICHELEN 1

Iedere maand van het jaar heeft zo zijn eigen kenmerken of specialiteiten. Zo is april de maand van de voetbalmirakels.Vooral ploegen in acuut degradatiegevaar kunnen dan altijd iets meer dan de vele weken daarvoor. Ook in 3C is dit het geval. De nummers 11 t.e.m. 15 in de klassering wonnen of speelden dit weekend gelijk en stellen zo een eventueel zakken naar 4de provinciale nog minstens één week uit (zie uitslagen onderaan). Wichelen, dat zondag op Moerkensheide te gast was en verloor, is het kind van de rekening.

Nogal wat Wichelse supporters maakten de verplaatsing naar De Pinte. Ook zij hoopten op een stunt van hun poulains, dragers van de rode lantaarn, want winnen was zo goed als noodzakelijk om een waterkans te behouden om in derde provinciale te overleven. De heenmatch won JV A met 1-2.

De match startte inderdaad ideaal voor de bezoekers. Na amper 5' lukte Davy De Deyn het doelpunt van de hoop (0-1). De Pinte kon niet overtuigen. De laatste weken gaat het wat minder, al moet gezegd: het hoogst haalbare is bereikt, JV A speelt de eindronde. Geen reden tot klagen, dus. Maar Wichelen onder de mat vegen zat er dus niet in.

Slechts in het laatste kwartier van de eerste helft nam de thuisploeg de bovenhand. Liam Flachet scoorde zelfs de gelijkmaker, doch die werd weggefloten wegens buitenspel (36'). Thibo Moors had nog de beste kans op de 1-1, hij miste onbegrijpelijk vlak voor doel. Ook Jary Haeck leek vlak voor de rust te scoren. Bij een hoekschop kopte hij de bal bij de tweede paal net naast.

WINST IN BLESSURETIJD

Er werd straffe koffie geschonken tijdens de rust in de Pintse kleedkamer want rood-wit had er nu duidelijk meer zin in. Thibo Moors, aan zijn laatste wedstrijden bezig bij JV, liet zich opmerken. Eerst door een doelkans te missen, maar in de 52' infiltreerde hij in de “16” en werd er foutief gestopt. Penalty! Thibo schoot het leder hard tegen de netten (1-1). Ook Wichelen scoorde kort daarna, dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Stilaan naderde het laatste kwartier van de wedstrijd. De sportieve staf van de bezoekers kreeg onrustwekkend nieuws van de andere velden, waar hun rechtstreekse concurrenten op winst stonden. Een puntendeling bleek niet meer te volstaan. Coach Jurgen Melckenbeek haalde zijn laatste troeven van de bank en er werden meer risico's genomen.

Om beurten zouden de beide keepers, Julian Vermassen (JV) en de 38-jarige Kenneth Van Hende (Wichelen), zich in de kijker spelen. Aan minuut 74 rende De Deyn richting Vermassen, die laatste verkleinde de hoek en zo ging de bal naast. Twee tellen later bokste Van Hende een vrijschop van Simon Coene uit zijn doel. De Wichelse doelman hield zijn ploeg andermaal overeind toen hij een vrijschop van Otto Rabaey keerde (81'). Dan weer een counter van de bezoekers, gestopt door Julian.

De slotfase bleef boeien. Een knappe JV-aanval met een gemeten voorzet van Liam richting Otto, die echter te hoog mikte (85'). De Pinte bleef aandringen. Thibo Moors kwam oog in oog met de Wichelen-doelman, die andermaal redde (89').

De scheidsrechter had er duidelijk zin in. Er kwam heelwat extra tijd bij. In de 96' trokken alle bezoekers, doelman incluis, bij een vrijschop voor het Pintse doel. Het werd niets. JV-keeper Vermassen, net als vorige week beste Pintenaar, trapte vliegensvlug de bal uit en bereikte de vrijstaande Liam die het leder in het ledige Wichelen-doel deponeerde (buitenspel of niet?). De ref keurde het doelpunt alvast goed, De Pinte won in extremis en verzekerde zich van de derde plaats in de klassering. Tegenstander Wichelen speelt volgend seizoen in vierde provinciale.

De reguliere competitie eindigt voor JV A zondag 28 april met een derby op het veld van Latem. Aftrap om 15 uur.

JV A SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Robbe Van Hoecke, Nathan Bruynoghe, Liam Flachet, Thibo Moors, Floris Van De Velde, Bram De Borchgrave, Simon Coene, Kamiel Haeck, Daan Hertveldt, Otto Rabaey.

UITSLAGEN 3de PROV. C:

HO Kalken B - Massemen 7-4; Overmere - VC Zwijnaarde 2-0; Tenstar Melle - HT Zwijnaarde 3-2; Heusden - Latem B 1-3; Zevergem - Cercle Melle 5-1; Moortsele - Bottelare 1-1; Gijzel-Oosterzele - Oostakker 1-3; De Pinte - Wichelen 2-1.

RANGSCHIKKING NA 29 WEDSTRIJDEN:

1. Massemen 68 punten; 2. Heusden 62; 3. De Pinte 53; 4. Cercle Melle 47; 5. Bottelare 41; 6. Gijzel-Oosterzele 41; 7. Zevergem 39; 8. VC Zwijnaarde 37; 9. Latem B 37; 10. Tenstar Melle 36; 11. SK Oostakker 36; 12. HT Zwijnaarde 35; 13. Moortsele 32; 14. Overmere 32; 15. HO Kalken B 29; 16. Wichelen 26.

STAND DERDE PERIODE NA 9 WEDSTRIJDEN:

1. Massemen 19 punten; 2. Gijzel-Oosterzele 18; 3. Oostakker 17; 4. Heusden 17; 5. De Pinte 14.                          (EricSn)