Wedstrijdverslag en foto's eerste elftal tegen Zevergem

DE PINTE 4 - ZEVERGEM 1

WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR KRISTOF LAGACHE, SCHEPEN VAN SPORT (NVA) en ORGANISATIE PAARDENKOERSEN DE PINTE

(Onderaan het wedstrijdverslag een link naar de foto's van Jan Lecompte)

Noch het druilerige herfstweer, noch het coronavirus weerhielden de supporters van beide clubs ervan om zaterdagavond in grote getale aanwezig te zijn op Moerkensheide voor dé derby van het seizoen. Zij zagen een fel betwist maar sportief duel, dat pas in het laatste halfuur werd beslist. Eens het eerste doelpunt viel toonden de JV'ers zich sneller (Jong & Vlug, nietwaar) op de bal en gevaarlijker voor doel zodat de goed meespelende en sportieve bezoekers met ietwat overdreven cijfers het duel verloren. In februari staat er een ongetwijfeld geladen terugmatch op het programma! En hopelijk volgend seizoen opnieuw de grote derby op Moerkensheide, maar dan zonder corona én liefst in derde provinciale want dat niveau moeten zowel De Pinte als Zevergem aankunnen!

JV-coach Davy Hautekeete moest in extremis zijn selectie aanpassen. Aanvoerder Tom Meulemans blesseerde zich vorige donderdag op training en alhoewel de schade meeviel bleek hij niet speelklaar. Rob Van Den Berghe stond voor het eerst deze competitie bij het eerste elftal aan de aftrap.

EERSTE HELFT MET WEINIG GEVAAR

Dat het terrein door de vele regen er glibberig bijlag ondervond Thibo Moors bij de start van de wedstrijd. Hij probeerde de doorgebroken Rob Van Den Berghe de bal in de voeten te leggen maar door het natte veld bleek de controle niet zuiver genoeg. Zevergem-doelman Haerens dook in de voeten van Rob en hield zo de nul op het bord. Het eerste gevaar van de rood-gele bezoekers kwam er via een afstandsschot van De Pelsemaeker, verdediger Bram De Borchgrave blokte het leder af.

Op de 25' waren de voor de gelegenheid in het zwart spelende thuisspelers dicht bij de 1-0. Vanop 25 meter krulde Tibo Haeck een vrijschop mooi rond de muur maar zijn bal strandde op de doelpaal. Verder viel er nog een heerlijke actie met dito panna te noteren van Otto Rabaey. Hij deed dit vlak voor de spionkop en die waren uiteraard laaiend enthousiast.

De twee topploegen uit 4B gaven voor de rest elkaar geen duimbreed toe. De eerste helft bleef boeiend tot de rust, evenwel zonder veel doelkansen.

LAATSTE HALFUUR BESLISSEND

De hemelsluizen gingen helemaal open bij het begin van de tweede helft. Zevergem trok regelmatig ten aanval, doch de tegenaanvallen van De Pinte waren gevaarlijker. Tot het uur bleef de bezoekende defensie, met een hard werkende Bart Schollaert, overeind.

Het laatste halfuur werd de match beslist. Het begon op de 62' toen de naar doel snellende Jorrit Heymans in de "16" werd onderuit gehaald door de Zevergem-keeper. Thibo Moors is de man van de penalty's bij JV en ook deze keer zette hij de elfmetertrap feilloos om (1-0). De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker maar werden vijf minuten na het eerste doelpunt bij een counter op links van Tibo Haeck op snelheid gepakt. Otto had ondertussen postgevat voor doel en werkte de pass van Tibo met een hoge droge knal af (67' 2-0). Uiteraard grote vreugde bij de Pintse aanhang.

De vreugdekreten verstomden toen in de 75' Zevergem de verdiende aansluitingstreffer lukte. Bart Schollaert schudde een perfecte vrijschop uit zijn ondertussen niet meer zo jonge benen, voor doel kopte Edouard De Pelsemaeker de bal voorbij de kansloze Lesley Vlerick tegen de Pintse netten (2-1).

We leken een spannend laatste kwartier in te gaan, maar die spanning verdween vlug. Amper één minuut na de Zevergemse goal vergrootte De Pinte opnieuw de kloof. Dit was het werk van Jorrit Heymans die naar binnen sneed en uithaalde. De bal botste op de paal maar in de rebound schoot Jorrit dan toch raak (76' 3-1). De ingevallen Guillaume Wattyn maakte de zaak helemaal af. Eerst vond hij nog de uitstekend keepende Haerens op zijn weg, in de 82' liet hij het Zevergemse sluitstuk kansloos (4-1).

In de slotfase landde een weggewaaide voorzet van de bezoekers nog op de deklat.

Na deze toch wel fysieke "veldslag" mag Jong & Vlug zich, zeker tot februari, opnieuw "Ploeg van 't stad" noemen.

Volgende zaterdag weer thuiswedstrijd voor de Pintenaars. Eine B komt op bezoek. Later meer daarover.

DE PLOEGEN:

DE PINTE: Leslie Vlerick, Stephen De Neve, Bram De Borchgrave, Lucas Algoed, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Nathan Bruynoghe, Otto Rabaey, Julian Vermassen, Guillaume Wattyn, Arthur Matthijs, Simon Coene.

ZEVERGEM: Nicolas Haerens, Bart Schollaert, Thibault Van Eeckhout, Sander Evers, Thomas De Ridder, Kevin De Jans, Scott Janssens, Edouard De Pelsemaeker, Sam Ooghe, Arthur Verstraete, Seppe Thielemans, Mathieu Leys, Wouter De Clercq, Joni Lampens, Paul D'Haeyer.

TOP 6 VIERDE PROVINCIALE B:

1. Huise/Ouwegem 5 wedstr./13 punten;

2. De Pinte 12;

3. FC Petegem 12;

4. Sp. Kluisbergen B 9;

5. FCLC Ronse 9;

6. Zevergem 9.                                                                                                          (FabriceVdA/EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/a3augvQooAWNtqASA