Wedstrijdverslag eerste elftal op Zelzate (+foto's)

ZELZATE 2 – DE PINTE 4

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Op de slotdag van de reguliere competitie stonden de ongetwijfeld twee beste teams van eerste provinciale tegenover elkaar. In het complex aan de Patronagestraat in Zelzate was alles in gereedheid gebracht om de groen-witte kampioenen te vieren. Het zal ongetwijfeld een lange nacht geworden zijn. Toch spijtig dat de ultieme confrontatie tussen de twee toppers geen belang meer had voor de rangschikking. KVV was al een paar weken zeker van de titel en JV kon de promotie-eindronde niet meer mislopen.

Na een sportieve en onderhoudende match nam De Pinte revanche voor de thuisnederlaag van de heenronde en strandt uiteindelijk op twee punten van de titel. Wat als de lichtpanne er in de thuismatch tegen Berlare niet was geweest...? Wat als de club en de spelersgroep het onverwachte nieuws van de vrijwillige degradatie niet hadden moeten verwerken...? Hoe zou...? Wat...? Waarom...? Als...? Er zijn de laatste weken veel vragen gesteld.

THUISPLOEG MAAKT VROEGE ACHTERSTAND ONGEDAAN

Jelte De Coninck en Fréderique De Vleesschauwer traden aan tegen hun toekomstige club. Op de bank opnieuw drie beloftenspelers: Thibo Moors, Pieter Lecompte en voor het eerst Brian Spiessens. Zij kunnen alvast later aan hun kinderen vertellen dat ze als Pintenaars ooit met De Pinte in eerste provinciale speelden. De spelers werden fel gehinderd door de regen en de nochtans perfect ogende grasmat werd naarmate de wedstrijd vorderde alsmaar gladder.

Aanvankelijk was er wat geluk mee gemoeid voor De Pinte. Na een hoekschop haalde Jean Blondeel een bal van de doellijn (5') en nog in de beginfase belandde een afgeweken bal van Van Buyten op de lat. In het tweede kwartier van het duel toonden de Pintenaars hun trefkracht. Niet voor niets zijn ze de meeste productieve ploeg van de reeks. Op de 22' werkte Jonathan Verstraete een doorsteekpas van Matthias Boone subliem af (0-1). Drie minuten later was “Mabo” zelf aan de beurt. Een center op rechts van Thomas Van Den Berghe rondde hij knap af (25' 0-2). JV scoorde aan 100%!

Wie dacht dat Zelzate al meer met de kampioenenviering bezig was dan met de laatste opdracht, had het verkeerd voor. De groen-witte reactie mocht er zijn. Een poging van Jacobs ging over, maar even later milderde Pieter Grootaert met het hoofd na een hoekschop (32' 1-2). Pinte-doelman Fréderique De Vleesschauwer voorkwam voorlopig verder onheil. Tot kort voor rusten een obstructiefout op Jonathan werd genegeerd door de ref, de bal naar de overkant werd getrapt waar Nicolas Van Buyten de score in evenwicht bracht (41' 2-2).

Halfweg gelijk, het kon nog alle kanten uit.

JV DE BETERE PLOEG

Een fel gemotiveerde Pintse ploeg bij het begin van de tweede helft. Zelzate moest het spel ondergaan en had geluk dat pogingen van Sammy Kesteloot, Jonathan en Matthias nipt het doel misten. Alleen een schot van Jacobs bezorgde JV-doelman Fred problemen.

Topschutter Jelte De Coninck werd in de eerste helft goed uit de wedstrijd gehouden, maar op de 53' was er geen houden aan. Van dichtbij trof Jelte, na een afgeweerde bal van de keeper, raak (53' 2-3). Toen dik tien minuten later Oguzhan Cesmeli, na een lange kruisbal van Sammy, gevolgd door een mooie persoonlijke actie de stand op 2-4 bracht was de kous af. Zelzate-coach Bjorn De Neve zag dat er aan deze tegenstander niets meer te doen was en startte een reeks applausvervangingen. Ook Pinte-coach Steven De Groot bracht nog enkele wijzigingen aan de ploeg. Doelman De Vleesschauwer kreeg eveneens een applausvervanging en zal net als Jelte De Coninck de Zelzatenaars ongetwijfeld overtuigd hebben van zijn kunnen. Sven Vanderghote nam plaats in het Pintse doel. Ook Pieter en Thibo kregen speelgelegenheid.

De kampioenenviering kon beginnen!

Voetbalminnend De Pinte kan nog even genieten van de beste ploeg en het beste voetbal wat ooit in de gemeente te zien was. JV gaat dinsdagavond 1 mei in de pot bij de loting voor de promotie-eindronde eerste provinciale samen met Lochristi, HO Kalken en Aalter.

DE PLOEG:

Fréderique De Vleesschauwer, Kjell Vandevyvere, Jean Blondeel, Oguzhan Cesmeli, Jelte De Coninck, Nicolas Steelant, Victor Courtens, Thomas Van Den Berghe, Sammy Kesteloot, Matthias Boone, Jonathan Verstraete, Sven Vanderghote, Thibo Moors, Brian Spiessens, Pieter Lecompte.

EINDSTAND EERSTE PROVINCIALE:

1. Zelzate 57 punten;

2. De Pinte 55;

3. HO Kalken 52;

4. Lochristi 51;

5. Aalter 50.

EINDSTAND DERDE PERIODEKAMPIOENSCHAP:

1. Lochristi 23 punten;

2. Aalter 22;

3. Dendermonde 19;

4. HO Kalken 19;

5. De Pinte 17.                                                                                 (EricSn/EDB)

 

https://photos.app.goo.gl/chGLUJXiASFLYHh93