Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Avrasya Gent (+foto's)

DE PINTE 2 – AVRASYA GENT 1

(Onderaan het verslag een link naar de foto's van Jan Lecompte)

In tegenstelling tot de overwinning met de vingers in de neus vorige week op Jago St.-Amandsberg moest er zaterdagavond op Moerkensheide geknokt worden tot de laatste minuut om de bezoekers van Avrasya Gent af te houden. Eén uur lang leek er geen vuiltje aan de lucht en met een 2-0 stand stond JV er goed voor. Door een tegendoelpunt van de bezoekers kwam niet alleen spanning maar ook tumult op en naast het terrein. De spelers verkozen te voetballen, de scheidsrechter toonde zich “de baas” op het veld en de Gentenaars berustten uiteindelijk in de nederlaag.

TWEE MOOIE DOELPUNTEN

Avrasya, in het geel, bracht een stevig elftal aan de aftrap en bewees dat de vijfde plaats in de rangschikking geen toeval was. Technisch waren beide ploegen elkaar waard, alleen ging het bij De Pinte een ietsje sneller en dat zou snel voor het nodige gevaar zorgen. Twee rood-witten misten voor de Gentse muit een inzenden (5'). Enkele minuten daarna een center van Nico De Cock richting Pieter Lecompte die, goed gepositioneerd, niet kon besluiten.

Na 11' scoorde een beter Jong & Vlug het eerste doelpunt. Een sublieme pas van Niels Dekimpe bereikte Otto Rabaey die met een flits de linkerflank oprolde; vanuit een scherpe hoek knalde onze topschutter voorbij Avrasya-doelman Tayyara de bal tegen de netten (1-0).

Het overwicht van JV duurde ongeveer een halfuur, dan eisten de bezoekers iets meer balbezit op. Bij een vrijschop van Cesmeli ging de Pintse muur open, gelukkig hield keeper Julian Vermassen met een ferme duik de tegenstander van de gelijkmaker.

De Pinte heeft niet voor niets een van de productiefste aanvalslinies van de reeks. Otto is een vaste waarde als het op scoren aan komt, maar de eerste van het seizoen van Pieter Lecompte mocht ook gezien worden. Met een vlam die de rug schroeide van een bezoekende verdediger liet Pieter doelman Tayyara kansloos (34' 2-0).

Avrasya liet de moed niet zakken en zou tot het rustsignaal van ref Declercq het Pintse doel bestoken. Scoren deden ze niet. Meer zelfs, toen de bezoekende keeper zich verslikte in een schijnbaar simpele bal kwam Otto dicht bij de 3-0.

Met de 2-0 halfweg hadden de JV-supporters alle vertrouwen in een goede afloop.

NIELS DEKIMPE: KAPITEIN OP WOELIG WATER

Een kwartiertje kleedkamer had de thuisspelers blijkbaar deugd gedaan. De start van de tweede helft was veelbelovend met een kans van Otto en een niet gefloten strafschop na trekfout op Pieter. Ook Nico De Cock bracht de bezoekende keeper in de problemen met een listig balletje.

Aan de schijnbaar probleemloze voetbalavond kwam er na een uur overwicht een einde. Avrasya had tot dan weinig doelkansen geschapen, echter toen hun aanvoerder Elomari vanop enige afstand met een staalhard laag schot uitpakte en doelman Vermassen het leder in zijn doel zag vliegen kreeg het duel een nieuwe start (59' 2-1).

De eerst zo sportieve partij werd alsmaar bitsiger. Een opstootje tussen Benjamin Martens en zijn directe tegenstander loste de scheidsrechter op met beiden een gele kaart te geven. Iets wat vooral bij de bezoekers absoluut niet werd geapprecieerd. Op de Avrasya-bank kon men de frustraties moeilijk in toom houden. De ref liet gelukkig niet begaan en bij De Pinte was Niels Dekimpe niet enkel de beste speler met de bal, als man met de meeste maturiteit hield hij er ook het “kopke” bij.

Al bij al was er meer kabaal naast als op het veld. De 22 acteurs wilden voetballen en de sportiviteit op de grasmat keerde terug. Beide ploegen gingen om beurten hun kans. JV vooral op de counter, Avrasya meer bij stilstaande fazes. Benjamin besloot op de keeper (73') en de Gentse aanvoerder Elomari trapte een vrijschop nipt naast (74'). Een center van Benjamin werd tot tweemaal toe gemist door Pieter wanneer de bezoekende keeper de bal niet kon klemmen (78'). Coach Davy Hautekeete bracht Arthur Matthijs, Ferre Baeten en ook nog Thibo Moors in de ploeg. Een doelpunt van Otto werd afgekeurd wegens buitenspel (84') en in het wedstrijdslot sprintte Arthur alleen richting Avrasya-keeper maar schoot de wenkende doelkans voorlangs.

De derde zege van het seizoen houdt De Pinte in de subtop van het klassement. Leider Knesselare heeft amper drie punten meer en daar kan volgende zondag wat aan gedaan worden. JV gaat immers op bezoek bij de ongeslagen numero uno.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Laurens Elias, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Tom Meulemans, Nico De Cock, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Robbe Buys, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Ferre Baeten.

LINKERKOLOM VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 4 wedstr./12 punten;

2. SK Oostakker 5/12;

3. Muide B 5/10;

4. Middelburg 4/9;

5. Lotenhulle 4/9;

6. Zaffelare B 5/9;

7. De Pinte 5/9;

8. Avrasya Gent 4/7.                             (EricSn)

- Link foto's:                                                                      

https://photos.app.goo.gl/vramxPfkoofoWYcq7