Nicolas Steelant: "We raakten moeilijk in ons vertrouwde spel"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

De grootste optimisten bij JV De Pinte mogen hun titeldroom opbergen. De nummer twee uit de rangschikking verloor op eigen veld de topper tegen leidersploeg KVV Zelzate met 0-1. Het verschil tussen beide topploegen bedraagt nu al liefst elf punten.

"We gingen iets te nerveus van start," zegt de 21-jarige JV-middenvelder Nicolas Steelant, die dit seizoen al goed was voor zeven competitiegoals.

"We hadden problemen om met ons vertrouwd concept uit te pakken. We hadden niet te veel respect voor onze opponent, maar het was door de striemende regen en felle windstoten moeilijk voetballen. We incasseerden kort na de rust op een stilstaande fase een ongelukkig doelpunt, waarna we op zoek gingen naar de gelijkmaker. KVV Zelzate vormde een stevig blok en bewees dat het niet toevallig over de minst gepasseerde defensie beschikt. Wij kwamen in de toegevoegde tijd tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar ontbraken daarbij een kleine dosis geluk."

Of de niet begonnen wedstrijd van vorig weekend tegen SK Berlare een rol speelde?

"Zeker niet. Het was jammer dat we door de falende lichtinstallatie niet konden voetballen, maar we hebben vorige week opnieuw hard getraind. We hoeven de nederlaag tegen Zelzate ook niet te dramatiseren. Zonder een mirakel zal de Kanaalploeg de titel op zak stoppen. Wij hopen aanstaande donderdag op een positieve uitspraak van de KBVB aangaande de partij tegen Berlare. Het zou mooi zijn als we die wedstrijd toch nog mogen afwerken. We proberen in ieder geval drie punten aan ons totaal toe te voegen," weet Nicolas Steelant.