Wedstrijdverslag eerste elftal op SKV Oostakker (+foto's)

SKV OOSTAKKER 3 – DE PINTE 3

(Onderaan het verslag een link naar de foto's van Jan Lecompte)

Belangrijk weekend in vierde provinciale A, de top 6 uit het klassement speelden tegen elkaar. Twee van deze drie confrontaties eindigden op een gelijkspel: Knesselare-VV 9000 Gent 2-2 (eerste puntenverlies van Knesselare dit seizoen) en Oostakker-De Pinte werd 3-3. Dé winnaar van het weekend was Zaffelare B dat op Kaprijke/Bentille won met 2-3; Zaffelare wordt daardoor alleen tweede op 4 punten van leider Knesselare, dat reeds vorige week de periodetitel binnenhaalde. Zie onderaan de stand in de reeks.

Coach Davy Hautekeete kon nog steeds geen beroep doen op Jary Haeck en Ward Popelier. De rood-witten hadden heel wat supporters naar Oostakker gelokt en die kregen een match voorgeschoteld met wisselende kansen en door de spanning slecht voor het hart. Pas in het slot van de eerder potige wedstrijd kon De Pinte de thuisploeg bijbenen.

DEKSEL OP DE NEUS

Jong & Vlug was aanvankelijk niet onder de indruk van de meer ervaren tegenstander. De eerste tien minuten had onder andere Otto Rabaey de partij al kunnen beslissen.

In plaats van 0-2 werd het dan plots 2-0. Op de 13' trapte Lorenzo Lefevre een vrijschop mooi voorbij JV-doelman Julian Vermassen (1-0). De Pintenaars waren even de pedalen kwijt en daar profiteerde opnieuw Lefevre van om Oostakker op een 2-0 voorsprong te brengen. De lepe en uitdagend spelende thuisploeg bracht de jeugd van De Pinte in verwarring met onder meer een gele kaart voor Laurens Elias.

Er werd niet meer gescoord en met de eerder geruststellende 2-0 voorsprong voor SKV ging men de rust in.

VERRASSENDE TERUGKEER

T1 Hautekeete zorgde met de inbreng van Arthur Matthijs voor meer aanvallende impulsen in het elftal. Verdediger Laurens Elias bleef in de kleedkamer. Dat werd niet onmiddellijk een succes want op het uur vergrootte Oostakker zijn voorsprong. Topschutter van de reeks Pieter Cornelis bracht zijn ploeg op een schijnbaar geruststellende 3-0.

Sommige bezoekende supporters dachten er aan om vroegtijdig de aftocht te blazen maar keerden snel op hun stappen terug toen Arthur Matthijs kort na het doelpunt van Cornelis de score op 3-1 bracht (62').

De treffer van Arthur zorgde voor een ware metamorfose bij De Pinte, dat meteen de betere ploeg werd. Toen Otto Rabaey er in de 70' 3-2 van maakte kwamen er strubbelingen onder de thuisspelers. Thibo Moors en later Nico De Cock kwamen nog in de ploeg en in het heetst van de strijd moest coach Davy van ref Vanlerberghe achter de omheining plaats nemen. Eerder in de tweede helft had ook Fabrice Vanden Abeele tegen een gele kaart aangekeken. Oostakker kreeg eveneens zijn deel van het geel.

Het ongelooflijke gebeurde. Tien minuten voor tijd zorgde de 17-jarige “Arthur de rappe” voor dolle vreugde bij de rood-witten met zijn tweede van de namiddag en daar mocht hij terecht fier op zijn. De slotfase was helemaal voor de bezoekers die zelfs dicht bij een vierde doelpunt kwamen.

De Pinte blijft op een gedeelde vierde plaats en staat volgende zaterdagavond op Moerkensheide terug voor een interessant duel, dan komt immers onmiddellijke achtervolger Kaprijke/Bentille op bezoek.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Karel Hellebaut, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Robbe Buys, Nico De Cock, Thibo Moors, Arthur Matthijs.

TOP 5 VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 9 wedstr./25 punten;

2. Zaffelare B 10/21;

3. SK Oostakker 9/19;

4. De Pinte 10/19;

5. Kaprijke/Bentille 9/16.                                                           (RvdS/EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/a97JwWXobBUnXaxx5