Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Knesselare (+foto's)

DE PINTE 3 – KNESSELARE 2

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Een aantal vrijwilligers maakte vrijdag het A-terrein op Moerkensheide sneeuwvrij zodat zaterdagavond de topper tegen de leider uit de reeks niet in het gedrang kwam. De extra regen op zaterdag speelde niet zozeer de grasmat parten maar wel de opkomst van de supporters. Nochtans, de afwezigen hadden ongelijk. Het werd een spannende partij waarbij de thuisploeg in de tweede helft het verschil maakte.

Aanvankelijk was Knesselare de meest aanvallende ploeg. Veel doelgevaar was er niet mee gemoeid. Ook de Pintse kansen waren op één hand te tellen. De rood-wit-getrouwen konden zich wel opwarmen aan een aanval van het trio Otto Rabaey-Arthur Matthijs-Tom Meulemans. Bezoekende doelman Van De Geuchte keerde snel het gevaar (5'). Nog het vermeldenswaard in de aanvangsfase een doorbraak van de wederoptredende Pieter Lecompte op de linkerflank, zijn actie stierf een stille dood kort voor het doel (14').

Medeleider in 4A Knesselare (deelt het podium met SK Oostakker) had in de heenwedstrijd al de nodige meeval en kon zo met een krappe en gevleide 1-0 overwinning kermis vieren. Ook nu scheen het geluk hen toe te lachen. Niet dat de Pintse doelman kon lachen wanneer de natte bal via een afstandsschot van Rens Goethals door zijn handen glipte (22' 0-1).

De verrassende achterstand werd snel ongedaan gemaakt. Daar zorgden de twee snelle mannen, Pieter en Otto voor. De voorzet kwam van Pieter, die een zware blokperiode achter zich had, en topschutter Otto prikte zijn 17de van het seizoen tegen de netten (29' 1-1).

Na een knappe redding van JV-doelman Julian Vermassen (43') zochten de kletsnatte voetbalisten met gelijke stand de kleedkamers op.

REGEN KAN LAURENS NIET AFREMMEN

Al meerdere wedstrijden blijkt duidelijk dat de Pintse spelers over een sterke fysiek beschikken. Ook de Knesselaarse tegenstander zou het aan den lijve ondervinden. Otto kwam vrij vlug in de tweede helft dichtbij zijn tweede doelpunt van de avond, maar het was uiteindelijk wachten tot de 67' vooraleer Jong & Vlug op voorsprong kwam.

Veel kijkers verkozen achter glas de match verder te volgen, wat qua zichtbaarheid niet altijd ideaal was bij de niet aflatende nationale drasj. Dat een sublieme dieptepas vertrok aan de voet van Laurens Elias was nog te zien, maar de thuisaanvaller die in volle sprint de bal meepikte en de bezoekende defensie te grazen nam, bleek moeilijker te herkennen. Sommigen dachten Pieter, de scheidsrechter noteerde in zijn boekje Tom Meulemans als doelpuntenmaker en diens naam werd overgenomen door de maandagkranten. Momentje, hierbij de rechtzetting: de tweede goal van De Pinte werd gemaakt door de enige echte Fabrice Vanden Abeele, meteen zijn 11de van het seizoen (2-1). Een verdiende voorsprong! Fabrice had ongetwijfeld dé figuur van de avond geweest wanneer hij vijf minuten later, bij weer een knappe steekpas en oog in oog met de doelman, de bal had ingetrapt. Deze keer echter raakte hij de VK-portier niet voorbij.

Ondanks de voortdurende druk van rood-wit kwamen de bezoekers terug in de match. Bij een schijnbaar niet zo gevaarlijke Knesselaarse aanval verliet Pinte-doelman Julian zijn muit en maakte op de hoek van de “16” een onnodige duwfout. Scheidsrechter Balaj floot strafschop. Onze keeper leek zijn impulsieve ingreep onmiddellijk goed te maken door de elfmetertrap te stoppen, doch de goed gevolgde Stijn Defruyt knalde in de rebound alsnog de 2-2 binnen (77'). Doelman Julian is aan een beresterk seizoen bezig en won al meerdere punten voor zijn ploeg, zaterdagavond zat het niet mee voor hem. Keepertrainer Peter Kindt zet zijn poulain tegen volgende zondag ongetwijfeld terug op scherp.

De Pintse kern is niet alleen fysiek paraat, ook het moreel is opperbest. Coaches Davy Hautekeete en Timothy De Witte zijn goed bezig. Dat bleek snel duidelijk na de gelijkmaker van de bezoekers. In plaats van de kopjes te laten hangen volgde er een stevig slotoffensief. JV dwong meerdere hoekschoppen af en daarbij kopten zowel Jary Haeck als Lucas Algoed nipt over. Knesselare leek dan toch een punt te kunnen meepikken. Tot in de slotminuut Otto werd getorpedeerd voor het bezoekende doel en ook De Pinte zijn penalty kreeg. Laurens Elias, duidelijk in zijn element bij deze barre omstandigheden, nam de verantwoordelijkheid op zich en knalde de winninggoal voorbij Van De Geuchte (90' 3-2).

Een prima resultaat en 14de wedstrijd op rij zonder nederlaag voor de ploeg van voorzitter Maarten Haeck, die zelf de ganse avond de pro's en contra's van het nieuwe kassasysteem in de kantine van JV moest aanhoren. Naast Knesselare verloor ook SK Oostakker dit weekend punten na een ontgoochelend gelijkspel op VS Destelbergen. Wanneer volgende donderdag de “zaak Avrasya” voor de Pintenaars een gunstig oordeel krijgt voor de groene tafel van de Voetbalbond spelen we volgend seizoen mogelijks niet tegen Zevergem maar wel tegen St.-Denijs of VC Zwijnaarde.

Eerst zondag opnieuw winnen bij Lotenhulle!

In de kantine was de stemming uiteraard opperbest. Pieter Lecompte kreeg een fles bubbels van Supportersclubvoorzitter Reginald voor zijn verkiezing tot "Speler van de tweede periode". (zie ook foto's)

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Laurens Elias, Lucas Algoed, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Matthias Vandenbroucke, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Joran De Dapper, Noah Moors, Nico De Cock.

TOP VIJF VIERDE PROVINCIALE A:

(Vijf ploegen komen nog in aanmerking voor de titel)

1. SK Oostakker 20 wedstr./45 punten;

2. Knesselare 19/44;

3. Zaffelare B 20/42;

4. De Pinte 19/40;

5. Kaprijke/Bentille 20/37.                                                                                                    (EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/NWMaP3zv5LAXU2u48