Wedstrijdverslag en foto's eerste elftal tegen Sparta Petegem B

DE PINTE 2 - SPARTA PETEGEM B 0

WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR BERT SEYNHAEVE en HANNES EECHAUTE

(Onderaan het verslag een link naar de foto's van Jan Lecompte)

De kermismatch tegen de jeugd van Sparta Petegem bracht heel wat kijklustigen op de been. De voetbalhonger bleek ook in De Pinte groot te zijn.

Coach Davy Hautekeete bracht een elftal in stelling met weinig surprises. Verdedigers Laurens Elias en Jary Haeck zijn door blessures nog aan revalidatie toe. Matthias Vandenbroucke daarentegen, die vorig seizoen al snel niet speelklaar raakte, liep er terug bij. Eén echte nieuweling in de basis: Nathan Bruynoghe die in het tussenseizoen terugkeerde van Sparta Petegem; hij speelde zaterdagavond dus tegen zijn oud-ploegmaats.

De Pintse spelers zorgden op het veld onmiddellijk voor ambiance bij de supporters op de tribune. Met doelpunten van Tom Meulemans (niét Nathan Bruynoghe zoals in de media verkeerdelijk vermeld) en Tibo Haeck leidden de rood-witten na dik 5 minuten met 2-0. Achteraf gezien was het duel toen al beslist.

Groen-zwart van Petegem deed wel zijn verdomde best om terug in de match te komen, maar het gevaar voor het doel van Leslie Vlerick bracht de Pintse defensie zelden in grote problemen.

Dan was de tweede helft evenwichtiger, ook al omdat de thuisploeg slordig begon te spelen met vele lange ballen waar weinig werd mee gedaan. T1 Hautekeete bracht met Simon Coene, Pieter Lecompte en Thibo Moors drie nieuwe spelers in het veld. Het spel werd er beter op en Pieter Lecompte leek op de 72' een derde Pints doelpunt te scoren. Diens schot werd evenwel door Sparta-keeper D'Houst via de deklat over getikt. Kort daarvoor had zelfde keeper zich al onderscheiden op een poging van Tom Meulemans.

Maar zelfs met een sterke bezoekende doelman had JV altijd een derde goal moeten scoren. In de 77' ging een lobbal van Jorrit Heymans naast. Vijf minuten voor het einde een van de betere JV-aanvallen. Simon Coene schilderde het leder op het hoofd van Pieter, wiens kopbal toch werd gepakt door de doelman. Twee minuten later ging de Petegemse keeper in de fout, Simon kreeg de bal in de voet, hij moest snel besluiten en mikte nipt naast het ledige doel. Jammer!

Het laatste kunstje van de match kwam van Pinte-doelman Leslie Vlerick. Met een knappe redding hield hij Petegem van de eerredder.

Al bij al een probleemloze overwinning voor Jong & Vlug. We hebben geen glazen bol, maar hoogstwaarschijnlijk gaat rood-wit sterkere tegenstrevers te bekampen krijgen. Besluit: JV deed wat het moest doen: winnen!

Volgende zaterdag staat de verplaatsing naar Nazareth/Eke B op het programma. Aftrap om 19 uur.

DE PINTSE SELECTIE:

Leslie Vlerick, Stephen De Neve, Bram De Borchgrave, Karel Hellebaut, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Jorrit Heymans, Tom Meulemans, Arthur Matthijs, Nathan Bruynoghe, Fabrice Vanden Abeele, Julian Vermassen, Thibo Moors, Simon Coene, Pieter Lecompte.          (EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/Qgy5sHvHGE3QPY7TA