JV A sluit erg geslaagde competitie af met eervolle nederlaag bij Robur Moerzeke

KVK ROBUR 2 – DE PINTE A 0

Het schitterende seizoen 2023-23 eindigde voor JV A op de derde speeldag van de promotie-eindronde. Na de knappe zege van vorige week op Ursel leek een plaatsje als stijger naar tweede provinciale mogelijk. Jammer genoeg botsten de jonge Pintenaars zondag op een gretig Robur Moerzeke dat eerlijk gezegd een sterkere tegenstander was dan Ursel.

De jongens van afscheidnemend coach Davy Hautekeete kan weinig verweten worden. Zonder doelman Julian Vermassen, Otto Rabaey, Simon Coene en Jary Haeck moesten toch een deel van de meer ervaren spelers gemist worden. Zo verscheen Tristan Desmet, vorige week toe aan zijn eerste invalbeurt bij de A-ploeg, meteen aan de aftrap. Dries Florizoone stond in het doel, niet voor het eerst, met een paar mooie reddingen was hij een waardig vervanger van Julian. Op de invallersbank maakten we kennis met Stan Vansteelandt. Deze jonge gasten zullen volgend seizoen ongetwijfeld hun plaats in de A-kern krijgen, zeker als de geruchtenmolen klopt en enkele “oudere” spelers verhuizen of stoppen. Daar weten we na de voetbalvakantie meer over.

De verre verplaatsing schrikte duidelijk heel wat supporters af. Zij die er waren zagen toch een spannende wedstrijd, ook al kwam de thuisploeg snel tot scoren. Yente De Cock nam een voorzet van Vince Van Laere vol op de slof en opende zo de score na 23' (1-0). Daarna hield De Pinte goed stand en na de rust kwam rood-wit zelfs bij momenten sterk opzetten. Diep in de tweede helft had Emile Duyck de gelijkmaker aan de voet wanneer hij alleen voor Robur-doelman Verleysen kwam. Emile probeerde de bal tussen de benen van de keeper in doel te trappen, maar dat lukte net niet. Kort voor het einde nam opnieuw Yente De Cock alle twijfel weg (87' 2-0). Die kerel mocht zich gerust de “speler van de match” noemen.

Toch lof voor JV A van de thuisploeg: “We maakten het spel, waren dominant en versierden de beste kansen. We wonnen verdiend, al maakte De Pinte het ons niet gemakkelijk.”

Dries Florizoone, Tibo Haeck, Rob Van Den Berghe, Kamiel Haeck, Robbe Van Hoecke, Nathan Bruynoghe, Liam Flachet, Tristan Desmet, Jorrit Heymans, Floris Van De Velde, Bram De Borchgrave, Stan Van Steelandt, Emile Duyck, Thibo Moors, Arthur Matthijs.              (EricSn)