Wedstrijdverslag eerste elftal op Muide B (+foto's)

MUIDE B 1 - DE PINTE 6

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Opnieuw haalde JV het zwaar geschut boven. Het klimt samen met SK Oostakker naar de tweede plaats, op drie punten van leider Knesselare dat op Oostakker zijn tweede nederlaag van het seizoen leed. Een echte evaluatie van het eerste luik van de competitie kunnen we pas volgende week maken, wanneer De Pinte als laatste in de rij een speeldag “bye” is en alle ploegen evenveel wedstrijden zullen gespeeld hebben. De balans zal hoe dan ook bijzonder positief zijn en Jong & Vlug mag zich bij het vijftal teams rekenen dat in de terugronde mag strijden voor promotie naar derde provinciale.

VOORZICHTIG MUIDE

Een nieuw gezicht bij de vijftien geselecteerden van T1 Davy Hautekeete: Cedric De Smet pakte zijn eerste “cap” na een knappe prestatie vrijdagavond bij de beloften. Jary Haeck van zijn kant stond aan de aftrap na enkele weken “out” wegens blessure.

Muide-coach Romeo Minne koos voor de voorzichtige aanpak. De eerste helft zette hij vijf tot zes spelers in de defensie, een gestoffeerd middenveld en één aanvaller. Een geslaagde ingeving kon men deze opstelling moeilijk noemen. Weliswaar moest JV-keeper Julian Vermassen een drietal keren vol aan de bak, voor de thuisploeg bleef de nul op het scorebord. Verdedigers Laurens Elias, Jary Haeck, Lucas Algoed en Niels Dekimpe hadden daar uiteraard ook hun verdienste aan.

Ondanks de stevige afweergordel van de Gentenaars bleken de Pintse aanvallers nog maar eens niet te stoppen. Met een vroeg doelpunt van Pieter Lecompte (6' 0-1) kreeg het vertrouwen van de zwart-witten meteen een flinke dreun en toen Benjamin Martens (23') en Fabrice Vanden Abeele (37') nog voor de rust de 0-3 lukten kon Muide alle illusies opbergen.

EERREDDER VOOR DE THUISPLOEG

In de Muide-kleedkamer werd plan-B uit de doeken gedaan, wat er op neer kwam dat de egelstelling werd verlaten. Dat resulteerde in een verdiend tegendoelpunt. Frank Vervynck scoorde op de 54' de eerrredder voor de havenjongens uit het noorden van Gent (1-3).

Het optimisme bij de thuissupporters werd snel de kop ingedrukt. Vijf minuten na het Muide-doelpunt scoorde Fabrice zijn tweede van de avond (59' 1-4).

En waar zat Otto Rabaey? Geen nood, hij ontgoochelde niet. Twee doelpunten in evenveel minuten (66' 1-5, 68' 1-6), de Pintse topschutter legde de eindcijfers vast van een andermaal geslaagde voetbalavond.

In de gezellige Muide-kantine mocht de rood-witte aanhang er enen drinken op de negende overwinning van het seizoen!

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Tom Meulemans (61' Nico De Cock), Pieter Lecompte, Otto Rabaey (75' Cedric De Smet), Benjamin Martens, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Thibo Moors (75' Matthias Vandenbroucke), Lucas Algoed, Robbe Buys.

TOP VIJF VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 13 wedstr./32 punten;

2. SK Oostakker 13/29;

3. De Pinte 14/29;

4. Zaffelare B 13/27;

5. Kaprijke/Bentille 13/26.                                                                                                                     (LucV/EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/qvozsqirM6pwDjVh6