Maarten Haeck stopt als voorzitter van JV De Pinte, Leslie Vlerick kandidaat opvolger

Beste JV’ers,

In het begin van mijn voorzitterschap had ik me voorgenomen om die functie maximaal 8 seizoenen uit te oefenen. Ondertussen is seizoen 11 bijna halfweg. Zoals velen weten, rijpte al een tijdje het idee om de voorzittersstoel aan iemand anders over te laten. Het was ook gewoon tijd voor vers bloed. Maar niet zomaar eender wie. We hebben in onze club hard gewerkt om onze eigen specifieke visie naar een niveau te brengen dat het waard is om vol te houden. Dat was en is mijn grootste zorg, maar ook van de collega’s rondom mij in het bestuur van JV.

Recente gesprekken zijn gisteren uitgemond in de aanvaarding van de kandidatuur van Leslie Vlerick als volgende voorzitter van JV De Pinte. Leslie heeft net als ik rood-wit bloed in zijn aderen stromen en mijn collega’s en ik zijn ervan overtuigd dat hij met passie, overleg en gezond verstand deze club zal leiden. De aanvaarding in de Raad van Beheer was dan ook unaniem. Vanaf 1 januari 2024 wordt Leslie nauw betrokken bij het beleid. Als duo gaan we het tweede deel van het seizoen in. In mei is het aan de leden van de Algemene Vergadering om Leslie als voorzitter te bevestigen. Ikzelf zal niet meer zetelen in de Raad van Beheer, maar zal wel Leslie bijstaan waar en wanneer hij dat wenst. Het is belangrijk dat Leslie zijn eigen stijl en beleid kan voeren met de collega’s zonder de priemende ogen van een ex-voorzitter.

Zonder overdrijven mag ik zeggen dat de club op alle vlakken een gezonde club is. Met tientallen fantastische mensen. Mijn dankbaarheid voor die mensen is groot. In het volledige parcours dat we samen aflegden zijn echte vriendschappen ontstaan die verder lopen na dit avontuur. Bedankt aan iedereen die gedurende de afgelopen 11 seizoenen een of andere bijdrage leverde aan onze club. Veel succes, Leslie, en merci aan alle JV'ers.

Tot binnenkort, en vergeet niet : 100%JV!

Maarten Haeck (Bijna ex-) Voorzitter JV De Pinte

Foto hieronder: Leslie Vlerick