Wedstrijdverslag eerste elftal op HO Kalken B

HOGER OP KALKEN B 0 – DE PINTE 2

Na een verblijf van één seizoen in het vagevuur van vierde provinciale promoveert Jong & Vlug De Pinte naar derde. Niet verwacht, niet gepland, maar iedereen dik tevreden. Goed voor de uitstraling van de club, de toekomstperspectieven van de jeugd en een nieuwe uitdaging voor de kern die met een verlengd verblijf in de onderste regionen van het provinciaal voetbal niet beter en niet slimmer zou worden. Bovendien kunnen de supporters nu uitkijken naar interessantere wedstrijden. Het zal niet vanzelf gaan volgend seizoen en twintig partijen achter elkaar afwerken zonder nederlaag lijkt ook onwaarschijnlijk, maar als de ruim honderd JV-fans die gisteren hun ploeg in Kalken kwamen aanmoedigen ook in wat mindere tijden hun poulains blijven steunen gaat het volgende competitie ook wel lukken.

Meer dan driehonderd toeschouwers in Kalken voor het beslissende treffen tussen Hoger Op B en JV De Pinte. De winnaar promoveerde. De thuisploeg viert deze maand haar 75-jarig bestaan en wilde na de tegenvallende prestaties van het A-elftal die verjaardag een extraatje geven door een ticket voor hun tweede elftal, dat net als bij De Pinte voornamelijk bestaat uit jonge (met uitzondering van hun 45-jarige kapitein) en eigen opgeleide spelers. Het was ook al het derde jaar op rij dat de Kalkenaars probeerden te stijgen, dus luidde het motto “derde keer, goede keer”. De nodige attributen waren in elk geval aanwezig om er na het duel een Kalkense kermis van te maken.

Voorzitter Maarten Haeck en twee moedige companen hielden een “te voet naar Kalken”-bedevaart om de voetbalgoden gunstig te stemmen. Coach Davy Hautekeete kende deze week slapeloze nachten om hét elftal van het jaar op te stellen tijdens dé wedstrijd van het jaar. Met het niet beschikbaar zijn van Otto Rabaey en Tom Meulemans miste hij twee belangrijke pionnen. Arthur Matthijs en Laurens Elias werden zijn “jokers”.

FABRICE VERRAST DOELMAN

Jong & Vlug startte met windvoordeel en al snel bleek het vlotter te verlopen dan gevreesd. De bezoekers hadden licht veldoverwicht en via Fabrice Vanden Abeele de eerste doelkans (5'). De thuisploeg trok eveneens regelmatig ten aanval maar kon de weer erg secure Pintse defensie met Ward Popelier, Lucas Algoed, Jary Haeck, aanvoerder Niels Dekimpe en uiteraard doelman Julian Vermassen amper verontrusten.

Het doelgevaar kwam er eerder aan de overkant, waar Benjamin Martens na mooie actie te zwak besloot om HO-doelman Van Driessche te verontrusten (13'). Zelfde doelman hield in de 22' met een puike redding zijn team overeind. De vaak meevoetballende en ver uit zijn doel staande thuiskeeper, ook niet van de grootste, ging evenwel niet helemaal vrijuit bij het eerste Pintse doelpunt. Fabrice mocht een vrijschop trappen vanop ruim 20 meter waarbij de bal over de verbouwereerde doelman en vlak onder de deklat tegen de netten plofte (29' 0-1).

De thuisploeg probeerde het tij te keren, doch zowel aanvallend als defensief werden ze telkens weer in snelheid gepakt door de Pintenaars. Bij zoverre dat nog voor het einde van de eerste helft de score hoger had kunnen oplopen. Een pass van Niels bereikte voor doel Arthur wiens schot voorlangs ging (39') en bij een nieuw inzenden van de JV-aanvoerder stonden de voeten van Pieter Lecompte ietwat verkeerd waardoor de bal verloren ging.

Stand halfweg 0-1. De Pinte eiste duidelijk de favorietenrol op.

WEER JARY

De tweede helft begon stroef voor de spelers van coach Hautekeete. Niels en Laurens pakten een gele kaart. Zeker bij het karton van Laurens, die volgens de ref te lang bleef liggen na fout op hem, lieten de Pintse supporters zich terecht horen. Kalken bleek onmachtig om te profiteren van de mindere periode bij de bezoekers en als ze al in de “16” geraakten botsten ze op een attente doelman Vermassen.

De hoop van de plaatselijke dj om na de partij eens goed van jetje te geven schrompelde rond het uur helemaal weg. De Pinte duwde de thuisploeg terug in het verweer en een tweede en wellicht beslissend doelpunt hing in de lucht. Fabrice, die de meeste vrije trappen en hoekschoppen voor zijn rekening nam was dan ook voortdurend in beeld. In de 53' trapte hij een vrije trap waarbij de bal aan de tweede paal bij Pieter belandde, diens poging ging nipt naast. Enkele minuten later vlamde Fabrice zelf naar doel, ook nu kwam Kalken er met de schrik vanaf.

Jary Haeck, sinds hij vorige week week de “golden goal” scoorde met de knie en wereldberoemd werd in Zevergem en De Pinte, weet zijn momenten wel uit te kiezen. Op het uur trok hij mee ten aanval en toen een zoveelste bal voor het Kalkense doel werd gedropt tikte hij die met het hoofd hard tegen onderkant deklat... En dan... ging de neerploffende bal al dan niet over de doellijn? De scheidsrechter en de meeste toeschouwers waren slecht geplaatst om te beslissen en de “VAR” zat op AA Gent. Gelukkig was de lijnrechter met zijn job bezig en aarzelde niet om het doelpunt toe te kennen. Of was het toch voorzitter Maarten die de voetbalgoden na zijn helse tocht door hagel, regen en wind gunstig had gestemd?

Hoe dan ook, 0-2, het zag er alsmaar beter uit voor De Pinte. Ook na het tweede tegendoelpunt bleef de reactie van Hoger Op slap. Het waren de rood-witte bezoekers die bleven komen. Pieter Lecompte, aangespeeld door Fabrice en Benjamin, liet de kansen liggen op 0-3.

PASSEND AFSCHEID VOOR NICO

Kalken-coach Gentier bracht twee verse krachten in en dat resulteerde alvast in één gevaarlijk standje voor het Pintse doel. Ward Popelier, door velen samen met Jary geprezen als uitblinker bij JV, kopte het gevaar weg (75'). De thuisploeg bleef nu een tijdje druk zetten, wat T1 Davy Hautekeete er toe aanzette om frisse krachten in het spel te brengen. Joran Dedapper verving Arthur Matthijs (75') en toen zowel Jary als Benjamin door krampen werden geveld konden Thibo Moors (81') en Nico De Cock (84') aan de slag. De 41-jarige Nico, die zijn laatste wedstrijd speelde, werd op stevig gejuich onthaald.

Het was nu enkel nog wachten op het laatste fluitsignaal van de ref. In de slotminuut miste Thibo het derde Pintse doelpunt. Niemand die het hem kwalijk nam.

De Kalkense dj mocht zijn kraam afbreken; in De Pinte werd stevig gevierd! Dikke proficiat aan trainers Davy, Timothy en Peter; en alle spelers van Matthias tot Robbe die JV De Pinte terug op de voetbalkaart zetten!

JONG & VLUG SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Ward Popelier, Lucas Algoed, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Benjamin Martens, Matthias Vandenbroucke, Laurens Elias, Arthur Matthijs, Pieter Lecompte, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Nico De Cock, Thibo Moors, Joran Dedapper.                             (EricSn)