Verslag van eindrondewedstrijd eerste elftal op Aalter (+foto's)

AALTER 1 – DE PINTE 1

(Onder het verslag link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

In aanloop naar de eindrondewedstrijd zaterdagnamiddag in het stadion van Aalter hadden beide trainers in de ochtendkrant hun mening geventileerd.

T1 Steven De Groot van Jong & Vlug kreeg bovenaan zijn commentaarstuk de titel mee van “De spoeling wordt dun”. De Pintse coach toonde zich enigszins ongerust: “ We zitten met een grote blessurelast. Enkele andere jongens zijn omwille van werkverplichtingen en vakantie niet inzetbaar. In de voorbije wedstrijden zaten er iedere keer drie jongens van de beloften op de bank. We hopen op het terrein van Aalter een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd af te dwingen. Maar de spoeling is echter dun geworden.”

In het artikel erboven diende de Aalterse trainer zijn Pintse collega van antwoord. “We laten ons geen zand in de ogen strooien. Vergeet het maar dat JV De Pinte zich naar de slachtbank zal laten leiden,” aldus Yves Van Acker. “We zullen ons beste niveau moeten halen om ons eerste duel te winnen en een goede uitgangspositie voor de terugmatch af te dwingen.”

WIE NIET, WIE WEL

Jean Blondeel en Matthias Boone waren door blessures twijfelachtig maar raakten toch speelklaar. Sammy Kesteloot moest werken; Thomas Van Den Berghe was er om privéredenen niet bij en Kjell Vandevyvere was op vakantie. Het goede nieuws is wel dat de laatste drie donderdag bij de terugwedstrijd weer inzetbaar zullen zijn. De afwezigen werden vervangen door de beloften Andres Vandenhemel, Karel Hellebaut en Pieter Lecompte die aan de aftrap verschenen. Op de invallersbank zaten naast Sven Vanderghote nog eens drie beloften: Stephen De Neve, Benjamin Martens en Matthijs Vanden Bussche.

Ook Aalter moest enkele vaste waarden missen. Eerste doelman Van Hende liep een scheurtje op in de lies en mag de eindronde vergeten. Ook Van Autreve zal in de eindronde tegen de Pintenaars niet aantreden.

MOEIZAME EERSTE HELFT

De thuisploeg deed wat mocht verwacht worden: de forcing voeren. Het was duidelijk dat Eendracht al in de heenmatch het verschil wilde maken. Veel goede wil, doch men miste efficiëntie en een dosis geluk bij de afwerking. Een kopbal van Persan belandde tegen de paal; Maenhout trof de paal en een lob van Persan belandde in de handen van Pinte-doelman Fréderique De Vleesschauwer.

De bezoekers hadden een dikke kans via Matthias Boone maar die vond Aalter-keeper Van Heule op zijn weg.

Rust: 0-0.

KNAP RESULTAAT

De druk van Aalter was in de tweede helft een stuk minder. Het tempo zakte. Rond het uur kwam De Pinte op voorsprong. De thuiskeeper kreeg een schot van Jelte De Coninck onvoldoende onder controle en daarvan profiteerde Matthias Boone om de 0-1 te scoren (61'). Het zag er plots wel érg goed uit voor de bezoekers, jammer genoeg bleek tien minuten later alles te herdoen. Leander Maenhout zorgde voor grote opluchting bij de Aalterse aanhang door de rebound na schot van Waegebaert tegen de Pintse netten te trappen (71' 1-1).

De cijfers op het scorebord wijzigden niet meer, zodat aanstaande donderdag om 15 uur op Moerkensheide de beslissing zal vallen wie van beide ploegen naar de interprovinciale eindronde gaat.

DE PINTE SPEELDE MET:

Fréderique De Vleesschauwer, Andres Vandenhemel, Karel Hellebaut, Jean Blondeel, Oguzhan Cesmeli, Jelte De Coninck, Nicolas Steelant, Victor Courtens, Pieter Lecompte, Jonathan Verstraete, Matthias Boone, Sven Vanderghote, Stephen De Neve, Benjamin Martens, Matthijs Vanden Bussche.                                                 (EricSn)

https://photos.app.goo.gl/A2tpoh6WNLF6TXRe2

*****

LOCHRISTI 1 – HO KALKEN 1

In het andere duel van deze eindronde speelden Lochristi en HO Kalken eveneens 1-1 gelijk. De Wolf scoorde voor Kalken op de 52' de 1-0, waarna Djedovic voor een billijk gelijkspel zorgde (71' 1-1). Ook hier valt dus donderdag de beslissing.