Wedstrijdverslag eerste elftal op Robur

VK ROBUR MOERZEKE 0 – JV DE PINTE 1

JV-coach Steven De Groot had als voorbereiding voor de match van zondag tegenstander Robur gaan bekijken in hun vorige uitwedstrijd bij Elene/Grotenberge. “VK Robur verloor met 1-0 maar liet me geen geslagen indruk. We zullen op het kleine speelveld vanaf de aftrap alert moeten zijn,” aldus de Pintse T1.

Inderdaad, de Moerzekenaars zaten onmiddellijk goed in de match. Ran De Coninck knikte een inzenden van Kaadouch naast. De Pinte kende haar beste periode in het begin van de partij en kwam dan ook op voorsprong. Een afgeweken schot belandde bij Nicolas Steelant en die gaf Robur-doelman Van Goethem het nakijken (25' 0-1).

Wie dacht dat de nummer 2 in de rangschikking de degradatiekandidaat ging plat walsen kwam bedrogen uit. Ondanks het werk van een goede Thomas Van Den Berghe maakten de Pintse aanvallers weinig klaar. Sammy Kesteloot had nog de beste kans na een snelle omschakeling maar miste de wenkende kans.

De thuisploeg en hun aanhang voelden dat er tegen een ondermaats presterend De Pinte misschien wel een stunt in zat. Amar Elias Kaadouch had nog in de eerste helft de score in evenwicht kunnen brengen.

BELEGERING VAN HET PINTSE DOEL

Na de rust was het helemaal niet meer te zien welke ploeg nu bovenaan of onderaan de rangschikking stond. Robur drukte de Pintenaars meermaals voor hun doel en gelukkig waren doelman De Vleesschauwer en zijn verdedigers bij de les. Ook de voetbalgoden waren aan onze kant, want de thuisploeg kende pech bij de afwerking. Anderzijds, met een gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd (19 doelpunten in 19 wedstrijden) en alzo de zwakste aanval van de reeks, is het net daar waar het schoentje nijpt bij de degradatiekandidaat.

Hoe dan ook, Jong & Vlug overleefde de belegering en deed wat het moest doen: winnen. Een mindere match spelen én drie punten pakken moet ook al eens kunnen. Al mag het volgende zaterdag op Moerkensheide tegen Berlare iets meer zijn!

Voor de volledigheid: doelman Fréderique, aanvoerder Sandrijn en Basri incasseerden een gele kaart.

Opvallendste selectie deze week: de 17-jarige flankaanvaller Benjamin Martens zat op de invallersbank.

DE PLOEG:

Fréderique De Vleesschauwer, Sandrijn De Schepper, Kjell Vandevyvere, Oguzhan Cesmeli, Jelte De Coninck, Nicolas Steelant, Basri Erikçi, Thomas Van Den Berghe, Sammy Kesteloot, Matthias Boone, Jonathan Verstraete, Lamin Sawo, Victor Courtens, Benjamin Martens, Sven Vanderghote.

TOP VIJF ALGEMEEN KLASSEMENT:

1. Zelzate 19 wedstr./45 punten;

2. De Pinte 38 punten;

3. Drongen 34;

4. Elene/Grotenberge 31;

5. Zele 31.

TOP VIJF TWEEDE PERIODEKAMPIOENSCHAP:

1. Zelzate 9 wedstr./23 punten;

2. Drongen 20;

3. De Pinte 20;

4. Dendermonde 16;

5. Elene/Grotenberge 14.                                                  (EricSn/RvdS)