Wedstrijdverslag en foto's eerste elftal tegen KFC Kluisbergen B

JV DE PINTE 5 - KFC KLUISBERGEN B 1

(Onderaan het verslag een link naar de foto's van Jan Lecompte)

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR MANU KOOLE)

Storm Odette had zijn sporen nagelaten op het A-terrein van Moerkensheide. Bijna ging het duel tegen KFC Kluisbergen door op het kunstgrasplein, maar door noeste arbeid van enkele vrijwilligers (zie foto's) vond scheidsrechter Sam Yavas de grasmat voldoende bespeelbaar. Tijdens de wedstrijd hielden de weergoden zich koest.

In tegenstelling tot kermiszaterdag tegen Sparta Petegem B was de belangstelling aan de magere kant. Alles verliep dan ook coronaproof en op en rond het terrein was het een en al sportiviteit. Dit keer stond Julian Vermassen in het Pintse doel; Leslie Vlerick bleek niet fit. Ook Laurens Elias, Jary Haeck, Joran Dedapper en Pieter Lecompte waren niet bij de “15”.

De thuisploeg had de voorbije matchen het nodige zelfvertrouwen opgedaan en zag het helemaal zitten tegen de mannen van de Kluisberg, die onderaan het klassement posteren. Toen Tom Meulemans in de 19' via een ongelukkige tussenkomst van KFC-doelman Vercauteren de 1-0 scoorde leek de weg naar een ruime zege helemaal open. Toch liep het in de eerste helft minder vlot dan verwacht. De rood-witten troffen wel de deklat maar ook de bezoekers bleven in hun kansen geloven. Op het halfuur viel zelfs de gelijkmaker. César Fontaine scoorde de 1-1. Voor de rust hield Kluisbergen de partij verder in evenwicht. De beslissing moest dus na de pauze vallen.

JV MAAKT HET VERSCHIL

De tweede helft begon uitstekend voor Jong & Vlug. Na amper 4' lukte Nathan Bruynoghe, weliswaar in twee keer, de 2-1.

De Kluisbergenaars creëerden opnieuw kansen om langszij te komen, doch nu lieten ze tot tweemaal toe een bijna gemaakt doelpunt liggen. Het was zowat de laatste stuiptrekking van de oranje-blauwen.

De Pinte duwde het gaspedaal wat harder in en scoorde vlot nog drie doelpunten. Eerst werd nog eens op de doelpaal gemikt; vanaf de 63' werd de score verder uitgediept. Thibo Moors trapte een strafschop voorbij de bezoekende doelman nadat een van de verdedigers de bal met de arm beroerde (3-1).

De laatste twee doelpunten vielen na acties van de ingevallen Guillaume Wattyn. De Pintse nr.13 was de voorbije weken al sterk bezig bij de beloften en bewees met een knappe prestatie dat hij het ook in de eerste ploeg kan (73' 4-1, 74' 5-1). Thibo Moors kwam nog dicht bij een tweede treffer. In de 82' werd een poging van hem op de doellijn gekeerd.

De Pinte blijft met het maximum der punten, samen met Huise/Ouwegem, de rangschikking aanvoeren. De volgende twee weken krijgen we ongetwijfeld straffere tegenstanders. Eerstvolgende zondag op KFC Petegem-a/d-Schelde, dat dit weekend zijn eerste nederlaag opliep tegen Zevergem. Op zaterdag 10 oktober volgt dan op Moerkensheide dé match van het jaar wanneer de buren uit Zevergem op bezoek komen.

JV SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Stephen De Neve, Bram De Borchgrave, Karel Hellebaut, Tibo Haeck, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Nathan Bruynoghe, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Simon Coene, Matthias Vandenbroucke, Guillaume Wattyn.

TOP 5 VIERDE PROVINCIALE B:

1. Huise/Ouwegem 3 wedstr./9 punten;

2. De Pinte 9;

3. Zevergem 6; (*)

4. Volkegem B 6;

5. FC Petegem-a/d-Schelde 6.

(*) Wedstrijd minder gespeeld.                                                                                                     (EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/MXwE7S7DvPQ6XnQN9