JV A kan tevreden zijn met gelijkspel op ambitieus Bottelare

BOTTELARE 1 – DE PINTE A 1

Kregen heel wat spelers van T1 Davy Hautekeete tijdens de succesvolle voorbereiding de kans om zich te bewijzen, dan stonden aan de aftrap van de eerste competitiewedstrijd op het veld van Bottelare vooral gevestigde waarden. Enkel Floris Van De Velde mocht zich een echte “nieuweling” noemen en om het plaatje volledig te maken zaten op de bank met Simen Beyaert en in mindere mate Emile Duyck nog twee debutanten. Dat de Pintse coach terug grijpt naar het elftal dat het vorig seizoen uitstekend deed is uiteraard niet onlogisch.

De trainer van de thuisploeg, Ronny Vaerewyck heeft een ruime kern ter beschikking maar door blessureleed moest hij toch enkele vaste waarden langs de kant houden. Hoorens, Lenaert en De Mol waren niet inzetbaar. ESA Bottelare wordt door velen gezien als één van de titelkandidaten in deze competitie en startte dan ook als favoriet in dit duel. Het begon hoopvol voor de geel-roden toen Quincy Wartel op de kunstgrasmat na 17' de 1-0 lukte. Verder kwam de thuisploeg echter niet, al zag het er lange tijd naar uit dat het ene doelpunt voldoende zou zijn voor de overwinning. In de slotfase sloeg De Pinte echter terug. Via een strafschop bracht Simon Coene zijn ploeg langszij (87' 1-1) en was de seizoensopener voor de Pintenaars meteen geslaagd.

Zaterdag aanstaande, kermiszaterdag, ontvangt JV A op Moerkensheide de buren uit Latem. Ook de Latemnaars zien dit seizoen ambitieus tegemoet. Terecht of niet? Aftrap om 19u.30. Ref van dienst is Slama Ramzi.

JV A SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Jary Haeck, Tibo Haeck, Kamiel Haeck, Liam Flachet, Simon Coene, Thibo Moors, Floris Van De Velde, Daan Hertveldt, Otto Rabaey, Bram De Borchgrave, Emile Duyck, Nathan Bruynoghe, Simen Beyaert.                          (EricSn)

FOTO HIERONDER: SIMON COENE BEZORGDE DE PINTE EEN PUNT OP BOTTELARE.