Jelte De Coninck (topschutter eerste prov.): "Nooit durven dromen"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

In eerste provinciale hees Jelte De Coninck van De Pinte zich op de laatste speeldag in de topschuttersstand op gelijke hoogte met Tom Persan van Eendracht Aalter. Beiden vonden 24 keer de weg naar doel en nemen ook deel aan de eindronde.

"Ik had bij de competitiestart nooit durven dromen dat ik één van de twee beste schutters in onze reeks zou zijn," zegt de 26-jarige, in Lovendegem woonachtige De Coninck (JV De Pinte), vorig seizoen goed voor vijftien doelpunten in de reguliere competitie en de eindronde.

"Wij wisten pas begin juni dat wij naar eerste provinciale zouden promoveren. Wij hoopten een zorgeloos seizoen door te maken, maar overtroffen onze stoutste verwachtingen. We eindigden op de tweede plaats, op slechts twee punten van kampioen KVV Zelzate. Ik trof als offensieve middenvelder niet alleen 24 maal raak, maar was ook goed voor 10 assists. Ik dank mijn ploegmaats voor het vele geleverde werk want zonder hen was ik geen topschutter geworden. Het is mijn eerste trofee in dit nevenklassement en ik ben er zeer gelukkig mee."

- Je trekt volgend seizoen naar kampioen Zelzate.

"Ik ben tevreden dat ik opnieuw een stap vooruit kan zetten. Ik was zondag aangenaam verrast door de warme en familiale sfeer bij de Kanaalploeg. Ik moet wel toegeven dat ik bij JV De Pinte zonder de bekende problemen niet was vertrokken. Ik had al een akkoord gesloten om hier volgend seizoen aan het werk te gaan. We beschikken over een kwalitatief sterke en jonge ploeg, die nog veel mogelijkheden had. Onze trainersstaf heeft trouwens en groot aandeel in onze successen. Het is jammer dat we aan dit sprookje geen vervolg kunnen breien."

- Met welke ambitie vatten jullie de eindronde aan?

"Iedereen dacht dat wij na het slechte nieuws het hoofd zouden laten hangen, maar we hebben tot de laatste minuut het beste van onszelf gegeven. Wij gaan dit ook in de nacompetitie doen. We hebben niets meer te winnen, maar zijn als ploeg voldoende eergierig om elke keer voor de winst te gaan."