JV A ondervond minder tegenstand dan verwacht van Moortsele

DE PINTE A 3 – MOORTSELE 1

(Wedstrijdbal geschonken door Manu Koole)

Na een seizoensstart in de buik van het peloton, zorgde Eendracht Moortsele in het tweede periodekampioenschap voor dé verrassing en haalde met 19 punten de periodetitel. De Pintse A-ploeg mocht zich dus zaterdagavond aan een degelijke repliek verwachten van een tegenstander in conditie. Trainer Tim Baele moest wel enkele vaste waarden missen, maar ook collega Davy Hautekeete heeft daar al enkele weken mee af te rekenen. Voor Bram De Borchgrave (stage in het buitenland) zit het seizoen erop en ook Jorrit Heymans, Thibo Moors en Nathan Bruynoghe waren op Moerkensheide (nog) niet van de partij.

Zo krijgen natuurlijk andere spelers kansen. Dries Florizoone werd aangeduid als reservedoelman, naast hem op de bank zaten Tom Achtergaele, Mario-Rafael Ghita en Kobe Lambert, zij zouden in de loop van de wedstrijd invallen. Ook een jarige aan de aftrap: Daan Hertveldt mocht trakteren na de partij en die pint of cola hadden hij en zijn collega's ruimschoots verdiend!

Geen denderend voetbal bij het begin van de eerste helft. De verkenningsronde werd beëindigd met een doelkans voor Moortsele op de 12'. Een van hun aanvallers mocht van dichtbij besluiten maar mikte over het doelkader.

De rood-witte supporters zagen van meetaf een gretige Otto Rabaey aan het werk. De bezoekende verdediging kon hem moeilijk afstoppen. In de 17' lukte dat wél, maar foutief in de “16”. Scheidsrechter Van Leirsberghe aarzelde niet: strafschop voor De Pinte! Otto legde zelf de bal op de stip en versloeg Eendracht-doelman Adamu (1-0). De blauw-witte bezoekers reageerden, vooralsnog zonder gevaar. Kort voor de pauze verdubbelden de thuisspelers zelfs hun voorsprong. Een snelle aanval strandde op keeper Adamu maar die ontzette in de voeten van Robbe Van Hoecke die prompt zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen scoorde (40' 2-0). Moortsele zou nog één keer dichtbij de aansluitingstreffer komen, gelukkig bracht een thuisverdediger redding. Stand halfweg 2-0.

SNEL BOEKEN TOE, MATCH GESPEELD!

Amper drie minuten ver in de tweede helft brak Otto door de verdedigingslinie van Moortsele en bracht de stand op 3-0. Daardoor springt hij in de topscore ranking, met 12 doelpunten, over de geblesseerde Thibo Moors. De bezoekers waren van hun melk en de partij leek rustig naar het einde te zullen kabbelen.

Gelukkig viel er in de laatste twintig minuten toch nog een en ander te beleven. Tweemaal doelkans voor Liam Flachet die vanuit het middenveld richting Moortsele-doel stormde. Evenveel keer kon hij niet afwerken. Eerst redde de keeper, de tweede kans ging naast (73' en 75'). Kort daarna lukte Eendracht uiteindelijk de eerredder. Een voorzet vanop rechts bereikte aan de tweede paal Guillaume Wijnen die hard binnen kopte in de verste hoek (78' 3-1). De blauw-witten hoopten op meer en waren naar het einde toe de betere ploeg. Beide ploegen hadden nog eens kunnen scoren maar de keepers vonden het welletjes.

Volgende zondag wordt een bezoek gebracht aan HT Zwijnaarde. Aftrap om 15 uur.

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Daan Hertveldt, Jary Haeck, Tibo Haeck, Tom Meulemans, Kamiel Haeck, Robbe Van Hoecke, Arthur Matthijs, Liam Flachet, Otto Rabaey, Dries Florizoone, Tom Achtergaele, Mario-Rafael Ghita, Kobe Lambert.

Cercle Melle - Jong Zulte 4 -3, Nazareth-Eke - VC Zwijnaarde 3-2, Machelen - Vinkt 2-0, Gavere-Asper - Bottelare 4-1, Olsene - Huise-Ouwegem 2-1, Tenstar Melle - Latem B 1-2, Gijzel-Oosterzele - HT Zwijnaarde 1-5, De Pinte - Moortsele 3 - 1.

1. Nazareth-Eke 42 punten; 2. Machelen 42; 3. Gavere-Asper 42; 4. Cercle Melle 41; 5. Bottelare 40; 6. HT Zwijnaarde 36; 7. Gijzel-Oosterzele 36; 8. Moortsele 34; 9. Latem B 34; 10. De Pinte 33; 11. Jong Zulte 32; 12. Huise-Ouwegem 20; 13. Vinkt 19; 14. VC Zwijnaarde 18; 15. Tenstar Melle 17; 16. Olsene 4.                                                   (EricSn)