Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Dendermonde (+foto's)

DE PINTE 1 - DENDERMONDE 1

(Onderaan het verslag link naar wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Het was al van 20 januari geleden (lichtpanne inbegrepen) dat JV eens kon winnen voor eigen volk (De Pinte-KVV Ardennen 2-0). Niet dat er geen punten geoogst werden in al die tijd, want alle vier de uitwedstrijden sedertdien werden met het maximum van de punten afgesloten. Niettemin werd het tijd om nog eens de volle buit te pakken op Moerkensheide, vond iedereen die JV in het hart draagt. De eindronde halen is, ondanks de vooruitzichten voor volgend seizoen, nog steeds het streefdoel, maar Dendermonde is leider in de derde periode, kan dus ook nog de eindronde halen en is ook uit op de 3 punten.

COMMOTIE ROND STRAFSCHOP

Jonathan, mooi diep gestuurd, zorgt voor de eerste dreiging maar hij moet te ver uitwijken en kan niet meer besluiten (5’). Onmiddellijk daarna is er bijna doelgevaar voor de kooi van Fred, maar onze verdedigers hebben het laatste woord (6’). Oguzhan met een mooie persoonlijke actie, zet goed voor van op rechts maar Sammy wordt te veel gehinderd en kopt over (10’). Het tweede kwartier is helemaal voor Dendermonde. De bal valt voor de voet van de Dendermondse spits, maar die trapt erg zwak in de handen van Fred. Tussendoor loopt Basri een kwetsuur op na een trap op de knie en kan niet meer verder, Pavèl komt hem vervangen in de defensie.

Dan volgt de eerste discussie op en rond het veld. De ref wijst naar de stip (18’) na een tussenkomst van keeper Fred die de bal speelt (én de man blijkbaar). Protest bij de JV-aanhang. De Schepper trapt de elfmeter feilloos tegen de netten maar de ref laat hernemen, allicht omdat er te vroeg spelers binnen de “16” liepen. Opnieuw De Schepper die deze keer naast de linker paal trapt. Nu uiteraard protest bij de bezoekers-aanhang. Maar die bezoekers blijven met hun kansen morsen. Robaeyst trapt een reuzekans naast en De Schepper kopt een vrije trap in de handen van Fred.

Het kwartiertje van Dendermonde is om en JV komt weer “boven water”, Jonathan trapt een vrije trap net naast.

Dus 0-0 bij de rust. JV mag eigenlijk niet mopperen.

KNAP DOELPUNT VAN JELTE

Het eerste doelgevaar in de tweede helft komt van JV. Jonathan met een knappe dribbel maar zijn schot gaat buiten naast de eerste paal. De Pinte komt vrij verrassend op voorsprong, niet toevallig via Jelte (1-0 53’) die in balbezit komt zowat aan de middellijn en vanaf rechts een run inzet waarbij niemand van Dendermonde hem kan afstoppen en hij knalt staalhard laag de 1-0 binnen.

De bezoekers hebben daarna het meeste balbezit maar Fred hoeft nauwelijks in actie te komen. Naar het einde van de match valt de aanval van de bezoekers dan toch enigszins stil en JV kan op de counter loeren, evenwel zonder succes waardoor het spannend blijft. JV kon ook nog aanspraak maken op een strafschop wanneer Sammy, duidelijk binnen de “16”, hardhandig werd onder de bal geduwd, maar géén van de beide mannen in het zwart had het gezien. Diezelfde ref had een gelijkaardige fase met Jonathan in de match in Kalken ook niet gezien … eigenaardig!

En dan valt de gelijkmaker. Vrije trap voor Dendermonde, veel te gemakkelijk en zeker onnodig weggegeven door JV. Ex-JV’er Ridgy De Smedt (1-1 82’) devieert met het hoofd, maar duidelijk in buitenspel, voor de neus van de kansloze Fred, de gelijkmaker tegen de touwen. Weer protest uiteraard bij JV en zijn aanhang. En de commotie is nog niet voorbij. Jean stopt een doorbraak op links via een correcte tackel, maar de scheids ziet dat helemaal anders en fluit voor fout. De man lijkt even het noorden kwijt en trekt een tweede gele kaart voor Jean. De Pinte moet nog enkele minuten verder met z’n tienen, maar komt nog dichter bij de 2-1 dan Dendermonde bij de 1-2. Scoren lukt echter niet meer en de 1-1 blijft op het bord.

Ondanks alles een uitslag waarmee beide partijen kunnen tevreden zijn na het geleverde spel … en de zwakke leiding. JV kan dus alweer thuis niet winnen (er rest nog één kans), maar blijft door nederlagen van naaste belagers Drongen en Kalken toch iets steviger op de tweede plaats, weliswaar op 8 punten van Zelzate voor wie, met nog drie matchen te spelen, de titel nu erg dichtbij is.

DE PLOEG:

Fréderique De Vleesschauwer – Sandrijn De Schepper – Kjell Vandevyvere – Jean Blondeel – Oguzhan Cesmeli – Jelte De Coninck – Nicolas Steelant – Victor Courtens – Basri Erikçi – Sammy Kesteloot – Jonathan Verstraete – Sven Vanderghote – Pavél Verstraete – Benjamin Martens – Pieter Lecompte.

TOP VIJF EERSTE PROVINCIALE:

1. Zelzate 27 wedstr./56 punten;

2. De Pinte 48;

3. Drongen 46;

4. HO Kalken 46;

5. Lochristi 44.

STAND DERDE PERIODEKAMPIOENSCHAP:

1. Dendermonde 7 wedstr./16 punten;

2. Lochristi 16;

3. Aalter 15;

4. HO Kalken 13;

5. KVV Ardennen 13;

8. De Pinte 10.

FREDERIQUE KEERT TERUG NAAR VROEGERE CLUB

Doelman Fréderique De Vleesschauwer keert na twee seizoenen De Pinte terug naar titelfavoriet KVV Zelzate waar hij eerder zeven jaar als titularisdoelman fungeerde.

Stijn Vervust is volgende competitie aan het werk bij Windeke.                                     (EDB)

https://photos.app.goo.gl/WW02uREMBe1nTOYJ3