Hattrick voor Otto Rabaey op J. Zulte... maar ref wil niet mee

JONG ZULTE A 3 – JV DE PINTE A 3

Ook in de heenwedstrijd, eind september vorig jaar, werd er hevig gestreden voor de winst. JV A zorgde voor dé prestatie van de speeldag door het toen nog ongeslagen Zulte met 2-1 te verslaan. Otto Rabaey en Liam Flachet maakten de Pintse doelpunten. Daarna begon het wat te slabakken bij de Zultenaars die nu ongeveer ter hoogte van De Pinte staan, zowat halfweg het klassement. Een boeiende terugmatch mocht verwacht worden en dat is het ook geworden.

Ref Vervaeke eiste zijn deel van het spektakel op. Vier van de zes doelpunten werden gescoord vanop de elfmeterstip en hij trok een resem kaarten waarbij vooral De Pinte de dupe werd. Otto Rabaey en trainer Davy Hautekeete haalden het einde net niet na rood karton.

Zulte won zijn laatste twee wedstrijden (tegen Gavere-Asper en Nazareth-Eke, toch niet van de minsten) en ook Jong & Vlug doet het de laatste weken meer dan behoorlijk. JV-coach Davy Hautekeete kon geen beroep doen op topschutter Thibo Moors, geen probleem evenwel Otto Rabaey deed het super en scoorde liefst driemaal.

Zelf was ik niet aanwezig op de match, de informatie in dit verslag komt van “onze man ter plaatse”.

Na amper 9' opende de thuisploeg de score met een strafschop. Gillis Dentijn liet JV-doelman Julian Vermassen geen kans (1-0). Voor de overige vijf doelpunten moest er gewacht worden tot na de rust.

BEKLIJVEND EINDE

In de 54' floot de ref penalty voor De Pinte, Otto Rabaey scoorde zijn eerste van de avond (1-1). Het werd “haasje over” want opnieuw trof Otto raak in de 65' (1-2). De bezoekers hielden een tijdlang stand, tot in de 80' Alandson Jansen Da Silva zijn ploeg langszij bracht (2-2). Volgens de Pintse supporters ging aan dit doelpunt een duidelijke duwfout vooraf.

Een spannend slot drong zich op. De partij leek in het voordeel van De Pinte te kantelen toen Otto, opnieuw met een strafschop, zijn hattrick vol maakte (85' 2-3). Match gespeeld denk je dan, maar daar dacht de ref anders over. Bij een fout die een tweetal meter buiten de “16” werd gemaakt wees hij prompt naar de penaltystip. Gilles Dentijn liet uiteraard de kans niet liggen (90' 3-3).

Je kan wel denken dat de rood-witten zich “gepakt” voelden. Otto kreeg voor vrij beschaafd protest een tweede gele kaart met rood als gevolg en trainer Hautekeete die “beleefd” zijn gedacht zei tegen de scheids kreeg ook een rood karton onder de neus geduwd. Een tumultueus einde dus, waarbij De Pinte verdiende punten zag verloren gaan. Neutrale toeschouwers vonden het ongetwijfeld een emotievol en schitterend spektakel maar het kost JV wel enkele plaatsen in het klassement.

Uitkijken alweer naar de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 28 januari a.s. Dan komt Machelen (derde in de klassement) op bezoek. Aftrap om 19u.30.

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Daan Hertveldt, Bram De Borchgrave, Tibo Haeck, Robbe Van Hoecke, Kamiel Haeck, Liam Flachet, Jary Haeck, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Nathan Bruynoghe, Simon Coene, Matthias Vandenbroucke.

Latem B - Cercle Melle 3 - 1, Huise-Ouwegem - Bottelare 1 - 1, Vinkt - VC Zwijnaarde 1 - 4, Tenstar Melle - Gavere-Asper 1 - 1, Gijzel-Oosterzele - Nazareth-Eke 2 - 2, Machelen - Moortsele 2 - 1, HT Zwijnaarde - Olsene 4 - 0, Jong Zulte - De Pinte 3 - 3.

1. Bottelare 39 punten; 2. Nazareth-Eke 33; 3. Machelen 33; 4. Gavere-Asper 33; 5. Cercle Melle 31; 6. Latem B 31; 7. Jong Zulte 28; 8. Moortsele 27; 9. Gijzel-Oosterzele 27; 10. De Pinte 27; 11. HT Zwijnaarde 24; 12. Huise-Ouwegem 18 (*); 13. Vinkt 15; 14. Tenstar Melle 15; 15. VC Zwijnaarde 14 (*); 16. Olsene 1.                                                   (EricS)

FOTO HIERONDER: OOK IN DE HEENMATCH SCOORDE OTTO. (foto Jan Lecompte)