Sammy Kesteloot: "Wie niet scoort, kan dus ook niet winnen"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

JV De Pinte zette het nieuwe jaar met een 1-0 nederlaag in bij buur KVE Drongen. De ploeg van coach Steven De Groot blijft in de rangschikking op de tweede plaats, maar telt nu al vijf punten minder dan de gedoodverfde titelkandidaat KVV Zelzate.

"Het was geen spektakelwedstrijd," reageert de 21-jarige centrale middenvelder Sammy Kesteloot van De Pinte. "Drongen had in de eerste helft iets meer balbezit, maar wij schiepen via Julio Pereira Bravo en Jelte De Coninck serieuze kansen. Wij werden op zijn minst één strafschop onthouden. We vertoefden in de tweede helft iets meer op de helft van KVE, maar konden de goed georganiseerde defensie te weinig uit verband spelen. Wie niet scoort, kan niet winnen. Een gelijkspel was een betere weergave van deze partij geweest, maar Drongen blijft ons zwarte beest. We verloren vorig seizoen tweemaal van de ploeg van coach Hans Christiaens en trokken ook in deze campagne tweemaal aan het kortste eind. Nul op twaalf is geen fraaie balans tegen Drongen."

"Wij zijn niet met de eerste plaats en/of titel bezig. Wij overtreffen onze stoutste verwachtingen. Niemand had bij de competitiestart durven voorspellen dat wij nu op de tweede plaats zouden staan. We geven ons niet gewonnen en zullen het beste van onszelf blijven geven. Het zou mooi zijn om als promovendus een eindrondeticket te veroveren. Het komt er nu op aan om aanstaande zondag te reageren in de uitwedstrijd bij KE Appelterre. Een tweede opeenvolgende nederlaag zou hard aankomen, maar we zullen ons beste niveau moeten halen om de drie punten mee naar thuis te nemen."