Wedstrijdverslag eerste elftal op FC Petegem-a/d-Schelde

FC PETEGEM-a/d-SCHELDE 2 - JV DE PINTE 0

Na vier speeldagen zijn de laatste maxima in vierde provinciale B van de tabellen geveegd. Huise/Ouwegem kwam niet verder dan een gelijkspel op het veld van Sparta Petegem B en ons eigen JV keerde met lege handen terug na een bezoek aan het andere Petegem. Beiden misten de kans om hun voorsprong verder uit te diepen, met als gevolg dat de top vijf van het klassement op een zakdoek zit.

Pinte-coach Davy Hautekeete deed beroep op praktisch dezelfde spelers als vorige week, enkel Otto Rabaey keerde terug in de "15".

De Pintenaars startten met windvoordeel maar voetbalden in deze gesloten partij voor de rust slechts één uitgelezen kans bij elkaar en dat pas op de 40'. Een knappe één-twee tussen Arthur Matthijs en Nathan Bruynoghe werd door Arthur vervolgens voor doel gebracht. Jorrit Heymans stond op de goede plaats aan de eerste paal doch de bal werd gestopt door de doelpaal.

Petegem bleek een potige ploeg, Nathan hield er zelfs een blauw oog aan over na een elleboog van een tegenstander. Toch waren het de bezoekers die met twee gele kaarten (Karel Hellebaut en Tom Meulemans) de eerste helft beëindigden.

WIE SCOORT, DIE WINT!

Ook in de tweede helft bleef het aanvankelijk bij steriel voetbal. Beide keepers moesten praktisch geen bal pakken. Bovendien lag het spel voortdurend stil, want de vrouwelijke scheidsrechter stond op haar strepen. Het was toen al duidelijk: wie hier een doelpunt kon scoren won het duel.

Hoe moeizaam het ook ging, op het uur werd er toch gescoord. Jammer genoeg waren het niet de leiders uit De Pinte maar wel de thuisploeg die de weg naar de netten vond. Dat gebeurde na een misverstand in de JV-defensie waarvan Tenteniez profiteerde om er 1-0 van te maken. Vijf minuten later verdubbelde Petegem de voorsprong. Deze keer via een strafschop. Dit gebeurde zo: de thuisploeg haalde de Pintse achterlinie, Karel probeerde met een tackle de voorzet te voorkomen maar kreeg ongelukkig de bal tegen zijn steunarm. Penalty of niet? De ref meende van wel en wees naar de stip. Alsof dat nog niet erg genoeg was kreeg Karel zijn tweede gele kaart en mocht de kleedkamer opzoeken. Vanderschelden liet doelman Julian Vermassen geen kans en de 2-0 stond op het scorebord (65').

Met tien man ging Jong & Vlug op zoek naar een tegentreffer. Verder dan een verdienstelijke trap van Thibo Moors net naast het doel kwam men niet.

Mislukte algemene repetitie voor de derby van volgende zaterdag tegen Zevergem. Beide teams hebben nu evenveel punten en dat maakt de strijd voor de titel van "Ploeg van 't stad" er alleen maar spannender op! Afspraak om 19u.30 op Moerkensheide.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Stephen De Neve, Bram De Borchgrave, Karel Hellebaut, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Arthur Matthijs, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Nathan Bruynoghe, Guillaume Wattyn, Robbe Buys, Thibo Moors, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 IN VIERDE PROV. B:

(Alle ploegen 4 wedstrijden)

1. Huise/Ouwegem 10 punten;

2. FC Petegem 9;

3. De Pinte 9;

4. FCLC Ronse 9;

5. Zevergem 9.                                                      (FabriceVDA/EricSn)