Verslag eindrondewedstrijd eerste elftal op Panters Okegem (+foto's)

FC PANTERS OKEGEM 0 – DE PINTE 1 (na verlengingen)

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Het is de laatste jaren zowat traditie geworden dat Jong & Vlug na de competitie nog even actief blijft in een of andere eindronde. Gelukkig praktisch altijd met de promotie als inzet. Toch hadden waarschijnlijk weinigen verwacht dat het nieuw opgestarte JV met al die  jonge Pintenaars nu al in de running zou zitten om uit vierde provinciale weg te geraken. Na een eerder aarzelende start, met ruim verlies bij de latere kampioen Zaffelare B, ging het de voorbije maanden alsmaar beter met de rood-witten om uiteindelijk op de tweede plaats te stranden. Zodoende zat De Pinte vorige week in de urne bij de loting voor de promotie-eindronde. Erg gelukkig was de trekking niet. Geen eerste vrije speeldag en bovendien tweemaal op verplaatsing.

Eerste opdracht een trip naar het onbekende Ninoofse achterland bij de Panters van Okegem. Een naam om schrik van te hebben! De oranje-zwarten degradeerden vorige competitie en wilden uiteraard, net als De Pinte, snel weer hogerop. Het JV-bestuur en de Supportersclub sloegen de handen in elkaar en zorgden voor busvervoer. Met de autocar of eigen wagen, hoe dan ook, de JV-supporters waren talrijk aanwezig en de Okegemse club beleefde zijn toprecette van het seizoen. Sympathieke mensen, een mooie omgeving en een bescheiden kantine, waar personen van meer dan 1,80 meter best een helm opzetten wegens “'t lieg plafond”.

DOELMAN JULIAN BLIJFT OVEREIND

Coach Davy Hautekeete moest het doen zonder topschutter Otto Rabaey die, zoals ondertussen iedereen wel weet, geschorst is en de eindronde aan zich ziet voorbijgaan. Toch een aderlating voor de rood-witten. De beste afwerker bij de beloften, Cedric De Smet, werd in de spits gezet.

Voor deze bijzondere match werd scheidsrechter Van Schoorisse geassisteerd door twee lijnrechters. Al vlug haalde de jonge ref een gele kaart boven. JV'er Tom Meulemans kreeg die onder de neus geduwd na por in de rug van een tegenstander. De Pintenaars waren blijkbaar onder de indruk van de omstandigheden en de speciale opdracht want ze vonden aanvankelijk moeilijk hun draai op het hellend vlak van Okegem. De meer ervaren aanvoerder Niels Dekimpe probeerde met de nodige richtlijnen tevergeefs meer schwung te krijgen in het team. De eerste helft moesten de poulains van voorzitter Maarten Haeck dan ook nog eens berg op. Nochtans werden ze met de nodige attributen stevig aangemoedigd door hun fans.

De verdediging deed het prima maar aanvallend was het eerder pover. Doelman Julian Vermassen hield in de eerste helft De Pinte in de wedstrijd door meerdere puike tussenkomsten. Zo ging hij goed plat op schoten van Vancauwenberghe (11' en 36') en kon hij de doorgebroken De Landtsheer van een doelpunt houden (28'). In de 35' miste Sonck een kans van dichtbij.

De bezoekers lagen niet echt onder in het spel maar de doelkansen waren schaars. Er was een vrijschop op het halfuur van Fabrice Vanden Abeele, verlengd door Benjamin Martens en gepakt door thuisdoelman Appelmans (31'). Fabrice moest kort voor de rust een tijdje van het terrein na een harde bal tegen het oor.

Vooral De Pinte mocht tevreden zijn met de 0-0-stand halfweg. Daarvoor was in de slotminuut een ultieme tackle van Jary Haeck nodig.

DE PINTE STILAAN FYSIEK STERKER

Zelfde elf bij rood-wit aan de aftrap van de tweede helft. Berg af ging het blijkbaar een stuk vlotter en de Pintenaars dwongen direct een paar hoekschoppen af. Aan de overkant tikte keeper Julian een bal over zijn doel. Op het uur haalde T1 Hautekeete een nieuwe spits van de bank: Arthur Matthijs.

De Pinte was ondertussen duidelijk de betere ploeg en ook Pieter Lecompte kreeg meer vertrouwen. Vanop 20 meter knalde hij net naast doel (63'). Zelfde Pieter was dicht bij de 0-1 toen hij bij een nieuwe hoekschop de bal tegen de paal kopte en in de rebound de keeper trof. Een volgende mogelijkheid was een vrijschop vlak voor de “16” na fout op Tom. Fabrice kreeg de bal niet in het doelkader. Hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe groter het overwicht van De Pinte werd. Er kwamen een resem corners, zonder resultaat evenwel.

Vijf minuten voor het officieel wedstrijdeinde kwam Joran Dedapper in de ploeg, een frisse kracht voor de wenkende verlengingen. Na een kopbal van Fabrice die nipt naast ging maakte de ref een einde aan het eerste deel van een krampachtig gespeeld duel, waar de schrik om te verliezen er duidelijk inzat. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening. JV leek als friste ploeg de verlengingen te zullen ingaan.

JARY DOET HET!

Inderdaad, de Pintenaars startten sterk in de verlengingen. Tom en Pieter lieten in de aanvangsminuten vlak voor het Okegemse doel de 0-1 liggen. Doelman Julian had nog één lastig moment toen het leder voor zijn doel bleef hangen bij geharrewar. De laatste kans in de eerste verlenging volgde na hoekschop van Fabrice. Pieter kreeg in een pak spelers de bal aan de voet maar kon niet besluiten.

Bij het begin van de tweede verlenging kwam Laurens Elias in de ploeg. Hij nam de plaats in van Fabrice die af te rekenen had met krampen. Laurens zou net als zijn collega-bankzitters Arthur en Joran een sterke invalbeurt maken.

Na een drietal minuten noopte hij Panters-doelman Appelmans tot een redding, dit na een knappe pass van Joran. Laurens bleek een gesel voor de thuisverdedigers. Een vijftal minuten voor de eventuele penalty's werd hij foutief gestopt door de keeper. Gans De Pinte riep om een strafschop maar de scheidsrechter vond de fout blijkbaar niet zwaar genoeg om met een elfmetertrap de partij dan te beslissen.

Het was al een hele tijd “schudden en beven” bij de thuisploeg, die stiekem hoopten alsnog de strafschoppenreeks uit de brand te slepen. De wedstrijd duurde echter twee minuten te lang voor geel-zwart. Bij een nieuwe bezoekende aanval viel een center van Laurens vlak voor het Okegemse doel tussen een pak spelers, met de knie tikte de mee opgerukte Jary Haeck de bal over de doellijn (118' 0-1). De Pinte naar de volgende ronde en op één zege van de promotie!

De vreugde was uiteraard groot bij spelers en supporters. Alleen jammer dat door een late tweede gele kaart Tom Meulemans de beslissende match op HO Kalken B zal missen. Na prijsschutter Otto een tweede belangrijke pion die coach Hautekeete zondag niet kan opstellen.

Een plezierige busreis richting De Pinte met animator Bert en verder nagenieten in De Pinte, derde provinciale lijkt nu wel echt dichtbij! Hoe het ook afloopt, alvast een dikke proficiat aan spelers en trainers!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Ward Popelier, Lucas Algoed, Jary Haeck, Niels Dekimpe, Benjamin Martens, Matthias Vandenbroucke, Cedric De Smet, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Fabrice Vanden Abeele, Robbe Buys, Arthur Matthijs, Laurens Elias, Joran Dedapper.                        (EricSn)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/mtT69a9ddD9Wexsu6