Wedstrijdverslag eerste elftal op Avrasya Gent

AVRASYA GENT 2 - DE PINTE 3 (4) STOPGEZET!

Na de heenmatch in september bleek al dat Avrasya Gent een te duchten tegenstander was. Een pittig duel werd toen met 2-1 succesvol afgerond. Indien JV De Pinte ook nu de drie punten zou meenemen uit Wondelgem, dan kon het een goede zaak doen met het oog op de topper tussen Knesselare en Zaffelare B.

RUSTEN MET EEN ACHTERSTAND

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de bezoekers. Na 7 minuten vloog een lange bal, gedragen door de wind, over de rechterflank waar Kutly Mehmet de bal uit de lucht plukte. Met een fluxe beweging kwam hij oog in oog te staan met Julian Vermassen en schoof de 1-0 binnen (1-0).

Het was het signaal voor JV om de gevraagde pressing op te voeren. Een schot van Fabrice Vanden Abeele belandde net over het doel en ook Arthur Matthijs kende geen succes bij de afwerking.

Rond het kwartier hield iedereen even het hart vast. Julian moest gepast uitkomen, maar Ufuk Erdogan gleed met gestrekt been door op onze doelman en plaatste zijn studs in diens borstkas. Een terechte rode kaart, maar tevens ook het begin van een hele namiddag vol opstootjes zowel op als naast het terrein.

Vlak na de uitsluiting werd Arthur in de diepte gestoken en leek de 1-1 een feit. Hij omspeelde de doelman, legde de bal simpel achteruit op Otto Rabaey, maar een verdediger hield met beide handen onze topschutter van zijn 16de van het seizoen. Scheidsrechter Vermeulen wees terecht naar de stip, maar kreeg prompt de helft van de thuisploeg om zich heen. De wedstrijd werd (terecht) bijna tien minuten stilgelegd. De bewuste actie werd tot ieders verbazing niet bestraft met een kaart, maar JV kreeg toch een strafschop. Fabrice zette zich achter de bal en schoot, in tegenstelling tot vorige week, nu wel de gelijkmaker tegen de netten (1-1 24’).

JV leek met een extra pion de wedstrijd meer en meer in handen te hebben, al was het geleverde spel vaak te slordig om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Toch kreeg de gevaarlijkste man op het veld Arthur nog twee goede mogelijkheden om zijn ploeg op voorsprong te trappen. Eerst schoot hij vanuit een erg schuine hoek de bal in het zijnet. Vervolgens trapte hij vanop ruim 20 meter richting doel, maar tikte de doelman de bal erg knap over zijn kooi.

Iedereen leek zich te verzoenen met een gelijke stand bij de rust, tot opnieuw een lange bal over onze verdediging vloog en Duru Ferhat vanuit een scherpe hoek Avrasya weer op voorsprong knalde (2-1 43’)

AVRASYA MAAKT HET REF ERG LASTIG

Tijdens de rust staken onze jongens, die duidelijk onder de indruk waren, de kopjes bij elkaar. Voorzitter Maarten Haeck besloot om uitzonderlijk eens de kleedkamer binnen te komen en vroeg om zeker en vast niet te reageren op de tegenstander en de scheidsrechter, maar gewoon te voetballen.

De Pinte begon dan ook met goede moed aan de tweede helft, maar kreeg de motor maar niet op gang en kansen bleven dan ook schaars. Inmiddels waren Noah Moors en Nico Decock ingevallen, maar ook zij kwamen niet voorbij de muur die Avrasya had opgesteld. Naarmate de spanning steeg, werd het weer bitsiger op en naast het veld. JV vergat te voetballen, maar kon uiteindelijk rekenen op haar ouderdomsdeken om weer langszij te komen. Een hoekschop belandde na veel geharrewar voor de voeten van Nico, die zijn eerste voor JV met volle overtuiging tegen de netten schoot (2-2 76’).

De bezoekers geloofden er terug in en duwden door. Otto liep diep langs de flank, slalomde in zijn gekende stijl voorbij drie tegenstanders en plaatste vervolgens met links de bal rustig in het hoekje (2-3 77’). De JV-supporters in de tribune vierden feest, de veer bij Avrasya leek gebroken.

Rood-wit was nu volledig ontketend en ging vol voor nog een extra doelpunt. Op voorzet vanop rechts waande Nico zich even opnieuw 16 jaar. Met een ferme omhaal probeerde hij zijn tweede van de middag binnen te pegelen, maar zijn poging werd een perfecte pass richting Thibo Moors die nu wel de klus klaarde (2-4 80’). De scheidsrechter kreeg de tijd niet om dit doelpunt te noteren want opnieuw vloog alles wat het Avrasya-embleem droeg richting arbiter. Zij zagen hier gevaarlijk spel, maar de ref vond dat bij die actie enkel de rug van Nico in gevaar kwam en keurde het doelpunt terecht goed. Het tumult bleef aanhouden en dit bleek meteen ook het einde van de partij.

Jong en Vlug De Pinte verliet uiteindelijk het sportcomplex Neptunus onder politiebegeleiding nadat de Avrasya-spelers de Pintse kleedkamer waren binnen gevallen. Met de drie punten op zak keerde men terug naar De Pinte, al zal het hoogstwaarschijnlijk nog even moeten wachten tot het die overwinning ook in het klassement zal zien verschijnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd voor de groene tafel van de Voetbalbond.

MET VERTROUWEN TEGEN LEIDER KNESSELARE

Ter info: De Pinte is dankzij deze overwinning 13 wedstrijden op rij ongeslagen en doet zo beter dan huidig leider VK Knesselare, dat in het begin van de competitie 12 speeldagen niet verloor. De laatste nederlaag van Niels Dekimpe en co. dateert van 7 oktober op het veld van datzelfde Knesselare (1-0). Laat nu net hen volgende week naar Moerkensheide komen.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Otto Rabaey, Arthur Matthijs (68' Joran Dedapper), Fabrice Vanden Abeele (58' Nico De Cock), Laurens Elias, Karel Hellebaut, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Thibo Moors, Ward Popelier (45' Noah Moors), Matthias Vandenbroucke, Robbe Buys.                                                                                                                                                                                                                                                                              (FabriceVDA/LucV)