Wedstrijdverslag eerste elftal op Drongen (+foto's)

DRONGEN 1 - DE PINTE 0

Zondag 7 januari 2018 – 14u.30

(Onderaan het verslag foto's van Albert Smekens - afgevaardigde van Drongen - waarvoor dank)

Onze dichtste verplaatsing van dit seizoen brengt ons naar de Keiskant in Drongen waar JV iets heeft recht te zetten, de mannen van trainer Christiaens wonnen immers de heenmatch op Moerkensheide met 1-3. Deze match tussen de nummers 4 en 2 in de stand was meteen ook de topper van deze 17de speeldag, want sedert deze heenmatch is er heel wat gebeurd. JV klom na de 0 op 6 naar een onverwachte tweede plaats en voornoemde trainer noemde JV zelfs titelkandidaat, al lijkt ons dat wel wat overdreven …

JV start niet onaardig en ligt zeker niet onder in het eerste kwartier. Maar dan komt het op achterstand bij het eerste en enige schot op doel van de thuisploeg in de hele wedstrijd. Na een onterecht toegekende inworp voor Drongen (de bal was niet over de lijn) wordt het leer naar voor getrapt en nadat 2 Pintenaars hun interceptie missen komt Blanckaert helemaal alleen voor keeper Fred die geen enkel verhaal heeft tegen diens harde knal. Arne Blanckaert 1-0 (17’).

Mattias Boone omspeelt de slecht uitgekomen keeper Vervaet (22’) en trapt nog naar doel, maar de hoek is scherp en de bal wordt gekeerd tot bij Jelte die wordt omver gekegeld. De ref heeft niets gezien. Diezelfde Jelte trapt net naast op het halfuur en Julio kan vrij op weg naar de gelijkmaker maar trapt veel te zwak in de handen van keeper Vervaet. Drongen kon daar weinig of niets tegenover zetten maar bij JV verliep het spel toch wat stroever na de tegengoal.

De thuisploeg komt het best uit de kleedkamer en versierde al snel drie corners op rij (50’) maar die leverden geen doelgevaar op. Even later kon Oguzhan op Vervaet af maar die redt alweer de meubelen voor Drongen. We noteren ook nog een harde knal van Jelte die landt op de vuisten van de thuisdoelman. Drongen verdedigt zijn krappe voorsprong en De Pinte slaagt er niet in zijn kansen af te werken in deze flauwe topper met dito leiding.

Jammer, want tegen dit KVE Drongen mochten wij NOOIT verloren hebben, waarmee we zeker niet beweren dat we verdienden te winnen!

JONG & VLUG SPEELDE MET:

Fréderique De Vleeschauwer – Sandrijn De Schepper – Kjell Vandevyvere – Oguzhan Cesmeli – Jelte De Coninck – Julio Pereiro Bravo – Nicolas Steelant – Victor Courtens – Sammy Kesteloot – Mattias Boone – Jonathan Verstraete – Sven Vanderghote – Jean Blondeel – Thomas Van Den Berghe – Basri Erikçi.                         (Etienne DB)