Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Zaffelare B (+foto's)

DE PINTE 2 – ZAFFELARE B 0

WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR GUY LERMINIAUX

(Onder het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

(Met dank aan gastschrijver Fabrice Vanden Abeele)

De cel evenementen en de Supportersclub van JV De Pinte hadden de kantine omgetoverd in een heuse mini-kerstmarkt en de supporters konden hun oren warmen met een kerstmuts. Voor de wedstrijd op gang werd gefloten door ref Van Mele was er de blijde intrede van jeugdvoorzitter Peter Beyers en zijn kompanen, die na een verloren weddenschap een fikse wandeling van de Muide naar De Pinte in de benen hadden. (Zie foto's)

LANG WACHTEN OP EERSTE DOELPUNT

Geen verrassingen in de selectie van JV-coach Davy Hautekeete bij de start van de terugronde. Jary Haeck is na een lange blessureperiode helemaal terug en speelde een sterke partij. Zaffelare B won de heenmatch met ruime 5-1 cijfers, dergelijke pandoering konden de Pintenaars zich voor eigen volk niet permitteren.

Net voor de aftrap begon het te regenen en dat in combinatie met de vriestemperatuur maakte het veld erg glad en zo kwamen beide ploegen moeilijk aan degelijk voetballen toe. De bezoekers namen aanvankelijk het initiatief, al was de eerste kans voor de thuisploeg. Tom Meulemans onderschepte de bal, gaf die mee aan Pieter Lecompte die, alleen voor doel, het leder vanuit een schuine hoek voorlangs schoot.

De Pintse defensie kwam voor de rust eenmaal in de problemen via een lang getrapte bal over links waardoor de Zaffelaarse topschutter Gianni Thiriaux een gelijkaardige kans kreeg voorgeschoteld als eerder Pieter. Ook bij Thiriaux ging de bal voorlangs. Doelman Julian Vermassen kreeg voor de rest weinig werk op te knappen en leed vooral veel kou.

Jong & Vlug deed stilaan de wedstrijd in het voordeel kantelen. De bal ging beter rond, duels werden gewonnen en toen Otto Rabaey de bal diep stuurde naar Fabrice Vanden Abeele strafte die bijna een slechte terugspeelbal af. De Zaffelare-doelman redde echter met de voet. Vervolgens schoot Pieter naast de bal, wat Fabrice een tweede poging opleverde. Nu werd het ronde ding van de lijn gehaald, doch Tom stond op de juiste plek om de bal tergend traag binnen te duwen (1-0). De Pintse aanhang kon juichend de sfeervolle kantine opzoeken en zich verwarmen met een deugddoende jenever of ander lekkers.

NA NIEUWJAAR ER WEER VOL TEGENAAN

Rood-wit kwam het best uit de kleedkamers en zou de tweede helft domineren. Otto begon aan een van zijn gekende slalommen maar bezoekende doelman Boone stond pal. Net voorbij het uur werd Fabrice het straatje ingestuurd, jammer genoeg floot de scheidsrechter voor buitenspel. Niet veel later werd Otto diep gestuurd door de inmiddels ingevallen Arthur Matthijs en deze keer was het wél prijs! Onze nr. 9 bleef ijzig (kon moeilijk anders in zo'n weer) kalm en klaarde de klus (79' 2-0).

Ook Nico De Cock en Thibo Moors werden ingebracht om de voorsprong en de drie punten op Moerkensheide te houden. Dat bleek geen probleem. Ancien Nico werd in de punt van de aanval geplaatst en scoorde bijna zijn eerste competitiedoelpunt voor JV. Eerst probeerde hij tot tweemaal toe de doelman te omspelen, die evenwel uitpakte met evenveel goede tussenkomsten. In de slotminuut zette Nico druk op de laatste verdediger die uitgleed en zo onze nieuwe spits alleen voor de keeper bracht. Helaas was de scheidsrechter spelbreker, hij zag in de actie een overtreding. Na de winterstop opnieuw proberen, Nico!

Het après-voetbal mocht er alweer zijn, het werd een gezellige feestavond tot in de late uurtjes. Dat hadden Niels Dekimpe en zijn maats dan ook wel verdiend. Een dikke merci aan de medewerkers van de Supportersclub en de vrijwilligers achter de toog en jeneverbar.

Met een derde plaats op amper drie punten van reeksleiders Oostakker en Knesselare wacht voor de Pintse aanhang na Nieuwjaar ongetwijfeld nog veel voetbalplezier! De rood-witten hervatten op zaterdag 5 januari met een bezoek aan VV 9000 Gent.

JONG & VLUG SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Robbe Buys, Nico De Cock, Thibo Moors, Arthur Matthijs.

TOP VIJF VIERDE PROVINCIALE A:

(alle ploegen 15 wedstrijden gespeeld)

1. SK Oostakker 35 punten;

2. Knesselare 35;

3. De Pinte 32;

4. Zaffelare B 30;

5. Kaprijke/Bentille 29.                                                                          (FabricevdA/EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/9RYQ3TZUFffj6xF3A