Wedstrijdverslag eerste elftal op VV 9000 Gent (+foto's)

VV 9000 GENT 1 - DE PINTE 1

(Onder het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Na een deugddoende winterstop werd zaterdagavond, op de synthetische grasmat van VV 9000 Gent, de eerste hindernis in 2019 voor JV De Pinte door ref Paul Boonen op gang gefloten. Door de examenperiode zal coach Davy Hautekeete de komende weken heel wat moeten puzzelen in zijn selectie. Zo kon hij, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Zaffelare B, geen beroep doen op flankaanvaller Benjamin Martens. Zijn vervanger Arthur Matthijs deed het in de schaduw van de Ghelamco Arena meer dan verdienstelijk, jammer genoeg leverde dat voor hem en zijn ploegmaats slechts 1 punt op. De Pintenaars worden in de rangschikking op de derde plaats bijgebeend door Zaffelare B en zien het leidersduo Oostakker-Knesselare verder uitlopen.

Jong & Vlug wou graag haar ongeslagen reeks van 9 wedstrijden voortzetten. Met de haalbare kaarten op speeldag 16 voor haar rechtstreekse titelconcurrenten in het achterhoofd, probeerde het dan ook meteen haar stempel op de wedstrijd te drukken. Thuisdoelman Frederik Remue moest al vroeg attent zijn op pogingen van Arthur Matthijs en Fabrice Vanden Abeele. Op het kwartier dacht de JV-aanhang dan toch een eerste keer te kunnen juichen. Pieter Lecompte stuurde Otto Rabaey weg, maar onze topschutter twijfelde iets te lang om zijn eerste van het nieuwe jaar tegen de netten te trappen.

Wat volgde was vooral een strijd op het middenveld, waar Tom Meulemans en Matthias Vandenbroucke heer en meester waren. Echt grote kansen bleven voorts uit. Het was enkel op stilstaande fases dat VV 9000 af en toe eens kon tegenprikken, dit zonder echt gevaarlijk te zijn. Toen we leken te gaan rusten zonder doelpunten, had Tom iets anders in gedachten. Op een inworp van de Gentenaars, werd de bal slecht weggewerkt. Tom twijfelde niet, haalde verschroeiend uit met zijn mindere linker en gaf Remue het nakijken (0-1 42’). Meteen ook de ruststand en een verdiende voorsprong voor JV.

VV HERSTELT SNEL EVENWICHT

Tijdens de rust maakte coach Davy Hautekeete zijn troepen allert voor de stilstaande fases van VV. Jammer genoeg waren zijn woorden nog niet koud of alles was opnieuw te herdoen. Een vrijschop vanop de rechterflank werd voor doel gezwiept, waar Senne Bultinck boven alles en iedereen klom om de bal in de verste hoek te koppen (1-1 46’).

JV leek even het noorden kwijt, maar kon alweer rekenen op een attente Julian Vermassen, die met enkele erg knappe reflexen de 1-1 op het scorebord hield. Het was pas iets na het uur, met de inbreng van Noah Moors, dat de wedstrijd weer in het voordeel van de bezoekers kantelde. Noah voerde zijn taken als diepe spits perfect uit en bracht naast diepgang ook weer rust in de ploeg. VV 9000 werd in de laatste 20 minuten van de wedstrijd achteruit geduwd. Matthias knalde een afvallende bal rakelings naast en ook de ingevallen Ward Popelier kende, op aangeven van Nico De Cock, geen succes bij de afwerking. Toen Noah niet veel later alleen voor doel kwam en de bal enig mooi over de doelman trapte, leek die winnende treffer er dan toch te komen. De scheids floot jammer genoeg (terecht) voor buitenspel.

Uiteindelijk kreeg JV nog een drietal goede mogelijkheden op de overwinning, maar de ongeslagen thuisreputatie van VV 9000 bleef intact. Op basis van het wedstrijdverloop al bij al een billijk gelijkspel, al zat er op het einde van de wedstrijd net iets meer in.

Volgende week trekt de JV-karavaan richting Nederlandse grens, waar het uit is op revanche tegen Akkers Middelburg na de 1-2 nederlaag in de heenronde.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Arthur Matthijs, Robbe Buys, Nico De Cock, Ward Popelier, Noah Moors.

TOP 5 VIERDE PROVINCIALE A:

(Alle ploegen 16 wedstrijden)

1. SK Oostakker 38 punten;

2. Knesselare 38;

3. Zaffelare B 33;

4. De Pinte 33;

5. Kaprijke/Bentille 32.                                   (Fabrice VdA/EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S:

https://photos.app.goo.gl/etcCCfG2kk1f3qnJ9