Wedstrijdverslag eerste elftal op Knesselare (+foto's)

VK KNESSELARE 1 – JV DE PINTE 0

(Link naar wedstrijdfoto's van Jan Lecompte onderaan het verslag)

Het eerste elftal van De Pinte was te gast in kermisvierend Knesselare. Het voetbal had af te rekenen met de concurrentie van een wielerwedstrijd in het dorp en waarschijnlijk was dat de reden waarom rond het voetbalveld weinig plaatselijke supporters aanwezig waren. Zeker voor een ploeg die ongeslagen aan de leiding staat in de reeks.

De Pintse supporters zagen een goede eerste helft van hun poulains. Met veel fysiek waren de rood-witten minstens de evenknie van de leiders en hadden voor de rust de beste kansen. Na 10' zorgden de bezoekers voor het eerste doelgevaar. Otto Rabaey tikte door naar Pieter Lecompte wiens schot werd gestopt door de plat liggende keeper. Knesselare-doelman Van De Geuchte hield in het eerste kwartier zijn ploeg overeind. Zo hield hij ook Otto tweemaal van een doelpunt, die knap werd aangespeeld door Nico De Cock en Benjamin Martens.

Stilaan herstelde de thuisploeg het evenwicht. Ook JV-keeper Julian Vermassen werd aan het werk gezet. Zo hield hij met een ferme sprong het leder uit de winkelhaak na een kopstoot van dichtbij (23'). Net voor het halfuur weer De Pinte dat gevaarlijk was. Via inworp van Niels Dekimpe kwam de bal bij Otto die verrassend uithaalde. Ook nu stond de VK-keeper op de goede plaats. De Pintenaars dwongen nog een aantal hoekschoppen af, maar op het einde van de eerste helft was het toch eerder Knesselare dat voor de meeste druk zorgde, zij het zonder veel gevaar.

Scheidsrechter Dervishaj hield de teugels strak en aan de rust waren Tom Meulemans en thuisspeler Joeri Lanckriet al getrakteerd op een gele kaart.

KLASSEFLITS FATAAL

Nico De Cock bleef in de kleedkamer, Fabrice Vanden Abeele kwam in zijn plaats. De invaller mocht al direct een serie hoekschoppen trappen. De Pinte was het best gestart in de tweede helft, alleen jammer dat er niet van geprofiteerd werd. De rood-witten waren er nochtans een paar keer dicht bij. Zo op de 58' wanneer een lange bal van Fabrice aan de verste paal bij Tom terechtkwam wiens kopbal nipt naast ging.

Zoals in de eerste helft duurde het een tijdje voor Knesselare op volle toeren draaide. Op de 61' waren de wit-geel-zwarten na een vrijschop dicht bij de 1-0. Gelukkig was Laurens Elias attent en kon hij het leder in hoekschop knallen.

In een periode van vijf minuten moesten zowel Tom Meulemans als VK-aanvoerder Verplancke geblesseerd van het terrein. Thibo Moors nam op het middenveld de plaats van Tom in.

Tussen de 70' en 75' dwong De Pinte een drietal kansen af. Eerst was er een inzenden van Benjamin naar Otto die vlak voor doel de goal miste. Dan voorzet van Fabrice richting Pieter wiens kopbal door de keeper in corner werd verwerkt. En nummer drie was een afstandsschot van Thibo dat nipt naast ging.

Op het moment dat het duel leek te kantelen in het voordeel van Jong & Vlug zorgde een klasseflits van de plaatselijke nr. 11 Stijn Defruyt voor de anti-climax bij de bezoekende supporters. Defruyt tikte op de linkerflank een Pintse verdediger op het verkeerde been, zette de bal voor doel waar Thomas Decock van dichtbij intikte (78' 1-0).

Coach Davy Hautekeete bracht met Arthur Matthijs een extra-aanvaller in de ploeg. Zonder resultaat evenwel. Van het slotoffensief van JV ging weinig dreiging uit. De thuisploeg speelde de match rustig uit en mocht dik tevreden zijn met de overwinning. Een gelijkspel zou een betere weergave geweest zijn van het geleverde spel.

In de slotfase trok de ref nog eens twee gele kaarten, voor De Pinte was het nu de beurt aan Otto Rabaey.

Knesselare blijft uiteraard aan de leiding, Jong & Vlug zakt terug naar een gedeelde achtste plaats dat het deelt met Lotenhulle. Deze ploeg komt op verkiezingszondag naar Moerkensheide afgezakt. Aftrap om 15 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Nico De Cock, Pieter Lecompte, Otto Rabaey, Benjamin Martens, Laurens Elias, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Lucas Algoed, Matthias Vandenbroucke, Robbe Buys, Fabrice Vanden Abeele, Thibo Moors, Arthur Matthijs.

RANGSCHIKKING VIERDE PROVINCIALE A:

1. Knesselare 5 wedstr./15 punten;

2. SK Oostakker 6/15;

3. Muide B 6/13;

4. Zaffelare B 6/12;

5. Ak. Middelburg 5/10;

9. De Pinte 6/9.                                                                    (EricSn)

LINK NAAR DE FOTO'S:

https://photos.app.goo.gl/6s5FPJPaY4NvRMBK8