Cercle Melle houdt eindrondekansen gaaf na zege tegen JV A

DE PINTE A 2 – CERCLE MELLE 3

Het duel zaterdagavond op Moerkensheide tussen de nummers 3 en 4 van het klassement stond vooral in het teken van de nakende promotie-eindronde na afloop van de reguliere competitie. JV A had de buit zo goed als binnen, tegenstander Cercle Melle moet vooral uitkijken naar het duo Gijzel-Oosterzele en Bottelare. De Mellenaars verloren beter niet tegen De Pinte. Ze streden dan ook voor iedere bal. De heenwedstrijd eindigde met een 1-2 overwinning van JV, ook nu zou het spannend worden.

De bezoekers kenden een droomstart. Bij de eerste aanval van Cercle was het raak. Andreas Francis versloeg na een mooie aanval keeper Vermassen (3' 0-1). Een vroeg doelpunt, maar er kwam geen vervolg. De Pinte had weliswaar meest balbezit, voor echt doelgevaar moesten de supporters wachten tot de 35' wanneer een voorzet van Liam Flachet voor doel Simon Coene bereikte, die miste.

De eerste helft eindigde in mineur voor de thuisploeg. Ref Vanneste zou de ganse wedstrijd kwistig met kaarten strooien en nadat Bram De Borchgraeve na 20' tegen een eerste geel karton aanliep kreeg hij na een schwalbe in minuut 39 een tweede keer geel en mocht gaan douchen. Kijkers die het van dichtbij bekeken vonden het “lichtrood”. De Pinte met tien verder en dat liet zich voelen in de rest van de wedstrijd. Nog voor de rust moest Julian Vermassen een grondscherend schot van Cercle stoppen.

INVALLERS GEVEN THUISPLOEG EVEN HOOP

Het eerste kwartier van de tweede helft ging een gretiger Melle op zoek naar een tweede doelpunt. De Pintenaars, voor de gelegenheid in het wit, liepen er nogal gelaten bij.

Pas na een dik uur spel namen de thuisspelers terug het heft in handen. Bij een vrijschop kopte Liam voorlangs (62'), drie minuten later zagen we een knappe actie van Robbe Van Hoecke op de rechterflank, zijn inzenden werd niet benut. Het betere spel zou toch beloond worden. Twee invallers zorgden voor de gelijkmaker. Floris Van De Velde zette de bal voor doel, waar Jorrit Heymans van dichtbij Melle-doelman Hofkens het nakijken gaf (69' 1-1). Een kwartier voor het einde leek De Pinte zelfs op winst af te stevenen. Balverlies van Cercle op de eigen helft, een attente Matthias Vandenbroucke (ook al ingevallen) lanceerde Liam die de bezoekende verdediging op snelheid pakte en raak trof (75' 2-1). Een fraaie counter!

Jammer genoeg zou de vreugde van korte duur zijn. Pas afgetrapt na het Pintse doelpunt nam bezoeker Niels Dewaele de bal op de slof en schilderde die indrukwekkend in de winkelhaak van de JV-muit (2-2). Daar bleef het niet bij. Enkele minuten later kopte Quinten Quipor een goedgemikte voorzet van weer Dewaele van dichtbij binnen (81' 2-3). Wat later moest “man van de match” Niels Dewaele met krampen van het veld, zijn optreden bleef in elk geval niet onopgemerkt!

Geen reactie meer bij De Pinte dat uitgeteld leek. Doelman Vermassen voorkwam een ruimere nederlaag door met de voet de 16-jarige Lenny Van Hyfte van een doelpunt te houden. In blessuretijd nog eens Melle, toen Simon Audoor nipt naast schoot.

De match was verloren. De JV-fuif maakte nadien veel goed! Een week recupereren zal allicht voldoende zijn om komende zaterdag leider Massemen een geslaagd bezoek te brengen?

JV A SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Jary Haeck, Kobe Lambert, Kamiel Haeck, Robbe Van Hoecke, Simon Coene, Liam Flachet, Thibo Moors, Otto Rabaey, Bram De Borchgraeve, Jorrit Heymans, Matthias Vandenbroucke, Floris Van De Velde, Thibault De Bruycker.

UITSLAGEN 3de PROV. C:

Gijzel-Oosterzele - Massemen 3-2; Overmere - Oostakker 3-0; Bottelare - Latem B 3-3; Zevergem - VC Zwijnaarde 1-0; Moortsele - Tenstar Melle 3-2; HO Kalken B - Wichelen 0-0; Heusden - HT Zwijnaarde 3-1; De Pinte - Cercle Melle 2-3.

1. Massemen 65 punten; 2. Heusden 59; 3. De Pinte 50; 4. Cercle Melle 44; 5. Gijzel-Oosterzele 41; 6. Bottelare 40; 7. VC Zwijnaarde 37; 8. Latem B 34; 9. Tenstar Melle 33; 10. Zevergem 33; 11. HT Zwijnaarde 32; 12. Moortsele 31; 13. Oostakker 30; 14. Wichelen 26; 15. Overmere 26; 16. HO Kalken B 23.

STAND DERDE PERIODEKAMPIOENSCHAP NA 7 WEDSTRIJDEN:

1. Gijzel-Oosterzele 18 punten; 2. Massemen 16; 3. Heusden 14; 4. VC Zwijnaarde 12; 5. Moortsele 12; 6. De Pinte 11.                      (EricSn)