Wedstrijdverslag eerste elftal op Lotenhulle (+foto's)

LOTENHULLE 1 – DE PINTE 1

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Het voorbije weekend zou het eerste elftal van JV naar de top van het klassement brengen.

Donderdagavond stond de uitspraak in de zaak van de gestopte wedstrijd tussen Avrasya Gent en De Pinte op het programma bij het Provinciaal Comité; zondagnamiddag een lastig maar haalbaar matchke op het veld van nummer 6 in het klassement Lotenhulle. Dit moest twee keer in een driepunter resulteren. De realiteit viel zwaar tegen, zeker wat het verdict van de Voetbalbond betreft. De Pinte werd verrassend mede verantwoordelijk gesteld voor het onsportief gedrag van de Gentse spelers waardoor de ref de match 10 minuten voor tijd schorste. Op dat moment leidde JV met 2-4. De leden van het PC spraken voor de “groene tafel” een dubbele forfaitnederlaag uit, wat betekent dat niet enkel Avrasya maar ook De Pinte geen punten krijgt. In deze zaak is het laatste woord nog niet gezegd, Jong & Vlug gaat in beroep.

Het voetbalduel in Lotenhulle werd bemoeilijkt door de strakke bries en de onophoudelijke regen. Rood-wit was ongetwijfeld de betere ploeg en leek na een vroeg doelpunt op weg naar de zege. De thuisploeg scoorde in het begin van de tweede helft de gelijkmaker en ondanks de vele Pintse aanvallen werd er niet meer gescoord. Eén punt in plaats van zes, een magere balans voor de ambitieuse Pintenaars.

GEDREVEN DOOR DE WIND

JV-coach Davy Hautekeete kon geen beroep doen op de geelgeschorste Fabrice Vanden Abeele. Ondanks het vele regenwater was het terrein van Lotenhulle best bespeelbaar. Met de wind in de rug stormden Niels Dekimpe en co. in de aanvangsfase bijna onophoudelijk naar het Lo-doel. Dat leverde snel succes op. Eerst waren er enkele pogingen van onder andere Nico De Cock en Pieter Lecompte die mislukten. Toen de bezoekers op de 9' een hoekschop mochten trappen kopte Otto Rabaey de bal hard tegen de netten (0-1).

De blauw-witten van Lotenhulle kwamen na een kwartier wat meer in de match. Zo had hun nr. 10, Giovanni Steyaert, een goede kans op de gelijkmaker. Pinte-doelman Julian Vermassen had niet overdreven veel werk maar wat hij moest doen, deed hij goed. Ook zijn collega aan de overkant, Martijn Constant, bleek een betrouwbaar sluitstuk. Ondermeer een schot van Nico maakte hij onschadelijk. Voorts noteerden we nog een pegel van Pieter die voorlangs ging en vlak voor rusten deed Nico dat nog eens over.

Verdiende 0-1 voorsprong voor De Pinte halfweg. Het had zelfs iets meer mogen zijn.

DIT WAS NIET HET BESTE JV

Een eerste aanval van Lotenhulle in de tweede helft verraste de Pintse defensie. Bij een vrijschop voor de thuisploeg verlengde Glenn Semaesse in doel (49' 1-1). Dit doelpunt veranderde niets aan het spelbeeld. Jong & Vlug eiste ruimschoots het balbezit op, kwam enkele keren dicht bij de 2-1 maar botste dikwijls op een goede Lotenhulle-doelman Constant die uitgroeide tot de held van zijn elftal. Het moet ook gezegd, de Pintse supporters zagen al betere prestaties van hun poulains.

Op het uur trapte Jary Haeck een vrijschop, na fout op Laurens Elias, op de keeper. Vijf minuten later was er een inzenden van Laurens, voor doel kopte Otto de kans naast. Tussendoor prikten de thuisspelers af en toe tegen. Ze waren zelfs dicht bij een tweede doelpunt, Pinte-keeper Julian bracht redding (67'). Aan de overkant draaide een hoekschop van Otto bijna rechtstreeks in doel (71'). Ook Tom en de ingevallen Noah Moors gingen hun kans. Matthias Vandenbroucke probeerde het van ver doch mikte iets te hoog (84'). De Pinte was het dichtst bij de winninggoal toen een knal van Otto vanop 25 meter op de deklat spatte (87').

Toch had het nog slechter kunnen aflopen want in de slotminuut voorkwam Julian Vermassen de nederlaag na puike redding op vrijschop van Lotenhulle, dat weliswaar de mindere was van de rood-witten maar sportief knokte tot de laatste seconde. Scheidsrechter Patrick Hanssens volgde nauwlettend de tweeëntwintig acteurs. Tom Meulemans kreeg een gele kaart.

Naast De Pinte kwam ook Knesselare niet verder dan een gelijkspel tegen Middelburg. Leider SK Oostakker won wél en slaat een kloof met JV van zeven punten. Volgende zaterdag wordt er eerst gevoetbald en dan gefuifd op Moerkensheide, bezoekende club is Ooidonck Leerne.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Lucas Algoed, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Matthias Vandenbroucke, Nico De Cock, Pieter Lecompte, Arthur Matthijs, Otto Rabaey, Tom Meulemans, Laurens Elias, Robbe Buys, Noah Moors, Thibo Moors, Karel Hellebaut.

TOP VIJF IN VIERDE PROV. A:

1. SK Oostakker 21 wedstr./48 punten;

2. Knesselare 20/45;

3. Zaffelare B 21/45;

4. De Pinte 20/41;

5. Kaprijke/Bentille 21/40.                                                                                                       (EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE

https://photos.app.goo.gl/S5iKHMZCEaE7iiDN8