Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Lotenhulle (+foto's)

DE PINTE 2 – LOTENHULLE 1

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR DE HEER IVAN VAN HOECKE)

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Tom Meulemans en Laurens Elias waren terug fit en stonden aan de aftrap. Ook Ward Popelier was speelklaar, hij startte op de bank. In afwachting van de verkiezingsresultaten later op de avond zagen de supporters een redelijke eerste helft waar de Pintse aanvallers niet scherp stonden. Na de rust zakte de ploeg weg. Toch kende dit alles een happy end: diep in blessuretijd lukte De Pinte alsnog de winninggoal.

TE WEINIG TREFKRACHT

De start van de thuisploeg was veelbelovend, échte doelkansen kwamen er niet ondanks de serie hoekschoppen die Fabrice Vanden Abeele voor doel slingerde.

Een counter van Lotenhulle op de 14' leverde een hoekschop op; de bal kwam bij de ongedekte Omar Braekevelt terecht die prompt vanop enige afstand binnen schoot. De eerste serieuze bezoekende aanval en het stond 0-1.

Onze verdedigers waren alvast wakker geschud en lieten zich zelden op fouten betrappen. Nu en dan was er wel een knappe tussenkomst van doelman Julian Vermassen nodig. Zo ook op de 25' toen de blauw-witten weer gevaarlijk waren op tegenaanval.

Voor de rest van de eerste helft was De Pinte de betere ploeg, alleen eens in de “16” liep het verkeerd. Er werd te veel met de bal gelopen, te weinig op doel geschoten en als dat al gebeurde had Lotenhulle-doelman Van Bockstal weinig moeite om de bal te klemmen of in hoekschop te verwerken. De Pintse druk zou pas beloond worden na 36' spel. Een aanval vertrekkend in het middenveld bij Matthias Vandenbroucke, bal via Tom Meulemans tot bij Benjamin Martens die met een welgemikt schot, nipt buiten het bereik van de keeper, de netten deed trillen (1-1). Niels Dekimpe verliet regelmatig zijn verdedigende stelling en ging zijn kans. Drie minuten voor de rust was de keeper verslagen op een schot van Niels, maar een van de verdedigers kon het leder op de doellijn keren.

Daardoor ging men toch met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken. De vele Pintse aanvallen hadden té weinig opgeleverd.

HING “KLUIFFUIF” IN DE BENEN?

Begin tweede helft raakten de Pintenaars niet op toerental. Blijkbaar hadden ze last van flanellen benen. Coach Davy Hautekeete meende achteraf dat de “Kluiffuif” van zaterdagnacht bij sommigen niet helemaal verteerd was.

Hoe dan ook, het was wachten tot de 65' eer we nog een rood-witte kans mochten noteren. Pieter Lecompte besloot die op de keeper. Ondertussen had de Pintse T1 een paar verse krachten het veld opgestuurd, met name Ward Popelier en Arthur Matthijs. Aanvankelijk zonder veel resultaat want het was de bezoekende nr. 7 Gianni Almey die tweemaal dicht bij een doelpunt kwam. In de 54' kon Laurens hem in extremis de bal ontfutselen en na 68' schoot Almey een wenkende kans over het doel van Julian. Lotenhulle was nu stilaan de betere ploeg.

De Pintse verdediging met doelman Vermassen hield stand en stilaan startte JV toch een slotoffensief. Nico De Cock kwam erbij met een goede invalbeurt op het middenveld. Arthur en Benjamin zetten de bezoekende keeper aan het werk, maar de imposante doelman stopte alle ballen. Niels Dekimpe, toch weer een van de betere Pintenaars, werd een paar keer aangetikt door bezoeker Deprez die daarvoor terecht tegen een gele kaart aankeek (83'). Op de 87' had Fabrice, na pas van Arthur, de winninggoal aan de voet toen hij alleen voor de keeper opdook. Een paar minuten later zagen we een inzenden van Nico tot bij Jary aan de tweede paal maar ook hij kreeg de bal niet in doel.

Scheidsrechter Huyghe floot volgens het boekje en deed dat ook met de speelduur. Zo duurde de match uiteindelijk 96' en dat kwam goed uit voor de thuisploeg. Toen slingerde Niels de bal voor doel waar Pieter Lecompte de keeper het nakijken gaf (2-1). Meteen was de mindere wedstrijd van Pieter helemaal vergeten en konden de Pintenaars juichend naar de kleedkamers.

Jong & Vlug sluit terug aan bij de subtop in de linkerkolom. Zondag staat een verplaatsing naar Ooidonck Leerne op het programma. Aftrap om 15 uur.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Laurens Elias, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Ward Popelier, Arthur Matthijs, Nico De Cock.

LINKERKOLOM VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 18 punten; (*)

2. SK Oostakker 18;

3. Zaffelare B 15;

4. Kaprijke/Bentille 13;

5. VV 9000 Gent 13;

6. Muide B 13;

7. De Pinte 12.

(*) Wedstrijd minder gespeeld.                                                                                    (EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/BSGhcHCyzKt5f2p96