Wedstrijdverslag eerste elftal tegen SK Oostakker

DE PINTE 0 – SK OOSTAKKER 0

Dit weekend was het “super saturday” in vierde provinciale A. De top zes speelde tegen elkaar en alhoewel er nog niets definitiefs werd beslist zijn er uiteraard winnaars en verliezers. Dé winnaar van het weekend is ongetwijfeld Zaffelare B dat won van Kaprijke/Bentille (3-2) en door het verlies van Knesselare op VV 9000 Gent (6-3) de nieuwe leider wordt. Bovendien zijn de B-spelers van Zaffelare leider in de derde periodestand. De Pinte en Oostakker deelden de punten in een scoorloze wedstrijd en met dat éne puntjes schieten beiden weinig op.

Er werd veel verwacht van de topper op Moerkensheide tussen de nummers drie en vier in het klassement. Niet alleen twee sterke ploegen, maar ook de topschutters in de reeks stonden op het veld. Pieter Cornelis (SK, 23 doelpunten) en Otto Rabaey (JV, 19 doelpunten) vonden de weg naar de netten deze keer niét. Noch de een, noch de andere kon overtuigen, al was Otto met een bal op de paal het dichtst bij een treffer. Cornelis liep er de ganse partij “ambetant” bij.

JV-coach Davy Hautekeete kon niet rekenen op Laurens Elias, Thibo Moors (beiden geblesseerd) en Arthur Matthijs stond op de skilatten.

VERDEDIGERS EN KEEPERS BAAS

De thuisploeg begon met wind in de rug maar dat bleek aanvankelijk geen opvallend voordeel. Beide ploegen maakten er een lange verkenning van en het was snel duidelijk dat de verdedigers niet met zich lieten sollen. Bij De Pinte deden Ward Popelier, Lucas Algoed, Jary Haeck en Niels Dekimpe het bijzonder goed en zij hadden met Julian Vermassen een keeper die op scherp stond.

De eerste kans van de match noteerden we na 13'. Een lange bal van Ward bereikte Tom Meulemans die nipt naast kopte. Een paar minuten later schoot Tom na hoekschop op een verdediger. Nadien draaide Otto een corner bijna in één tijd in doel. Doelman Julian Vermassen moest een eerste keer redding brengen in de 18'. Kort daarop bracht Matthias Vandenbroucke redding in de “16” bij een eerder zeldzame doorbraak van Oostakker. Tussendoor had De Pinte pech toen Otto de bal tegen de doelpaal tikte. Op het halfuur dan weer de bezoekers met Van Waes die naast trapte.

In het slot van de eerste helft moest rood-wit gescoord hebben. Eerst werd Benjamin Martens op weg naar doel gestopt door de ref wegens betwistbaar buitenspel (34'), maar dé kans voor de rust was er voor Fabrice Vanden Abeele die onverwachts de bal kreeg en met een lobbal de SK-doelman versloeg, mooi gedaan, het leder ging echter nipt over de deklat (39'). Aan de overkant opnieuw een perfecte actie van Julian Vermassen (40'), drie minuten later gevolgd door een knal van Cornelis in het zijnet. Stand halfweg 0-0.

VOORAL HEEL SPANNEND

Met de neus in de wind moest rood-wit aanvankelijk het initiatief laten aan de geel-zwarten van Oostakker. Opnieuw was er een klasseflits van doelman Vermassen nodig (59'). Stilaan werd het evenwicht hersteld en in de 64' dachten de thuissupporters nog eens dat hun poulains op voorsprong kwamen. Benjamin vanop rechts stuurde de bal richting Pieter Lecompte aan de tweede paal doch die schoot de mogelijke winninggoal over. Ook een actie van Otto-Pieter-Benjamin mocht gezien zijn, SK-doelman De Mol wist er wel raad mee (67'). Bij een volgende aanval van de bezoekers schoot Belfassi van dichtbij voorlangs. Oostakker begon zenuwachtiger te spelen en verzamelde enkele gele kaarten.

Lukas Penders nam de plaats in van Benjamin Martens en later Joran Dedapper in plaats van Fabrice Vanden Abeele. Zij moesten in het laatste deel van de wedstrijd een thuiszege helpen forceren. In de 81' viel een bal van Otto op de deklat en de bezoekers vonden nog eens de JV-keeper op hun weg. Het werd nog even schrikken voor het thuispubliek toen in de slotminuut Cornelis de ultieme doelkans voorlangs schoot. Samengevat: spannend duel tussen twee ploegen die niet hun beste voetbal lieten zien.

Aanstaande zondag volgt een laatste moeilijke opdracht van het seizoen voor aanvoerder Dekimpe en maats. Bij winst op Kaprijke/Bentille zijn de Pintenaars erg dicht bij een plaats in de eindronde.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Lucas Algoed, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Benjamin Martens, Matthias Vandenbroucke, Ward Popelier, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Joran Dedapper, Nico De Cock, Lukas Penders.

LINKERKOLOM VIERDE PROVINCIALE A:

1. Zaffelare B 24 wedstr./54 punten;

2. Knesselare 23/51;

3. SK Oostakker 23/49;

4. De Pinte 24/48;

5. VV 9000 Gent 24/43;

6. Kaprijke/Bentille 23/41;

7. Lotenhulle 22/38;

8. Avrasya Gent 22/30.   

STAND DERDE PERIODEKAMPIOENSCHAP:

1. Zaffelare B 15 punten;

2. VV 9000 Gent 14;

3. De Pinte 11;

4. Ooidonck Leerne 9;

5. SK Oostakker en Kaprijke/Bentille 8.                                                      (EricSn)