Matthias Boone: "Ik kies voor Maldegem"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

JV De Pinte behaalde na vier opeenvolgende thuisnederlagen nog eens een punt op eigen veld. De promovendus speelde 1-1 gelijk tegen KAV Dendermonde, dat in de voorgaande wedstrijden zeer goed op dreef was. Matthias Boone stond geblesseerd aan de kant. Hij verkast straks naar Maldegem.

"Ik bleef wegens een blessure in de linkerschouder noodgedwongen aan de kant," zegt de 25-jarige middenvelder uit Bachte-Maria-Leerne. "Ik werd het slachtoffer van een scheurtje in het kapsel van het gewricht. Een schouder is een ingewikkeld en delicaat gewricht, ik zal me ervoor hoeden om niet te vroeg te hervatten."

Komend seizoen kiest hij voor Maldegem.

"Ik ben werkzaam als zelfstandig kinesist in een groepspraktijk in Adegem. Ik heb geen vaste kantooruren, waardoor het handig is om dicht bij de trainingsaccommodatie te werken. In die optiek was SK Maldegem een ideale keuze voor mij. Die ploeg degradeerde vorig seizoen uit eerste provinciale, maar wil zo snel mogelijk haar verloren positie heroveren. Maldegem heeft al een periodetitel op zak en kan via de eindronde proberen om te promoveren. In het andere geval is het de bedoeling om volgend seizoen opnieuw voor de prijzen te spelen. Ik had ook contacten met onder meer VK Adegem, dat de titel in tweede provinciale bijna niet meer kan ontsnappen. Ik koos echter SK Maldegem omdat die club iets meer uitstraling heeft."

"We gaan bij Jong & Vlug De Pinte in de resterende drie wedstrijden overigens ons vel duur verkopen. Zonder die problemen was ik uiteraard nooit vertrokken bij De Pinte. Wij hebben ons eergevoel en gaan er alles aan doen om op de tweede plaats te blijven staan."