Voetbalwebsite "Das Provincial" stelt 3de provinciale C voor (reeks JV A) en geeft prognose

De B reeks werd de C reeks, een raar gegeven maar we zijn het gewoon van onze Bobo’s. Nazareth-Eke werd kampioen, Olsene en Huise verdwijnen uit 3de. Een reeks waar het dichtbij elkaar zal liggen denken we. We geven er een lap op en wagen ons aan deze voorspelling.

* KVVE MASSEMEN: Nieuwkomer in deze reeks maar geen onbekende. Een stevige ploeg met ambitie. 25 jeugdploegen schijnbaar en een gemotiveerde eerste ploeg. Aanwinsten zoals Den Dooven, Verstraeten, Eloot, Cornelis etc kunnen tellen. Dit in combinatie met gebleven spelers zoals Meersschaut, Haelterman, en Grillaert dan weet je wat de doelstelling is. Voor ons de favoriet van 3de C.

* ESA BOTTELARE: Kwalitatief een enorme kern. Coach Vaerewyck zal keuzes moeten maken. Wouansi en Hoorens zijn spelers die op hoger niveau al het nodige getoond hebben, met De Paepe loopt er een potentiële topschutter binnen de ploeg. Het zal kwestie zijn van de groep tevreden te houden en de juiste pionnen op de juiste plaats te zetten. Esa heeft geen zwakke punten op papier, kan kapitein Legon zijn B-attest omzetten in een A-attest? Kanshebber 2de plaats.

* FC LATEM B: Wordt misschien de verrassing van de redactie. Een sterke ploeg die het vooral van zijn collectief moet hebben. De coach wou beter doen dan plek 8, wij durven ze zowaar op een 3de plaats te zetten. Dag Cannie en Vandesompele zijn twee namen die al enige tijd draaien bij de B-ploeg. Wie weet doet Latem wel een dubbele promotie met A en B team?

* VOORWAARTS GIJZEL-OOSTERZELE: Coach De Vriendt is razend ambitieus maar is realistisch genoeg over de kwaliteiten van zijn ploeg. Als het draait kan het elke ploeg aan. Zaak zal zijn om blessures en schorsingen te vermijden, de kern van VGO is sterk maar mogelijks niet breed genoeg. Tijd aan spelers zoals De Bruyne en Ayala Fajardo om te shinen. Pronostiek: plek 4.

* KFC HEUSDEN: Doet het wonderwel in de voorbereiding, vandaar krijgen ze een welverdiende 5de plaats. Coach Jorn zag zijn kern nog meer ervaring krijgen en breder worden. Een spits zoals Vandewalle is een waardige vervanger voor de gestopte Daemers. Voordeel van Heusden is dat niets moet.

* JV DE PINTE:  Hautekeete teert al jaren op quasi dezelfde kern. De youngsters zijn ondertussen ervaren rotten. Spelers zoals Moors, Flachet en Rabaey zijn geen onbekenden meer. De Pinte thuis heeft dan nog de kracht van zijn 12de man. Het belooft een mooi seizoen te worden. Zonder tweede zitters, skiërs en donderdagavonden in de Overpoort komt dit slim. JV leeft! Prognose: 6de plek.

* CERCLE MELLE: Mogelijks te laag gequoteerd door mezelf. De enigste reden waarom ik dit doe is omdat junior De Waele op Erasmus vertrekt. Een speler met zijn kwaliteiten is een verlies voor Cercle Melle. Een ploeg waar ook de 12de man stevig aanwezig is en waar Desramault zal vechten met andere spitsen voor de topschutterstitel. 7de plek.

* SK WICHELEN: Wolven, eerlijk? Ik ken ze te weinig om echt een prono te doen. Maar deze Wetterse bende is een sterk geheel. De gebroeders Bontinck, Jari Braem, Jelle Leunis allen gekende namen in de omgeving. Als kers op de taart werd ook Zinedine Schockaert bij Berlare gehaald. Een speler waarvan heel wat verwacht mag worden in deze reeks. De wolven halfweg het klassement dus op de 8ste plaats.

* VC ZWIJNAARDE: Kwalitatief een heel sterke ploeg. Spelers zoals Boucheta en Ucak hebben hun strepen al verdiend. Cornelis werd vervangen door De Vleeschouwer. VC heeft al enige jaren kwaliteit maar mist cohesie. De belangrijkste transfer van voorzitter Elias is het behouden van coach Vanden Neste, als er iemand is die VC terug op de kaart kan zetten dan is hij het wel. We kijken uit of VC de titel van club van stad terug kan verdienen. 9de plek.

* SKV OVERMERE: Tegen hun zin kwam Overmere op het laatste nog in de Gentse reeks. Zowel wij voor hen als zij voor ons zullen een stap in het onbekende zijn. Kekec had in het verleden een kort avontuur bij Laarne-Kalken, verder zal de ploeg van sportief verantwoordelijke Mo Badi ons volledig mogen verrassen. Een 10de plaats werd gekozen naar analogie van vorig jaar.

* HOU ENDE TROU ZWIJNAARDE: Waarschijnlijk zijn we nu persona non grata door HT onder VC Zwijnaarde te zetten. Onze excuses aan de HT-fans maar het verlies van Vekeman en Goemans kan niet ontkent worden. Dat er jong talent aankomt dat kregen we al te horen uit het verre Spanje van ex-boegbeeld Ingels. Van Herzeele liet afgelopen weekend al uitschijnen dat er geen betere kapitein dan hemzelf kan zijn, in het verleden liep er nog zo iemand rond ‘van uit de buurt’ HT 2.0 we kijken ernaar uit! 11de plaats.

* FCE MOORTSELE: Baele zet een stap opzij, Serry is zijn opvolger. D’Hondt en Goeminne verlieten de club, Verstraeten is in september weinig aanwezig. Een vuurdoop voor Serry in 3de maar Moortsele zou Moortsele niet zijn als het zichzelf gemakkelijk kan handhaven. Pronostiek: 12de plaats.

* SKV OOSTAKKER: Moeilijk om je eigen ploeg te beoordelen maar we pogen het althans. Vorig jaar weinig tegenstand, dit seizoen zal het een jaar knokken worden om de laatste passage in 3de provinciale zo snel als mogelijk uit te wissen. Zoals menig teams heeft ook SKV in de voorbereiding te maken met tal van blessures en afwezigheden. Als de kopjes ervoor gaan kan SKV zijn waarde tonen in 3de. Plek 13.

* HO KALKEN B: Is het fair om Kalken B zo laag te zetten, waarschijnlijk niet. Maar een B-ploeg blijft een B-ploeg. De Coen en Matthijs hingen ze aan de haak. Kuppens blijft jaarlijks sukkelen met kwetsuren. Uit de jeugd komt altijd talent, hiervoor een dikke pluim voor Lander Bracke. Coach Nuytens kent de klappen van de zweep, met Kaddour haalden ze een spits die weegt op de verdediging. Voor de rest de gekende namen die een jaartje extra ervaring hebben. Pronostiek: 14de plaats.

* VC ZEVERGEM SPORTIEF: Zonder twijfel, de oudste speler van 3de provinciale zit in de kern en meestal de basis van VC Zevergem. Riekie De Sloover heeft meer ervaring dan 3/4 van de ploegen uit de reeks. We schatten toch dat het een moeilijk jaar wordt voor VCZ. Overkomen uit 4de is nooit gemakkelijk, het speelde kampioen met gelijke punten. Tomas Brants was de grote man met 19 roosjes. Plek 15.

* TENSTAR MELLE: De rode lantaarn uitdelen is nooit gemakkelijk. Maar het is een extra motivatie aan de mannen van Tenstar om ervoor te gaan. We weten dat BCC extra geprikkeld wordt door deze pronostiek. Een chipolata extra voor de match en deze goleador is klaar voor seizoen ‘23-‘24. Tancré viert zijn come-back en ook van Josse Meersschaut wordt verwacht dat hij eindelijk doorbreekt. 16de plaats.