Eindelijk nog eens winst van JV A in derby tegen Latem B

JV DE PINTE A 2 – FC LATEM B 1

Toprecette voor de kassier van Jong & Vlug. De derby tussen De Pinte en Latem kon eens te meer rekenen op massale belangstelling. Het werd een spannende partij waarin de thuisploeg pas op het einde van de match het verschil kon maken. De bezoekers hadden toen al tweemaal tegen een rode kaart aangekeken en dat bepaalde mee de uitslag.

Coach Davy Hautekeete kon geen beroep doen op Robbe Van Hoecke (geblesseerd), Kamiel Haeck en Thibo Moors (in het buitenland). Floris Van De Velde en Emile Duyck stonden aan de aftrap in een broeierig heet stadion, omstandigheden die men toch eerder bij Al-Shabab in Saudi-Arabië verwacht. Het werd een stevig duel met weinig academisch voetbal maar vooral veel inzet. De Pinte had veldoverwicht in de eerste helft. Een bestuurslid van Latem vond dat zijn ploeg slecht bezig was. Niettemin hadden de bezoekers ook een paar kansen doch Pinte-doelman Julian Vermassen toonde zijn goede conditie, onder meer bij een slechte terugspeelbal belette hij de blauw-witten te scoren.

Op de 33' kwam JV op voorsprong. Liam Flachet recupereerde de bal, ging zijn man voorbij en schoot het leder onder FC-doelman Wuyts tegen de netten (1-0). Het had ook 2-0 kunnen zijn, jammer genoeg besloot de doorgebroken Otto Rabaey pardoes op de keeper.

SUPPORTERS MAKEN KENNIS MET SIMEN BEYAERT

Na een preek in de kleedkamer van trainer Vandenabeele zagen we in de eerste 15 minuten van de tweede helft een dominerend Latem. Er waren enkele doelpogingen maar de bal ging aanvankelijk telkens naast ofwel keerde de Pintse verdediging de kans. Toch slaagden de bezoekers erin gelijk te stellen. Nadat de Latemse keeper de bal buiten de grote rechthoek had geklemd maar daarvoor niet werd bestraft, belandde zijn uittrap bij de FC-voorhoede waar de eerder ingevallen Ralph Verheye van dichtbij in het Pintse doel besloot (59' 1-1). Op dat moment een terechte tussenstand.

Rood-wit herpakte zich met tweemaal gevaar via Otto. Beide teams gingen om beurten in de aanval en leken op weg naar een puntendeling. Toen bezoeker Beau De Coster in de 69' Bram De Borchgrave onderuit haalde werd die door ref Slama Ramzi bestraft met een tweede gele kaart en mocht Beau opstappen.

Met tien leek het nog te lukken voor Latem, al had hun doelman stevig moeten uitpakken na een actie van het duo Van De Velde-Flachet. De Latemnaars schoten zichzelf in de voet toen in de 72' Thomas Heirbrandt de doorgebroken Simen Beyaert foutief stopte. Weer rood en Latem met negen man verder! Logisch dat De Pinte terug meest initiatief toonde, enkele tegenprikken van de bezoekers waren niet ongevaarlijk. Doelman Vermassen moest in de 79' met een dubbele redding uitpakken.

Naast de eerder ingevallen Simen Beyaert kwamen in de slotfase ook Tom Achtergaele en Josias Mpiana op het veld. Geen slechte keuze van coach Hautekeete want de amper 17-jarige veelbelovende Simen Beyaert ontpopte zich tot de held van de avond toen hij in de 85' de winninggoal tegen de netten knalde (2-1). De kermis kon beginnen!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Daan Hertveldt, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Nathan Bruynoghe, Floris Van De Velde, Simon Coene, Emile Duyck, Liam Flachet, Otto Rabaey, Dries Florizoone, Simen Beyaert, Josias Mpiana, Tom Achtergaele.

ANTICLIMAX

De rook van het vreugdevuurwerk na de wedstrijd verspreidde zich snel in de kantine waardoor het brandalarm afging. Iedereen buiten en vooraleer alle rook rond ons hoofd was verdwenen waren ook heel wat toeschouwers andere oorden gaan opzoeken. Een flink streep door de rekening van JV! Nochtans is dit slechts een fait-divers na het vreselijke ongeval dat de 17-jarige Leonard Lambrecht, oud-speler en supporter van De Pinte op weg naar huis overkwam. Zie artikel elders op deze website.                          (EricSn)