Voorzitter Maarten Haeck: "Frustrerend, ons valt niets te verwijten"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

JV De Pinte kwam zaterdagavond tegen SK Berlare niet aan voetballen toe. Twee van de vier lichtmasten weigerden om 19u.30 dienst, waarna de clubleiding nog een halfuur de tijd kreeg om het euvel op te lossen. JV De Pinte slaagde niet in dit opzet, waardoor zij deze partij meer dan waarschijnlijk met 0-5 zal verliezen. Geen leuke generale repetitie met het oog op de topper van aanstaande zaterdag tegen leider KVV Zelzate.

"Dit is heel frustrerend," reageert een ontgoochelde voorzitter Haeck. "We zijn geen eigenaar of huurder, maar enkel gebruiker van deze accommodatie. Wij betalen jaarlijks 30.000 euro aan de gemeente De Pinte om onze teams te laten voetballen. De intercommunale NV Farys staat onder meer in voor het onderhoud van de lichtinstallatie. De verantwoordelijkheid voor onze forfaitnederlaag ligt bij deze instantie. Wij mochten zaterdagavond niet ingrijpen omdat het niet over onze installatie ging. Er kan Jong & Vlug niets ten laste worden gelegd. Wij hadden in het verleden af en toe ook al eens een probleem met onze lichtinstallatie."

"Dit euvel raakte steeds tijdig opgelost omdat wij onze vorige accommodatie in eigen gebruik hadden. Wij namen toen zelf contact op met een plaatselijke electricien, die het probleem steeds kwam oplossen.  Nu mochten we deze piste niet volgen. Een sportief drama voor onze spelersgroep en de trainersstaf, die op deze knullige manier drie punten verliezen."

"We hadden gehoopt om propaganda te maken voor het duel met KVV Zelzate, maar op deze manier maakten wij ons vooral belachelijk," aldus nog Maarten Haeck.