De spannende strijd om de periodetitel in 3de prov. B

VERSLAG VAN FACEBOOKPAGINA "DAS PROVINCIAL"

Leider Machelen trok naar FCE Moortsele om hun eindrondeticket veilig te stellen. Moortsele pakte een 6/6 en was niet van plan om het de bezoekers makkelijk te maken. Eén ding is algemeen geweten, aan de Rollebaan pak je nooit zomaar de punten mee. Ost keerde terug in de selectie en kreeg een plekje op de bank naast onze favoriete bankzitter Pannecoucke. Hoog tijd dat De Rho hem kapitein maakt of we schuiven de zwarte piet door van Tenstar Melle naar KME Machelen. Tim Baele had een leuke namiddag want de wedstrijd werd beslist door zijn invallers, beide heren hadden amper 6 minuten nodig om te scoren. Aelterman en Van Der Stede op het scorebord, Moortsele pakt 9/9!

Machelen kreeg echter goed nieuws op een ander veld waardoor het toch periode 1 pakt! Chapeau De Rho en co!

Het andere veld, daarmee bedoelen we Bottelare. Bottie had nog steeds kans om periode 1 in hun zak te steken, daarvoor moest het thuis wel De Pinte kloppen. Hautekeete mocht met 15/28 pronken in het klassement en toont dat zijn jonge ploeg een plaats heeft in deze reeks. Niet alleen een plaats, maar het ook iedereen kan lastig maken. De thuisploeg won al 5x met het kleinste verschil, tegenwoordig draagt T1 Ronny Varewyck dan ook een hartslagmeter voor de veiligheid. Moors nog steeds met de band rond de arm ondanks zijn rugby vrije trap de week voordien. Rupus zat op de bank wederom, en dat voor de volle 90min wederom. Ruis op de lijn?

Bottelare kwam al vroeg op voorsprong dankzij Maes, maar met een doelpunt vlak voor- en na rust zette JV De Pinte de scheve situatie recht. Buyl met het eigen doelpunt en Moors met de voorsprong. De duels werden steviger en de coaches van beide ploegen gingen op de bon. De Paepe (alweer) bezorgde zijn ploeg een punt in het slot. Buyl kreeg na zijn owngoal ook nog een rode kaart, net als afgevaardige Van Hoecke.

Bottelare laat de periode liggen, de top 4 wel op een zakdoek! Hautekeete bracht zijn 4 wisselspelers in het veld, Varewyck wisselde maar éénmaal.