Wedstrijdverslag eerste elftal tegen VS Destelbergen (+foto's)

DE PINTE 2 - VS DESTELBERGEN 1

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

De partij tegen het onderaan geklasseerde VS Destelbergen werd afgetrapt door matchbalschenkers Gert Morel van De Ponthoeve en Luc Vandenbroucke met een pass naar diens zoon-voetballer Matthias. Naast het voetbal stond ook het jaarlijks JV-Eetfestijn zaterdagavond op het programma, waardoor het aantal kijklustigen piekte. Een gelegenheid voor de plaatselijke voetbalidolen om er een demonstratie van te maken, maar dat viel even tegen. De wil was er wel maar de beentjes wilden precies niet mee. Met twee late doelpunten bleven de drie punten uiteindelijk toch op Moerkensheide en, ach, daar gaat het toch over. JV moet zo snel mogelijk uit die vierde provinciale weg!

BEZOEKENDE KLASSEFLITS

Een half uur had de thuisploeg rustig meesterschap met zelfs enkele doelkansen. Toch liep het in de “16” dikwijls mis. Teveel dribbels en bijna geen ballen tussen het doelkader. VS-doelman Mandos moest geen wonderen verrichten om zijn netten ongeschonden te houden.

Op de 4' een eerste lovenswaardige aanval van De Pinte langs Pieter Lecompte, Fabrice Vanden Abeele met Tom Meulemans als afwerker waarna het leder nipt over ging. Er was ook een vrijschop ter hoogte van het halve maantje na fout op Otto Rabaey. Fabrice hield de bal laag én naast (11'). Pieter mikte ook verkeerd na voorzet van Benjamin Martens (14') en met een lange bal van Laurens Elias had Otto meer kunnen doen, zo dicht bij de goal ging ook hier de bal de verkeerde kant uit.

Ontzetting in het Pintse kamp, zowel op het veld als in de tribune, toen “uit het niets” de Destelbergse nr. 4 Timothy Tancré vanop 30 meter de bal heerlijk in de kruising schoot (28' 0-1). Totaal tegen het spelbeeld in stonden de bezoekers op voorsprong!

De rood-witten waren duidelijk van hun melk en het zou tien minuten duren vooraleer ze nog eens konden dreigen. Dat gebeurde in de 39' toen bij een hoekschop van Fabrice aanvoerder Niels Dekimpe in één tijd naar doel vlamde, ook nu niet gekadreerd.

Ruststand: 0-1. Coach Davy Hautekeete, die door schorsing vanop afstand lijdzaam moest toekijken, had in de kleedkamer tien minuten tijd om het vertrouwen van zijn team op te krikken.

PIETER DOET HET!

Al in het eerste kwartier van de tweede helft zette T1 Hautekeete alles op alles door Laurens en Fabrice, na nochtans een behoorlijke eerste helft, te vervangen door meer aanvallend gerichte spelers. Arthur Matthijs en beloftentopschutter Thibo Moors moesten mee op zoek naar een gat in het Destelbergse pantser.

Ook nu ging het vlot tot aan de grote backlijn van de bezoekers, eens daar gekomen stond er wel altijd een oranje-zwart heerschap of voet in de weg. Na een uur spel leek de gelijkmaker er aan te komen, ware het niet dat de bal die Pieter voorbij de VS-doelman stak op de lijn werd weggewerkt door een verdediger. Ook Benjamin, Niels en Tom bestookten zonder succes het Destelbergen-doel.

Het verdedigend compartiment van De Pinte met Gilles Langeraert en Lucas Algoed als betrouwbare sluitstukken voor doelman Julian Vermassen, kregen weliswaar bijstand van Niels Dekimpe en Matthias Vandenbroucke, maar Matthias en zeker Niels moesten meestal mee naar voor. Bijna werden de Pintenaars verrast toen de bezoekende nr. 10, Simon D'Hollander, met een ferme counter uitpakte. Gelukkig géén 0-2!

Pieter Lecompte groeit stilaan naar zijn topconditie. Zijn aanloop naar het huidige seizoen was niet ideaal en het duurde enkele weken vooraleer hij zijn draai vond. Zaterdagavond behoedde hij De Pinte van een pijnlijke nederlaag. In de 77' lukte de zoon van fotograaf Jan de zo betrachte gelijkmaker door van dichtbij in te schieten (1-1). Een zucht van opluchting in de tribunes, “we hebben toch al een puntje”!

Bijna was alles te herdoen toen in de 84' een vrijschop van Timothy Tancré in het dak van het Pintse doel leek te vallen. Een sublieme reflex van keeper Julian zorgde er voor dat de bal nog over de deklat werd getikt. Daarmee was het nog niet gedaan. Bij de daaropvolgende hoekschop moest Benjamin de bal van de doellijn keren.

Dat hadden we dan weer overleefd. De meeste Jong & Vlug-fans berustten stilaan in een “magere” puntendeling. Dat zag Pieter Lecompte anders, hij pakte uit met een bisnummer door na een vrijschop en enig geharrewar voor het bezoekende doel de bal over de doellijn te duwen (87' 2-1). Pijnlijk voor de bezoekers die dichtbij een stunt waren; uiteraard opluchting in het Pintse kamp. Filip Thomaes had het allemaal voorspeld...

Aanvoerder Niels Dekimpe werd in het wedstrijdslot nog bestraft met een gele kaart en Karel Hellebaut werd nog even in de ploeg gedropt.

Dit weekend was Zaffelare B “het zwart schaap” van de top 5 in vierde A. Ze verloren op eigen veld van Muide B en mede daardoor komt De Pinte tot op één punt van de tweede plaats. Mogelijks volgende zaterdag nog een plaatsje dichter bij de top, maar dan moeten de Pintenaars zeker winnen op... Muide B.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Gilles Langeraert, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Robbe Buys, Karel Hellebaut, Thibo Moors, Arthur Matthijs.

TOP 5 VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 12 wedstr./32 punten;

2. Zaffelare B 13/27;

3. SK Oostakker 12/26;

4. De Pinte 13/26;

5. Kaprijke/Bentille 12/23.                                                                             (EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/gaBt3xj4cw8AGfCU9