Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Zelzate

JV DE PINTE 0 – KVV ZELZATE 1

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR RENE STEYAERT, PENNINGMEESTER ATLETIEK DE PINTE)

De eerder uitgestelde verplaatsing naar De Pinte was voor de Kanaaljongens mogelijks de laatste ernstige hindernis richting kampioenstitel. Bij winst van Zelzate werd de kloof in de rangschikking met de thuisploeg, die in elk geval tweede bleef, liefst 11 punten.

De Pintenaars waren niet zinnens zich zo maar te laten doen. De ploeg verwerkte vorige week de opdoffer van de falende lichtinstallatie voor de wedstrijd tegen Berlare. Volgende donderdag verwacht men de uitspraak van het PC over deze vervelende affaire.

“Er werd in de kleedkamer redelijk wat gevloekt toen bleek dat we niet zouden kunnen voetballen,” aldus JV-doelman Fréderique De Vleesschauwer in een voorbeschouwing in de zaterdagkrant. “Het zou zuur zijn dat we op die manier drie kostbare punten zouden verliezen. We hebben nu acht punten minder dan Zelzate. Bij winst tegen Berlare kwamen we tot op vijf punten terug. We willen tegen Zelzate bewijzen dat we niet toevallig op de tweede plaats staan. Het is niet onze bedoeling om voor de titel mee te spelen maar kunnen het iedereen moeilijk maken.”, aldus nog de Pintse keeper.

Veel volk zaterdagavond op Moerkensheide. Niet enkel de rood-witte kleuren van de thuisploeg, zeker evenveel groen-wit uit het noorden van de provincie. Men kan het zo zien: de Zelzaatse supporters lijken aan hun afscheidstournee begonnen in provinciale, met de stellige zekerheid dat ze volgend seizoen de grenzen verleggen en nationaal voetbal spelen.

Bij afwezigheid van de Pintse T1 Steven De Groot nam Stefan Van Riel diens taak op zich. Rood-wit moest het ook doen zonder de geschorste aanvoerder Sandrijn De Schepper.

KEEPERS BIJ DE ZAAK

In een kansenarme wedstrijd was het Jong & Vlug-topschutter Jelte De Coninck die voor het eerste gevaar zorgde. De leidersploeg kwam rond het kwartier dicht bij de openingstreffer. Na mistasten in de JV-defensie ging Broeckaert zijn kans, diens schot werd over de lat geduwd door De Vleesschauwer. De thuisploeg reageerde onmiddellijk met een bal buitenkant paal via Oguzhan Cesmeli (16').

Het spel ging over en weer, met Zelzate net iets gevaarlijker in de “16”. Eens te meer kon de thuisploeg rekenen op een sterke doelman Fréderique. Een paar minuten voor de rust hield hij zijn elftal overeind na een schot van Niels Snoeck.

Stand halfweg 0-0. Zeker geen demonstratievoetbal maar wel spanning en een sportieve strijd. De stevige wind maakte het de spelers extra moeilijk.

NICO BLONDEEL BESLIST DE WEDSTRIJD

Kort na de rust viel de beslissende treffer. Een vrije trap van Martens werd aan de verste paal hard ingekopt door Nico Blondeel (47' 0-1). Wat later trapte Doran Mertens een fraaie schietkans in het zijnet.

Stilaan nam De Pinte meer initiatief en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Spits Julio Pereira Bravo kreeg echter te weinig steun, al was dat voornamelijk de verdienste van de groen-witte afweer. Matthias Boone, Jelte De Coninck, Oguzhan Cesmeli en een onvermoeibare Basri Erikçi deden knappe dingen, maar verder dan de grote backlijn reikten hun inspanningen meestal niet.

De grootste kans op de gelijkmaker kwam er pas in blessuretijd toen Julio vlak voor doel een voorzet van Jonathan Verstraete nipt over de deklat tikte.

De Pinte speelde een verdienstelijke match, kon meestal gelijk tred houden met KVV maar zorgde voor te weinig doelgevaar. Rood-wit blijft op de tweede plaats doch voelt de hete adem van Drongen in de nek. Komende zondag staat de verplaatsing naar Zele op het programma.

Zelzate deed niet alleen een gouden zaak richting titel, het pakte en passant, na de eerste, ook de tweede periodetitel mee.

DE PLOEG VAN DE PINTE:

Fréderique De Vleesschauwer, Kjell Vandevyvere, Oguzhan Cesmeli, Jelte De Coninck, Julio Pereira Bravo, Nicolas Steelant, Victor Courtens, Basri Erikçi, Thomas Van Den Berghe, Sammy Kesteloot, Matthias Boone, Sven Vanderghote, Jean Blondeel, Jonathan Verstraete, Cédric Buyck.

TOP 5 KLASSEMENT NA 21 SPEELDAGEN:

1. Zelzate 49 punten;

2. De Pinte 38 (*);

3. Drongen 37;

4. KVV Ardennen 33;

5. HO Kalken 33.

(*) Wedstrijd minder gespeeld.

EINDSTAND TWEEDE PERIODEKAMPIOENSCHAP:

1. Zelzate 26 punten;

2. Drongen 23;

3. De Pinte 20;

4. Dendermonde 19;

5. Lochristi 16.                                                           (EricSn/EDB)