GC Frank D'Hoore: "Hadden match vroeger moeten beslissen"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

JV De Pinte speelde de fel besproken nederlaag van vorige week tegen HO Kalken snel in de vergeethoek. De promovendus won op eigen veld van SV Voorde en verstevigde haar derde plaats in de algemene rangschikking.

"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de wedstrijd niet voortijdig te beslissen," aldus gerechtigd correspondent Frank D'Hoore.

"We klommen rond het halfuur via Oguzhan Cesmeli op voorsprong, dit nadat we al enkele malen dicht bij een doelpunt waren gekomen. We leidden aan de rust met 1-0, maar op dat moment had het 2-0 of 3-0 moeten zijn. Zo liet Matthias Boone twee uitstekende kansen onbenut en kon ook Jonathan Verstraete een fraaie mogelijkheid niet afronden. De bezoekers kwamen na de rust sterker opzetten en hielden voortdurend gelijke tred. Onze doelman Fréderique De Vleeschauwer behoedde ons voor de gelijkmaker, waarna Jonathan Verstraete halfweg in de tweede helft de eindstand vastlegde. We hielden achterin de nul op het bord, wat na de vier tegentreffers van vorige week een mentale opsteker was."

"Onze ploeg bevestigde dat zij niet toevallig in de top van de rangschikking staat. We blijven met beide voeten op de grond, maar mogen ook genieten van uitstekende prestaties. We trekken aanstaande zondag naar rode lantaarn KAV Dendermonde, dat afgelopen zondag tegen Eendracht Elene/Grotenberge haar eerste competitiezege behaalde."

"Onze ploeg is gewaarschuwd. Coach Steven De Groot zal deze week zijn troepen zeker hoeden voor misplaatste onderschatting. In onze reeks kan iedereen van iedereen winnen," weet Frank.