Voorzitter Maarten Haeck: "We starten volgend seizoen in 4de provinciale"

Wat complete nonsens is: JV is failliet. Wat waar is: we starten volgend seizoen opnieuw in 4de provinciale.

Dat is niet uit luxe. Maar we willen net vermijden dat het ooit misloopt en hebben daarom beslist om volgend seizoen niet meer in eerste provinciale uit te komen. Voor de schitterende spelersgroep en trainersstaf is dit een mokerslag. Als club of voorzitter is dit niet de boodschap die je wil brengen. Maar we moesten ze brengen. We moeten durven inzien dat we als club geen eerste provincialer tussen de lijnen kunnen blijven brengen. Het gaat niet.

Daar zijn 2 redenen voor: we slagen er niet in om vanuit de club zelf voldoende financiële middelen te genereren en, ik val in herhaling, de constructie met Farys belemmert ons. Als clubleiding moet je dan harde beslissingen nemen die de toekomst van JV De Pinte zekerder maken. Het is net om problemen te vermijden dat deze beslissing is gevallen. Mijn respect aan de spelersgroep en trainers voor de serene reacties. Ondanks de enorme ontgoocheling, mocht ik ook hier en daar begrip noteren. Er zullen altijd "als" en "indien" blijven hangen. Stel dat we volgende week een geldschieter vinden, of stel dat... Maar een club kan je niet bouwen op veronderstellingen. En dan moet je beslissingen nemen. De beslissing werd nu meegedeeld zodat de spelers nog een nieuw onderkomen kunnen vinden.Tot op vandaag zijn we ook alle afspraken nagekomen met de spelers. En we doen er alles aan om dit zo te houden.

Wat kl*** is voor de huidige spelerskern, is dan weer een kans voor de eigen jeugd. JV kiest vanaf volgend seizoen voor een ploeg die volledig bestaat uit spelers van de eigen opleiding of inwoners van De Pinte. Spelers die minstens 1 jaar onze opleiding genoten komen in aanmerking. Ik hoop samen met mijn collega's dat de ouders, trainers, medewerkers en alle andere betrokken personen dit als een kans zien.

Hier zal uiteraard reactie op komen. Sommigen zijn kwaad, anderen tevreden, en ook mensen er tussenin. Dit medium kan ook reacties losweken met discussies waar niemand beter van wordt. Iedereen mag van mij zijn mening verkondigen, maar bottomline is dat we een beslissing genomen hebben om net problemen te vermijden die we niet meer zouden kunnen oplossen. Met de vinger wijzen mag, we zijn verantwoordelijk, daarom nemen we ook onze verantwoordelijkheid.

Maarten Haeck,

voorzitter Jong & Vlug De Pinte