Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Akkers Middelburg

DE PINTE 1 – AKKERS MIDDELBURG 2

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR ELIAS TECHNIEK, www.eliastechniek.be)

De kermiswedstrijd van vorige week tegen VV 9000 Gent in gedachte, waren de verwachtingen van de JV-supporters hooggespannen. Ook de noorderlingen van Akkers Middelburg moesten voor de bijl. Het draaide echter anders uit. Na een degelijke eerste helft waarin De Pinte de kansen liet liggen om met voorsprong de rust in te gaan, volgde een veel mindere tweede periode waarin de bezoekers bijna voortdurend de match onder controle hadden. Een onzekere Pintse defensie had het moeilijk om de Middelburgse aanvallers in toom te houden. Gelukkig bleef doelman Julian Vermassen op niveau en waren de bezoekende spitsen slordig bij het besluiten op doel.

Coach Davy Hautekeete miste met Tom Meulemans en Ward Popelier twee belangrijke pionnen in de ploeg.

EVENWICHTIGE EERSTE HELFT

De grensjongens kwamen al na 9' op voorsprong via Pablo Vandenbussche (0-1), maar Jong & Vlug werd stilaan de betere ploeg. Enkele wenkende kansen werden niet benut. Tot de 32' wanneer Otto Rabaey met een ferm afstandsschot het leder in de hoek van het Middelburgse doel deponeerde, keeper De Waet raakte de bal nog met de vingertoppen (1-1).

Het bleef een boeiend kijkstuk met op de 36' een mooie Pintse aanval. Fabrice Vanden Abeele lanceerde Benjamin Martens op rechts, doch de bezoekende doelman pakte de bal. Aan de overkant scoorde Kevin Boucquaert voor Middelburg, het doelpunt werd door ref Ramzi afgekeurd wegens buitenspel (39').

Vlak voor de rust weer een sterke periode van de thuisploeg met een drietal hoekschoppen. Karel Hellebaut knalde van dichtbij naar doel maar de bal week af op een Akkers-verdediger. Bij een volgende corner kwam Jary Haeck centimeters te kort om het leder in te koppen. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Na een hoekschop van de blauw-witten moest aanvoerder Niels Dekimpe de bal op de doellijn keren. De laatste kans in de eerste helft was voor de ontsnapte Otto Rabaey die nog maar eens de doelman op zijn weg vond.

JV VERGEET TE VOETBALLEN

Na de pauze namen de bezoekers direct het initiatief. Er heerste bij momenten paniek voor het JV-doel, vooralsnog liep het goed af. Coach Davy Hautekeete probeerde het tij te keren met Stephen De Neve in te brengen. Stephen zorgde op het uur voor de eerste Pintse kans na de rust, zijn schot werd gestopt door doelman De Waet. De mooiste thuisaanval van de tweede helft kwam kort daarop. Doorsteek van Fabrice naar Benjamin, die zette voor naar Otto die vlak voor doel de bal van een haar miste. Daarmee hadden we het beste gehad van de thuisploeg, die bij momenten vergat te combineren.

Doelman Julian stopte een ver schot maar moest zich even later gewonnen geven toen zijn defensie balverlies leed. Steve Bogaert rondde de knappe bezoekende aanval af (65' 1-2).

Coach Hautekeete verraste de supporters met de 40-jarige Nico De Cock in de ploeg te brengen, kort daarop mocht ook de 17-jarige Joran Dedapper voor het eerst aantreden met het eerste elftal. Een goede invalbeurt van beiden, echter ook zij konden het tij niet meer keren. Een attente keeper Vermassen voorkwam de 1-3 en zijn Middelburgse collega stopte een vrijschop van Nico De Cock.

De bezoekers eindigden de wedstrijd met 10, toen Gutschoven na een tweede gele kaart iets vroeger dan voorzien mocht douchen.

Volgende zondag staat voor de Pintenaars een verplaatsing naar Jago St.-Amandsberg op het programma.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Laurens Elias, Karel Hellebaut, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Matthias Vandenbroucke, Arthur Matthijs, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Gaetan Brasseur, Joran Dedapper, Stephen De Neve, Nico De Cock.                  (EricSn)