Wedstrijdverslag eerste elftal op Aalter (+foto's)

AALTER 3 - DE PINTE 3

(Zaterdag 14 april 2018 om 20 uur)

(Onder het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Na twee weken geen competitievoetbal maakten we vanavond de verplaatsing naar Aalter. De plaatselijke roodwitten kenden een mindere start van het seizoen maar klommen gaandeweg op in het klassement. In de derde periode kwamen ze zelfs mee op kop en de plaatsen voor de eindronde kwamen binnen bereik. Uitkijken dus of de roodwitten van JV (vanavond in het zwart), hun tweede plaats in de stand konden behouden. Zowat de volledige ploeg en bestuur van Zelzate waren naar Aalter afgezakt, want bij puntenverlies van De Pinte hadden ze vanavond de titel binnen.

De thuisploeg trok onmiddellijk ten aanval en de eerste minuten raakt Jong & Vlug niet tot op de helft van Aalter. Via enkele verre inworpen gooiden ze de bal tot voor de kooi van Fréderique De Vleesschauwer maar die wist daar allemaal raad mee. Wanneer JV dan toch eens kon ten aanval trekken was het al meteen prijs. Een perfect getrapte corner van Oguzhan Cesmeli (volgend seizoen bij Aalter) werd door Thomas Van Den Berghe van dichtbij tegen de netten gekopt (0-1 12’). Die van Zelzate werden er zowaar stil van.

Aalter liet het hoofd niet zakken en trok richting doel van Fred en Tom De Wulf trapt maar net voorlangs (16’). De 1-1 leek in de maak halverwege de eerste helft. Maar liefst drie pogingen kenden geen succes, de laatste leverde enkel een corner op, evenmin met succes. Oef, dat werd eventjes warm. Even voorbij het half uur leek Jelte zelfs op weg naar de 0-2, maar werd weggeduwd op het moment dat hij wou besluiten, de ref zag er geen penalty in. Naar de rust toe kwam de verdiende gelijkmaker voor Aalter dan toch op het bord. Topschutter Tom Persan (1-1 39’) met een persoonlijke actie vanop links, kon toch iets te gemakkelijk vonden wij, de 1-1 binnen leggen.

Toen iedereen dacht te gaan rusten met de 1-1 ondernam Oguzhan (1-2 45’) een knappe dribbel en haalde snoeihard uit van buiten de “16”. Keeper Van Hende had geen enkel verhaal… Die van Zelzate alweer stil.

KLETSNATTE TWEEDE HELFT

Terwijl de eerste helft in perfecte weersomstandigheden kon gespeeld worden, kwam er tijdens de rust en gedurende de hele tweede helft een regenbui over die het spel ferm hinderde. De controles werden bemoeilijkt en elke valpartij werd een glijpartij.

Aalter had daar aanvankelijk het minste last van en scoorde al snel hun tweede gelijkmaker. Bruno Notebaert (2-2 48’) krulde knap een vrije trap over de muur en buiten het bereik van Fred. Aalter was nu de betere ploeg. Nadat onze keeper een nieuwe vrije trap mooi over de lat tipte (53’) moest hij toch een derde thuisdoelpunt toestaan langs Singeot (3-2 65’) die een teruglegger laag in doel trapte.

We vrezen nu even voor een grotere achterstand voor JV maar niets daarvan. Jelte (3-3 78’) kopt krachtig en boven iedereen uit, een center van Oguzhan binnen. Wat zullen ze blij zijn in Aalter met die transfer… Mabo knalde nog net naast en Aalter kwam in het absolute slot nog tweemaal dreigen, maar de 3-3 bleef tot het einde op het bord. En zodoende konden die van Zelzate toch nog juichen en hun titelviering inzetten.

Vermelden we ook nog het knappe debuut van Pieter Lecompte die moest depanneren toen Sandrijn uitviel met een letsel aan de buikspieren. Pieter deed het voortreffelijk op de linksbuitenplaats. Nog een primeur: de volledige Pintse invallersbank bestond uit spelers van het beloftenteam.

DE PLOEG:

Fréderique De Vleesschauwer – Pieter Lecompte – Kjell Vandevyvere – Oguzhan Cesmeli – Jelte De Coninck – Nicolas Steelant – Victor Courtens – Thomas Van Den Berghe – Sammy Kesteloot – Jonathan Verstraete – Matthias Boone – Robbe Buys – Andres Vandenhemel – Stephen De Neve – Thibo Moors.

TOP VIJF EERSTE PROVINCIALE:

1. Zelzate 28 wedstr./57 punten;

2. De Pinte 49;

3. HO Kalken 49;

4. Drongen 47;

5. Lochristi 47.

STAND DERDE PERIODEKAMPIOENSCHAP:

1. Lochristi 8 wedstr./19 punten;

2. Dendermonde 16;

3. Aalter 16;

4. HO Kalken 16;

5. KVV Ardennen 13;

8. De Pinte 11.                                                            (EDB)

https://photos.app.goo.gl/7FJj9RyXJlEtpwqq1