Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Balgerhoeke (+foto's)

DE PINTE 2 - BALGERHOEKE 0

WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR BLUMACO – WOUTER POPELIER

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Tegen Balgerhoeke gingen de Pintenaars voor een derde zege op rij. Coach Davy Hautekeete moest flink sleutelen aan zijn ploeg, want in vergelijking met vorige week op Leerne ontbraken liefst vier spelers. Inderdaad, Jary Haeck, Ward Populier, Laurens Elias en Lucas Algoed waren er niet. Dus stonden Karel Hellebaut, Thibo Moors en voor het eerst Joran Dedapper aan de aftrap. Op de bank zat de 17-jarige Leon Bruyneel, diens eerste selectie voor het eerste elftal.

ACHTSTE DOELPUNT VAN OTTO

Het eerste doelgevaar kwam van de bezoekers. Van Rie had maar in te tikken maar miste (15'). Twee minuten later deed De Pinte het beter. Benjamin Martens liep zich vrij op de rechterflank, de bal ging richting Otto Rabaey hij werkte de snelle actie succesvol af (17' 1-0). JV was duidelijk de betere ploeg, Pieter Lecompte knalde op bezoekende keeper Derudder en Tom Meulemans toverde een mooi nummertje op de grasmat, al kon de afwerking beter.

Balgerhoeke zorgde regelmatig voor een tegenprik. De Pintse verdediging leverde echter knap werk af en doelman Julian Vermassen bleek in supervorm. Zo zweefde hij in de 23' een schot van Speeckaert uit de winkelhaak. Indrukwekkend!

De eerste helft eindigde met enkele betere thuisaanvallen. Evenwel met de bezoekende doelman Derudder als boeman. Hij stond op de goede plaats bij een vrijschop van Otto op de lijn van de “16” en in het laatste offensief voor de rust verkleinde hij keurig de hoek zodat het duo Thibo-Benjamin het leder niet voorbij de stevig gebouwde Balgerhoeke-portier kregen.

Verdiende 1-0 stand halfweg.

VIJFDE VAN FABRICE

De thuissupporters dienden niet lang te wachten op een tweede Pints doelpunt. Fabrice Vanden Abeele scoorde die goal in twee keer. Eerst spatte de bal op de deklat doch in de rebound miste Fabrice niet (53' 2-0). Aanleiding van deze goal was een vrijschop van Niels Dekimpe. De 3-0 leek er snel te komen. Otto sprintte weg om af te ronden maar de scheidsrechter floot de aanval af wegens al dan niet terecht buitenspel (58'). Onmiddellijk daarop vond Benjamin de bezoekende doelman op zijn weg.

Balgerhoeke probeerde terug in de match te komen, had wat meer balbezit maar kon de JV-achterhoede en hun doelman niet verontrusten.

Zowel Thibo als Otto pakten een gele kaart. Coach Hautekeete bracht Nico De Cock, Ferre Baeten en ten slotte ook Leon Bruyneel in de ploeg. Na een voorzet van Ferre in de slotminuut slaagde ook Pieter er niet in om een derde Pints doelpunt te scoren.

Door de nederlaag van SK Oostakker op Zaffelare B komt Jong & Vlug op een gedeelde tweede plaats terecht. Met eerst volgende zondag een verplaatsing naar Oostakker en daarna een thuiswedstrijd tegen Kaprijke/Bentille op het programma komen er twee belangrijke weken aan voor de rood-witten.

Met nog één speeldag te gaan in de eerste periode is Knesselare nu al zeker van de periodetitel.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Joran Dedapper, Karel Hellebaut, Niels Dekimpe, Thibo Moors, Matthias Vandenbroucke, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Leon Bruyneel, Ferre Baeten, Nico De Cock.

TOP 5 VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 8 wedstr./24 punten;

2. SK Oostakker 8/18;

3. Zaffelare B 9/18;

4. De Pinte 9/18;

5. Kaprijke/Bentille 9/16.                                                                     (EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/QNVzka91bCePjLN59