JV A geeft Ursel les in efficiëntie

SPARTA URSEL 0 - JV DE PINTE 3

Zowel Ursel als De Pinte waren op de eerste speeldag van de promotie-eindronde vrij. Donderdag was het meteen erop of eronder, met eventueel verlengingen en strafschoppen. Zover kwam het niet, de Pintenaars waren top en gaan verdiend een ronde verder. Zondagnamiddag staat op speeldag drie de verplaatsing naar KVK Robur uit Moerzeke op het programma. De winnaar van dit duel plaatst zich bij de laatste vier, waarvan drie ploegen promoveren naar tweede provinciale.

Geen Jary Haeck en Thibo Moors in de Pintse selectie, waar Tristan Desmet zijn debuut maakte met een late invalbeurt. Wél aanwezig: heel wat JV-supporters, die de file op de E40 trotseerden, onder muzikale leiding van de Ultra's.

De jonge Pintenaars toonden zich direct de evenknie van Ursel en bleken de gevaarlijkste ploeg. Een vrijschop van Tibo Haeck na fout op naamgenoot Kamiel ging naast (10'), daarna lobbal van Floris Van De Velde, dat liet het beste verhopen. Bij een nieuwe schermutseling voor het Urselse doel kreeg een thuisverdediger de bal tegen de hand, ref Vanhee floot strafschop. Aanvoerder Otto Rabaey knalde het leder naast keeper Delaere tegen de netten (16' 0-1).

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker maar botste op de sterke JV-verdediging met doelman Vermassen als sluitstuk. Julian keerde in de 25' de eerste Ursel-kans in twee keer. De Pintse aanval dolde bij momenten met de groen-zwarte verdedigers, vooral Liam Flachet speelde een indrukwekkende wedstrijd. Die gaan we missen volgend seizoen! Bij een counter na een dik halfuur via Floris-Liam-Otto lukte deze laatste zijn tweede van de namiddag (31' 0-2). De verbaasde thuisspelers ontsnapten aan een derde tegengoal toen een verre voorzet van een sterk spelende Rob Van Den Berghe door Liam aan de tweede paal nipt over de winkelhaak werd gekopt (39').

De thuisspelers konden voor de rust nog eenmaal dreigen via een afgeweken bal van Gheerardyns, ook nu klaarde onze keeper de klus.

OP NAAR ROBUR

De tweede helft begon zowaar met een derde Pints doelpunt. De treffer van Otto werd evenwel afgekeurd wegens buitenspel. Toch kon Ursel nu meer druk zetten, zorgde voor gevaar maar de afwerking bleef ondermaats. Eén minpuntje voor JV waren de kopduels die bijna allemaal verloren gingen, gelukkig zonder erg. De thuisploeg dwong een reeks hoekschoppen af, De Pinte counterde gevat. De JV-defensie hield de “nul” op het scorebord en na een goed uur spelen leek bij Ursel het beste eraf.

Beide coaches begonnen frisse krachten op het veld te brengen. Davy Hautekeete liet Floris en Otto rusten, Jorrit Heymans en Emile Duyck namen hun plaats in. Jorrit (69' en 78') en Robbe Van Hoecke (73') waren dicht bij een derde Pintse goal. Onze verdedigers hielden de Urselse aanvalslinie onder controle. In de 81' nam Emile alle twijfel weg, hij scoorde vlak voor doel na een run van Robbe besloten met prima voorzet (0-3).

Ook debutant Tristan Desmet en Arthur Matthijs kwamen nog op het veld. De wedstrijd werd besloten met een snelle Pintse aanval vertrekkend bij Kamiel wiens lange bal Arthur aan de overkant bereikte, dan voorzet waar Jorrit net niet bij kon.

Zondag gaat het richting KVK Robur. Aftrap om 15 uur in de Kauterstraat te Moerzeke (Hamme). Mits winst staat JV A met één been in tweede provinciale.

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Daan Hertveldt, Tibo Haeck, Kamiel Haeck, Robbe Van Hoecke, Nathan Bruynoghe, Liam Flachet, Floris Van De Velde, Bram De Borchgrave, Otto Rabaey, Emile Duyck, Tristan Desmet, Jorrit Heymans, Arthur Matthijs.               (EricSn)